Geholpen hondjes in 2018

In 2018 hebben voor het eerst een beroep moeten doen voor donaties. We hadden niet verwacht, dan wel durven dromen dat de Cavalierwereld zo begaan is met lot van dit ras. Dankzij hun/jullie steun hebben wij grootse werk kunnen verrichten en zullen wij dit blijven doen. De Cavalier facebookgroep was geboren en de mensen zo begaan met het ras en elkaar.  Hartverwarmend om te zien en stiekem ook trots.

Scooby

Het baasje van Scoobij moest vanwege omstandigheden afstand van hem doen. Zij hebben ons gevraagd om een nieuw baasje voor hem te zoeken en die hadden wij al snel gevonden. Scooby ging eerst op proef daarheen, maar is gebleven.

Billy

Het is niet makkelijk om een Cavalier vals te maken. Maar als je hem 2/3 van de tijd opsluit in de schuur en hem dan ook nog zijn speeltjes e.d. afpakt dan kom je een heel eind. Gelukkig was Billie jong en hebben wij het hem makkelijk afgeleerd.

Mika

Mika’s baasje heeft twee hernia’s en moet een zware operatie ondergaan. Mika is een lieve schat en verdient alle aandacht die het nodig heeft en dan kon zijn baasje hem niet meer bieden, daarom is er een nieuw gezin gezocht.

Fleur / Ilse

We kregen een noodoproep van een zoon om twee cavaliertjes te herplaatsen. Zijn moeder was overleden en hij had geprobeerd voor honden te zorgen maar zijn wisselende diensten nekten hem. Gelukkig konden wij helpen.

Wolf

Het baasje van Wolf moest helaas hem herplaatsen. Na een terleurstellende eerste herplaatsing hebben zij onze hulp gevraagd. Natuurlijk helpen wij hier aan mee en al snel vonden wij een gezin niet ver uit de buurt. Hier verslijt hij zijn dagen.

Rafa / Charlie

Deze twee senioren Cavaliertjes werden door hun baasje achtergelaten. Het baasje verhuisde naar een andere woning en nam de hondjes niet mee. Het was geen makkelijk herplaatsing, maar het is uiteindelijk wel gelukt.

Scooby

Voor Scooby hebben wij begin dit jaar een nieuw baasje gezocht en gevonden. Helaas werd het nieuwe baasje ernstig ziek en kon niet meer voor Scooby zorgen. Wederom werd ons gevraagd om weer een nieuwe baas te zoeken.

Charlotje

Charlotjes eigenaar lag in het ziekenhuis en was stervende. Daarom werd voor Charlotje een nieuw mandje gezocht. Deze knuffelaaster heeft wel wat medische verzorging nodig maar daarvoor krijg je veel hondenlikjes terug.

Indy

Haar baasje kon niet langer voor haar zorgen en deed een oproep. Er reageerde een koper die verkeerde bedoelingen had. Gelukkig hebben wij dit weten te voorkomen en hebben we mogen meehelpen in de bemiddeling.

Tommie

Tommie moest herplaatst worden. Maar het oude baasje wou dat hij bij één persoon in het bijzonder kwam te zitten. Deze man twijfelde nog of er niet iets aan de haak was. We hebben geholpen in het geheel en nu verblijft hij in Limburg.

5 Angels

De fokker stond op het punt om ze te verdrinken in de regenton. Stichting Rescuedog Europe kreeg een tip en redde de nog maar 2 jaar oude Cavaliertjes van de dood. De Cavaliertjes waren er zo slecht aan toe, dat wij een actie zijn gestart.

Wenskaarten

Om geld in te zamelen voor de vijf angels hebben wij een veiling opgezet en een  wenskaartenactie verzorgd. Er was veel geld nodig voor vijf angels die ondertussen al door stichting RDE herplaatst waren. 

Luna

De broodfokker had de honden gewassen met een onbekend goedje. Wat dit gedaan heeft met de ogen is wel duidelijk te zien. Bij Luna moest per direct een oog verwijderd worden omdat de druk te hoog was. Luna is geheel blind.

Roxy

De Cavaliertjes werden gehouden in een donkere schuur en zagen nooit geen daglicht. Alle honden zijn blind, behalve eentje die ziet nog met één oog (Mali). Uiteraard is tegen fokker aangifte gedaan door de stichting en dierenartsen.

Mali

Naast dat ze blind zijn, hadden alle Cavaliertjes een gebitsreiniging nodig en hadden de meeste Cavaliertjes aan beide knietjes Patella Luxatie. Daarnaast moesten zij gesterilliseerd worden. Allemaal dure ingrepen.

Lientje

Nog maar 2 jaar oud waren deze Cavaliers en dan al dit meemaken in je leven.  Er was veel geld nodig voor deze ingrepen en voor het eerst deden wij een beroep op de Cavalier-wereld. De kosten waren te hoog voor de adoptanten, dus acties werden opgezet.

Angel

Wij hebben nooit durven dromen hoe de Cavalierwereld reageerde. Hulp kwam van alle kanten. Harten die klopten voor deze 5 angels en het geld werd ruim-schoots ingezameld. Het extra geld is aan RDE geschonken voor hun goede werk.

Bink

De baasjes van Bink moesten meer en verder weg werken, hierdoor konden zij Bink niet overdag uitlaten. We hebben gezocht naar hulp in de omgeving zodat Bink kon blijven. Zo zijn er mensen gevonden waar BInk overdag verblijft.

Tiffany

Tiffany is een ex-broodfok Cavaliertje die vrijgekomen is omdat zij haar eigen pups dood beet. Voor fokker kost zij dan geld en levert zij niks op. Wij hebben stichting Dierenbemiddeling uitgeholpen door Tiffany in de opvang te nemen.

Milo

Milo is energiek en wild volgens zijn oude baasje. Omdat het gezin te weinig tijd voor hem had, waardoor hij niet zijn energie kwijt kon, werd er voor Milo een nieuw baasje gezocht. Dis is gevonden en Milo kan nu naar hartelust spelen en rennen.

JayJay

Deze vrolijke viervoeter is er eentje met stamboom. Deze Cavalier was terugkomen bij de fokster waar het helaas niet kon blijven. Ons hulp is ingeroepen en toevallig hadden wij nog mensen op de wachtlijst staan waar JayJay perfect bij paste.

Luca

Luca is een gevoelige hond en hij is zeer gevoelig voor veranderingen en stress in zijn omgeving. Helaas is het leven van de huidige baasjes constant druk en hectisch. Dit komt de gezondheid van Luca niet ten  goede, daarom dat hij is herplaatst.

Benji

Het baasje van Benji kon vanwege haar gezondheid Benji niet meer uitlaten. Er is eerst gezocht binnen de familie en in de omgeving maar helaas geen hulp kunnen vinden. UIteindelijk besloten om een nieuw gezin te zoeken voor hem.

Bella

Bella is een ex-broodfok teefje die vrij gekomen is. Bella heeft een doppler ondergaan voor haar hart en haar kaak was gebroken. Hierdoor heeft Bella een kaakoperatie ondergaan. De moeder van het adoptiegezin heeft Bella geadopteerd.

Sara

Ook Sara is gered uit de broodfok. Die dag hebben wij drie Cavaliertjes opgehaald. Sara had blaasonsteking, slecht gebit en een oorontsteking. Bij Sara hebben wij echo gemaakt van de baarmoeder en vanwege medisch reden laten steriliseren.

Noël

Noël is een ex-broodfok reutje en heeft zijn naam te danken aan kerst. Zijn gebit was er zo slecht aan toe dat zowat al zijn tanden zijn getrokken. Daarnaast heeft Noël een hartruis, ooginfectie en ontstoken ogen. Dit is inmiddels allemaal verholpen. 

Mandy

Mandy ex-broodfok teefje die we samen met haar zusje Jessy hebben gered. Mandy haar beide heupen waren gebroken, haar gebit was slecht en ook had zij oormijt en een slecht huid. Zij is al 6 maanden in behandeling.

Jessy

Jessy ex-broodfokteefje samen met haar zusje gered. Jessy ziet niet goed, heeft ook een slecht gebit, oormijt, slechte huid en had een vaginale tumor. Na het laten verwijderen van de tumoren bleken deze gelukkig goedaardig te zijn.

Noah

Een broodfokker die wilde minderen. Gelukkig maar, want hierdoor is Noah vrij gekomen. Haar gebit was super slecht en ook had zij flinke oormijt. Wij hebben haar in de opvang genomen en eerst laten herstellen alvorens zij ter adoptie ging.

Pippa

Een week later konden wij Pippa ophalen bij de broodfokker die wilde minderen. Pippa had een gebitsreiniging nodig en had last van oormijt. Daarnaast had zij een navelbreuk. Inmiddels is Pippa geholpen en geadopteerd.

Tess

Tess moest herplaatst worden omdat het oude baasje door een ernstig ongeluk niet meer voor haar kon zorgen. Hierin is ons hulp gevraagd vooral omdat er ook spoed achter zat. Geluk melde zich al snel een nieuw baasje voor Tess.

Schuiven naar boven