Onze Successen

Geholpen hondjes in 2014-2016

Wij hebben geprobeerd al de Cavaliertjes die wij geholpen of gered hebben in beeld te brengen. Helaas is het ons niet gelukt om alle Cavaliertjes terug te vinden in ons archief. Onderstaande successen geven toch nog een mooi beeld van wat wij in die jaren zoal gered, opgevangen hebben.

Solar / Lily

Twee oudjes die al een paar maanden in het asiel zaten. Niemand wou de lieverds adopteren omdat hun gezondheid het zwaar te wensen overliet. Wij hebben meegeholpen in bemiddeling en deze twee lieverds zijn uiteindelijk geadopteerd.

Sheeva

Een van onze eerste Cavalier die wij bemiddeld hebben voor een vrouw die meer honden opving dan ze aan kon. Vanwege haar gezondheid moest ze minderen en hebben wij haar geholpen bij de herplaatsing van o.a. deze Cavalier.

Joep

De oude baasjes van Joep deden hem weg omdat hij dominant zou zijn naar de pasgeboren baby. Zo zou hij rijden op de baby en erover heen kruipen. Joep hebben wij gehaald en het was een lief en onderdanige hond.

Lizzy

Lizzy zat in een zo goed als leeg huis tussen de katten. Dat was ook te merken want ze zat onder de vlooien. Via Marktplaats werd ze aangeboden voor een habbekrats. Haar baasje deed haar weg aan de eerste die zou komen.

Daantje

Een Cavalier die op Marktplaats werd aangeboden en weg moest omdat de hond niet bij het gezin past. Daantje mocht voor een schijntje weg maar bleek toch wel wat achterstallige medische onderhoud te hebben. 

Snuffel / Lucy

Het oude baasje moest met pijn in hart afstand doen van haar lieverds. Ze kreeg ander werk en moest daarvoor verder rijden. Hierdoor zaten de honden 10 uur aan een stuk alleen thuis. Het baasje gunde de hondjes een beter thuis.

Boelie

Samen met zijn broertje Binkie werden ze weggegeven aan een handelaar. Deze wou alleen maar winst maken op de honden en gaf ze de hele tijd geen voer. Via een ingenieuze actie hebben wij de broertjes in handen gekregen.

Binkie

Samen met zijn broertje Binkie werden ze weggegeven aan een handelaar. Deze wou alleen maar winst maken op de honden en gaf ze de hele tijd geen voer. Via een ingenieuze actie hebben wij de broertjes in handen gekregen.

Ilse / Alma

Ex-broodfok met nagels zo lang dat zij gewoonweg niet konden lopen. Ze stonken een uur in de wind. Het was duidelijk te merken dat ze naar hun eigen ontlasting stonken. Ilse zat vast gekleefd aan het tapijt waarop zij lag.

Livia

Livia is een ex-broodfok teefje. Nog nooit hebben wij zo een bang hondje gezien.  Zij heeft lang in de opvang gezeten maar bloeide pas echt snel op in het opvang-gezin. Livia bleek een enorme band te hebben met het dochtertje.

Jane / Maggie

Gered uit een ellendige schuur waar zij gebruikt werden voor de broodfok. Nou ja, vrijgekocht uit de broodfok, want een broodfokker geeft niets gratis weg.  Erg bange honden die absoluut geen goed leven hebben gehad, nu wel geluk.

Jessie

Ook Jessie is afkomstig uit de broodfok. Wij maken zelden mee dat een broodfok hond gezond is, maar Jessie was daarop de uitzondering. Zoals alle broodfok hondjes liet ook Jessie merken hoe enorm dankbaar ze was met haar redding.

Nana

Nana haar baasje werd ernstig ziek. Wel zorgde zij voor een nieuw baasje. Echter deze had een kinderopvang aan huis waar volgens de Belgische wetgeving geen hond in de buurt van kinderen mag komen. Nu heeft zij een eeuwig mandje.

Shiva

Vanwege persoonlijke omstandigheden moest het baasje van Shiva met pijn in haar hart afscheid nemen van Shiva. Een moeilijk maar dapper besluit. Het baasje heeft er veel verdriet van gehad maar weet dat Shiva het nu goed heeft.

Benno

Dit ex-broodfok dekreutje is vrijgekomen omdat hij niet dekte. Helaas vond de broodfokker het ook nog nodig om uit frustratie Benno te trappen. Benno was enorm bang, durfde weinig en hebben we lang in de opvang gehad.

Koentje

Koentje zat in een asiel in België. Een Cavalier moet niet te lang in een asiel zitten en gelukkig konden wij helpen bij de bemiddeling zonder aan alle regels te moeten voldoen: Wij konden namelijk instaan voor de nieuwe eigenaar

Bobby

Ouweheer Bobby moest weg omdat baasje naar een verzorgingstehuis ging. Medisch was Bobby er slecht aan toe en hij moet pijn hebben gehad. Onstekingen in het gebt, ooronsteking, onstoken cyste borstkast  en een zware hartruis.

Willem / Floris

Deze twee prachtige stamboom heren hebben wij in opvang gekregen omdat hun baasje werd opgenomen in een hospice. Het waren heerlijke ondeugende kereltjes met een groot aantrekkingskracht, zoals je ziet op de foto.

Donna

Donna zat samen met haar maatje Sita tussen de Bordercollies. De dames warn behoorlijk op leeftijd en Sita was doof. Het baasje koos voor het welzijn van de honden en wij zochten naar een nieuw baasje voor de omaatjes.

Sita

Donna zat samen met haar maatje Sita tussen de Bordercollies. De dames warn behoorlijk op leeftijd en Sita was doof. Het baasje koos voor het welzijn van de honden en wij zochten naar een nieuw baasje voor de omaatjes.

Kasterlee

Het drama van Kasterlee. Broodfokker gaat failliet, 98 honden op straat. Asielen in de omgeving stromen vol. Asiel Sint Truiden heeft dringend hulp nodig. Wij springen in waar we kunnen. Voer, dekens, riempjes elke actie wordt opgestart.

Noa

Kleine Noa zat in de opvang bij de Duitse Stichting Cavaliernotvermittlung. Omdat wij daar nauw mee samenwerken, hebben wij meegezocht naar een nieuw baasje en ook eentje gevonden. Zodoende is Noa van Duitsland naar Nederland gekomen.

Ziva

Wegens gezondheidsredenen was het baasje van Ziva op zoek naar een ander gouden mandje. Ziva is in het bezit van een stamboom en gek op lekker wandelen en spelen met mens en hond. Ook ligt ze heel graag in het zonnetje

Rico

Dit stoere mannetje zat midden tussen de Jack Russels waar hij helemaal aan het  ondersneeuwen was. Het baasje wilde eerst niet, dan weer wel en dan weer niet afstand van hem doen. Uiteindelijk is het ons gelukt om Rico in de opvang te krijgen.

Lana

Lana is een Cavalier met een rugzakje. Ze is gered uit de broodfok en zat in Duitsland in de opvang. Een Nederlands adoptiegezin was opslag verliefd en na een huisbezoek kon het nieuwe gezin hun meisje gaan halen.

Frieda

Stichting Liberty for Dogs uit Duitsland schakelde onze hulp in bij het zoeken van een gezin voor Frieda. Ook hebben wij het huisbezoek voor deze stichting op ons genomen. Het huisbezoek was succesvol en Frieda woont nu in Nederland.

Bill

10 Jaar is hij ingezet in de broodfok. Veel pups zijn dankzij hem geboren, maar de broodfokker hielp jou niet. Je ogen waren ontstoken, je oren ook en je gebit is een ramp. Je kan niet lopen omdat je geen spieropbouw hebt. Nu vrij gelukkig

Guusje / Eefje

Hun baasje had het financieel zwaar. Na 4 jaar werkeloos te zijn geweest vond hij eindelijk werk. Helaas wel op Cran Canaria en de hondjes konden niet mee. Gelukkig hebben wij voor dit stel een mooi gouden mandje gevonden.

King

Dit kleine mannetje heeft heel wat in zijn mars. Helaas konden zijn baasjes hem niet houden omdat hij steeds op hun andere Cavaliertje dook. Het rijgedrag bezorgde stress  bij de andere Cavalier vandaar de keuze voor herplaatsing.

Chippo

Chippo zat samen met een Labrador.  Wegens omstandigheden zit Chippo nu veel te lang alleen thuis en zoekt zijn baasje een nieuw thuis. Het baasje vindt dat Chippo meer aandacht verdiend, vooral omdat Chippo een lief, zacht mannetje is. 

Charly

Vrijgekocht uit de broodfok deze zacht- aardige beer. Eindelijk kon hij gaan genieten van zijn pensioen. Helaas had hij wel een slecht gebit, ontstoken oren en een flinke hartruis. Na wat dierenarts bezoekjes geniet hij nu van zijn rust.

Luna

Dit nieuwsgierig meisje kon helaas wegens omstandigheden niet langer bij haar oude baasje blijven. Er is ons gevraagd een nieuw gouden mandje voor dit schatje te zoeken. Met zo een mooi koppie hoef je niet lang te zoeken. Al snel melden mensen zich.

Boomer

Boomer is een oude heer die niet langer bij zijn oude baasje mocht blijven. Het enige wat Boomer wil, is ergens een klein plekje innemen waar hij kan genieten van de rust. Gelukkig zijn er nog altijd mensen die ook oudere honden een kans bieden.

Zara

Zara is een ex-broodfokteefje van het Kasterlee drama (eerder genoemd). Zij is in het asiel terecht gekomen en wij hebben persoonlijk de aanvraagformulier bezorgd bij het asiel. Daarnaast hebben wij een goed woordje gedaan voor de adoptant.

Evy / Gijs

Deze twee kanjers hebben wij samen kunnen herplaatsen. Als honden altijd bijelkaar hebben gezeten, dan gaan wij hun ook zeker niet uitelkaar halen. Het duurt wat langer naar het zoeken van een nieuw baasje, maar toch gevonden.

Johny / Roosje

Bazinnetje van Johny en Roosje is overleden en bij de dochter konden de Cavaliertjes niet blijven. De dochter fokte teckels en het werd haar met de honden erbij teveel. Het nieuwe baasje heeft een heel eind gereden om deze twee te halen.

Josie / Jessie

Deze twee zusjes zijn gered door een inbeslagname. In de schuur bevonden zich nog meer honden. Gelukkig is een Cavalier nieuwsgierig van aard waardoor zij snel leren. We vinden deze twee dametjes het heerlijk om een beschut plekje te hebben.

Lisa-Marie

Lisa-Marie zocht een nieuw baasje omdat Lisa-Marie niet meer in het roedel pastte. Wij hebben in overleg met het baasje een lief gezin gevonden die haar heeft geadopteerd. Lisa-Marie woont nu samen met een ander Cavaliertje.

Micky

Mickey is een ex-broodfok dekreutje die wij in opvang hebben gehad. Zoals de meeste broodfok honden had hij een ooronsteking, slecht gebit en een hartruisje. Mickey was zeer leergierig en paste zich daardoor heel snel aan in de nieuwe echte wereld.

Schuiven naar boven