Geholpen hondjes in 2019

Ons werk is niet onopvallend gebleven en hebben wij nu eindelijk een ingang gevonden in de broodfokwereld. Dit betekent ene kant meer donaties nodig maar aan de andere kant kunnen wij een groot verschil maken in het leven van een vrijgekomen broodfok teefje of reutje. Wij zijn dankbaar dat de stichting het verschil kan maken met de hulp van haar donateurs, vrijwilligers, volgers en leden.

Boyka

Soms wijzigen levens omstandigheden waarbij het niet meer mogelijk is voor alle huisdieren te kunnen zorgen. Het baasje van Boyka heeft met pijn in haar hart de keuze gemaakt op zoek te gaan naar een nieuw goed thuis voor de lieverd. 

Tess

Tess had onlangs een goed nieuw thuis gevonden. Maar voor dit baasje is de dagelijkse verzorging toch iets teveel. De familie had dit anders verwacht en onderschat het. Tess is herplaatst en geniet nu van haar hondenleventje.

Dizzy

Doordat het kereltje veel alleen thuis zit, durft hij zijn terrein binnenshuis wel eens af te bakenen. Vanwege tijdgebrek moet Dizzy weg. Ondanks zijn leeftijd heeft Dizzy een nieuw mandje gevonden bij een lief, nieuw baasje. 

Zandor

De kennismaking van Zandor had een dubbele lading. De nieuwe baasjes hadden net hun hond afgegeven. Toen wij Zandor aan hen voorstelde, waren zij heel enthousiast. De kennismaking volgde en het klikte direct. Hoe kan het ook anders. 

Saar

Het was een zeer zware beslissing van de voormalige baasjes om Saar te laten herplaatsen. Maar in haar nieuwe thuis heeft zij meer rust en minder last van prikkels, zodat ze een mooi honden-leventje verder kan leiden.

Max

Max was een vondeling. Omdat zijn huidige baasjes het zielig vonden dat niemand zich voor de lieverd meldde, hebben zij hem zolang in huis genomen. Zij gunde de lieverd een beter thuis en heeft nu  zijn forever home gevonden.

Luna

Luna kijkt uit naar de kennismaking met haar nieuwe vriendjes Jessie en Bibi. Spannend toch altijd weer of er een goede klik tussen de hondjes maar ook net zo belangrijk tussen de baasjes en de geïnteresseerden zal zijn. Ze is geadopteerd.

Max

Het zat Max niet mee, want hij was al op straat gezet door zij oude baasje. En de man die hem vond, besloot hem te houden. Tot zover goed, maar helaas werd zijn nieuwe baasje ernstig ziek en moest er weer opnieuw voor Max een baasje gevonden worden. Dat is gelukt.

Shunsuke

De baasjes van Shunsuke moesten weer terug emigreren naar hun eigen land. Daarom dat Shunsuke werd herplaatst. De voormalige baasjes lijven gedeeltelijk de kost dragen voor de medicatie die de lieverd nodig heeft. 

Basje

De baasjes van de 5-jarige Basje willen het beste thuis voor hun lieverd en hebben onze hulp ingeschakeld.  Een kennismaking met het nieuwe baasje en haar cavaliertje Luca volgende al snel. Er bleek een enorme klik tussen de twee hondjes te zijn.

Lotje

Gered uit een ellendige schuur waar zij gebruikt werden voor de broodfok. Nog nooit de buitenwereld gezien en alles is nog vreemd voor haar. Haar Cherry eye is operatief door ons weggehaald net als haar baarmoeder. Nu nog de angst overwinnen.

Christine/Devine

De twee dames zijn in het bezit van een stamboom. Ze zijn ter adoptie gekomen doordat hun baasje, tevens fokker van de honden, is overleden. De familie kon helaas de zorg van de hondjes niet overnemen. Wij hebben inmiddels een baasje gevonden.

Ella

Ella is een ex- fokteefje. Gebleken is dat zij van de ene broodfokker naar de andere broodfokker in haar leventje is verkocht. Ella had in twee knietjes Patella Luxatie, Daar is zij aan geholpen. Ook haar gebit is gereinigd en is zij van haar oorontsteking afgeholpen.

Kayra

Kayra is het zusje van Lotje en is net als haar geboren en opgegroeid in een donkere schuur. Toen wij haar bevrijden had zij zwaar koorts. Voor de rest was zij gezond. Ook Kayra is panisch voor mensen maar gek genoeg vindt zij wandelen het einde. 

9 Cavaliers

En plotseling wordt een vrouw op leeftijd opgenomen in het ziekenhuis. De zoon kan niet voor de negen honden van moeders zorgen. Onze hulp is gevraagd en wij hebben de honden voor 6 weken ondergebracht bij onze opvanggezinnen.

Raja

Bij toeval blijkt dit het zusje van Ella te zijn, welke ook in opvang zit. De twee her-kennen zich niet, dus waarschijnlijk hebben zij in aparte hokken gezeten. Ook Raja heeft aan beide knietje Patella Luxatie en kan hieraan niet geholpen worden.

Sheba / Rayka

Hun bazinnetje is helaas overleden. De familie kon door hun drukke leven niet de zorg van de lieverds op zich nemen. Sheba en Rayka zijn geadopteerd door twee opvanggezinnen waar voor hun gezorgd wordt in de vorm van een co-ouderschap.

Emma

Gered uit de broodfok omdat de fokker ging stoppen met het fokken van Cavaliers. In totaal hebben we die dag acht ex-brookfokhonden opgehaald. Enkele drachtig en allemaal zwaar verwaarloosd. Inmiddels zijn allen geadopteerd.

Kim

Gered uit de broodfok omdat de fokker ging stoppen met het fokken van Cavaliers. In totaal hebben we die dag acht ex-brookfokhonden opgehaald. Enkele drachtig en allemaal zwaar  verwaarloosd. Kim heeft Syringo en is gebleven.

Amy

Gered uit de broodfok omdat de fokker ging stoppen met het fokken van Cavaliers. In totaal hebben we die dag acht ex-brookfokhonden opgehaald. Enkele drachtig en allemaal zwaar  verwaarloosd. Amy was als enige hond gezond.

Zoë

Gered uit de broodfok omdat de fokker ging stoppen met het fokken van Cavaliers. In totaal hebben we die dag acht ex-brookfokhonden opgehaald. Enkele drachtig en allemaal zwaar  verwaarloosd. Zoë is bevallen van één pup (Ziva).

Sansa

Gered uit de broodfok omdat de fokker ging stoppen met het fokken van Cavaliers. In totaal hebben we die dag acht ex-brookfokhonden opgehaald. Enkele drachtig en allemaal zwaar  verwaarloosd. Na herstel is Sansa geadopteerd.

José

Gered uit de broodfok omdat de fokker ging stoppen met het fokken van Cavaliers. In totaal hebben we die dag acht ex-brookfokhonden opgehaald. Enkele drachtig en allemaal zwaar  verwaarloosd. Na herstel is José geadopteerd.

Nysa

Gered uit de broodfok omdat de fokker ging stoppen met het fokken van Cavaliers. In totaal hebben we die dag acht ex-brookfokhonden opgehaald. Enkele drachtig en allemaal zwaar  verwaarloosd. Nysa heeft in geheel geen tanden meer.

Mylo

Gered uit de broodfok omdat de fokker ging stoppen met het fokken van Cavaliers. In totaal hebben we die dag acht ex-brookfokhonden opgehaald. Enkele drachtig en allemaal zwaar  verwaarloosd. Mylo was de zeer ongezonde dekreu.

Ziva

Ziva is geboren in vrijheid. Haar moeder Zoë is een geredde ex-fokteefje. Als Zoë niet gered was dan hadden moeder en pup de bevalling niet overleefd. Moeder Zoë was zwaar ondervoed en Ziva was de enige pup die de bevalling heeft overleefd.

Romy

En wederom mochten we weer acht cavaliers ophalen omdat het voor de broodfokker overschot werd. Na jaren gediend te hebben in de fok mochten ze nu met pensioen.Romy en Julia zijn zusjes en daarom ook samen herplaatst naar Duitsland.

Julia

En wederom mochten we weer acht cavaliers ophalen omdat het voor de broodfokker overschot werd. Na jaren gediend te hebben in de fok mochten ze nu met pensioen.Romy en Julia zijn zusjes en daarom ook samen herplaatst naar Duitsland.

Aika

En wederom mochten we weer acht cavaliers ophalen omdat het voor de broodfokker overschot werd. Na jaren gediend te hebben in de fok mochten ze nu met pensioen. Aika had Cherry-eyes en maakt geen traanvocht aan.

Maya

En wederom mochten we weer acht cavaliers ophalen omdat het voor de broodfokker overschot werd. Na jaren gediend te hebben in de fok mochten ze nu met pensioen. Maya werd muis genoemd omdat ze zo enorm klein was.

Lilo

En wederom mochten we weer acht cavaliers ophalen omdat het voor de broodfokker overschot werd. Na jaren gediend te hebben in de fok mochten ze nu met pensioen. Lilo de dekreu had zelfs een stamboom en belande toch in de fok.

Mila

En wederom mochten we weer acht cavaliers ophalen omdat het voor de broodfokker overschot werd. Na jaren gediend te hebben in de fok mochten ze nu met pensioen. Mila is geadopteerd en woont nu in Duitsland.

Nola

En wederom mochten we weer acht cavaliers ophalen omdat het voor de broodfokker overschot werd. Na jaren gediend te hebben in de fok mochten ze nu met pensioen. Mila is geadopteerd en woont nu in Flevoland.

Nancy

En wederom mochten we weer acht cavaliers ophalen omdat het voor de broodfokker overschot werd. Na jaren gediend te hebben in de fok mochten ze nu met pensioen. Nancy had problemen met haar imuumsysteem.

Jax

Het baasje van Jax deed afstand van hem met pijn in het hart. Maar het manneke zat 9 uur per dag alleen in huis en het baasje gunde hem een mooier leven dan dat. En een beter leven heeft Jax gevonden bij een baasje die alle tijd voor hem heeft.

Blenny

Blenny moest weg omdat het oude baasje zelfstandige werd en het niet klikte met het hondje van de oppas. Voordat Blenny ter adoptie kwam, is zij nagekeken door een dierenarts en gelukkig was zij gezond. Blenny heeft een nieuw gouden mandje. 

Ginger

Ginger werd gratis op marktplaats aangeboden. Om te voorkomen dat er verkeerd volk op af kwam, hebben wij Ginger opgehaald. De baasjes hadden het beste met hem voor en vertrouwden ons om een nieuw gouden mandje te zoeken.

Catootje

Catootje hebben we samen met een dwergpoedel gered. Zij heeft haar leven door gebracht als fokteefje en mag nu van haar vrijheid genieten. Catootje haar hart en haar gebit waren er erg slecht aan toe. Ook had zij een navelbreuk.

Tiger

Wegens de gezondheid van het oude baasje van Tiger moest hij een nieuw huisje voor het manneke zoeken. Hierin werd onze hulp gevraagd en het geluk wou dat de dierenarts van het oude baasje Tiger heeft geadopteerd.

Luna

Luna werd naar het asiel gebracht vanwege haar verlatingsangst. Het oude baasje kon daar niet meer tegen en deed afstand van haar. Gelukkig zijn er mensen die hier wel mee om kunnen gaan. Helaas blijkt Luna ook epilepsie te hebben.

Mozes

Mozes is geboren in de fok en de fokker deed hem weg vanwege een gebroken rug. Volgens de fokker was de moeder bovenop hem gaan zitten. Dit verhaal lijkt ons ongeloofwaardig. Hoe dan ook gelukkig gaat het nu heel goed met Mozes.

Reno

Gekocht omdat moeders zo zat te treuren om haar net overleden hond. Echter was Reno zo bang voor de zoon dat het beter was om een nieuw huisje voor hem te zoeken. Wij hebben eerst in opvang genomen en daarna is Reno herplaatst.

Daffie

Het baasje van Daffie kwam te overlijden en een vriendin nam de zorg over. Echter werd zij na een jaar ernstig ziek en moest ze een nieuw thuis voor dit senior meisje vinden. Gelukkig vonden we al snel iemand bereidt om de zorg over te nemen.

Bailey

Bailey heeft twee dagen bij zijn overleden baasje in huis gezeten. Toen de politie de deur opende, zag Bailey kans om te ontsnappen. Gelukkig werd hij dezelfde dag nog gevonden en kwam hij bij ons in de opvang. Bailey is gebleven bij het opvanggezin.

Sparky

Dit ex-fokreutje is wat angstig aangelegd en had een enorm slecht gebit. Ook zijn hartje is niet helemaal goed, maar hij hoeft nog niet aan de medicatie. Het gebit is gesaneerd en Sparkey eet nu stukken beter. Sparkey is ook gecastreerd.

Suzy

Het baasje van Suzy kent geen geluk in zijn leven. Helaas ging zijn bedrijf failliet en had hij geen onderdak meer. Het was voor hem niet makkelijk om onderdak te vinden voor hem en Suzy. Daarom hebben wij Suzy tijdelijk in opvang.

Cooper

Het baasje van Cooper is overleden en hij kwam bij de vader te zitten. Echter die werd weer opgeroepen voor de grote vaart en kon niet meer voor Cooper zorgen. Cooper is in opvang gekomen en bij het opvanggezin mag Cooper blijven.

Guusje

Guusje is afkomstig uit de fokkerij. Het meisje was erg aan de diarree en ook haar oortjes en gebit waren niet in goede conditie. Haar hartje moest gecontroleerd worden en een doppler wees uit dat het daar niet goed mee gesteld is. 

Mila

Direct na de bevalling is Mila vrijgekomen uit de fokkerij. Zij vloeide nog. Op haar rug had Mila drie kale plekken veroorzaakt door een brandend goedje. Helaas ziet Mila ook niet goed (50%). Haar gebit en oren moesten behandeld worden.

Jara

Jara komt uit de fokkerij en hebben wij samen met Sofie opgehaald. Bij Jara zaten de anaalklieren vol en ook was het ingedroogd. Daarnaast had Jara last van vlooien. Jara liet haar dankbaarheid zien door haar opvangmama een heel lief likje te geven.

Sofie

Samen met Sara is Sofie gered uit de fokkerij. Ook bij Sofie zaten de anaalklieren overvol en ingedroogd. Sofie had geen vlooien op zich. Haar gebit was slecht en haar ooghoeken krulde naar binnen. Haar nageltjes waren aardig rond gegroeid.

Elpida

Dan word je in de avond gebeld vanwege Cocker die verlamd is. Natuurlijk spring je dan in je auto om haar op te halen. Wij hebben haar gehaald en over de grens in Duitsland overgedragen aan CoSeNot. Inmiddels staat Elpida weer…gelukkig. 

Aisha

Een fokker die ermee stopt. Maar een dierenarts die toch nog wil verdienen aan de hondjes. Dus laat de DA hun steriliseren. Klinkt goed, alleen lijkt het of het gedaan is door een slager. De wond is gaan ontsteken, maar gelukkig gaat het nu goed.

Noëlla

Een fokker die ermee stopt. Maar een dierenarts die toch nog wil verdienen aan de hondjes. Dus laat de DA hun steriliseren. Klinkt goed, alleen lijkt het of het gedaan is door een slager. De wond is gaan ontsteken, maar gelukkig gaat het nu goed.

Holly

Holly is in het bezit van een stamboom. Maar totaal niet verzorgd door het baasje. Zij kwam met een zeer slecht gebit en zware hartruis bij ons binnen. Het hart is zo slecht dat haar hart eerst door middel van medicatie moest aansterken.

Murphy

Murphy is een ex-fokreu en helaas zeer ziek. Zijn gebit is zo slecht dat er zelfs pus uit kwam. Een testikel is vergroot en gevreesd wordt voor een tumor. Zijn oren en ogen ontstoken en aan één oog ziet hij niets. Daar maakt hij ook geen traanvocht aan.

Daisy

Daisy zat in een asiel in het verre Roemenië. In de winter wordt het extreem koud en dat had zij niet overleefd. Ook niet omdat de kans dat zij geadopteerd werd erg klein zou zijn, omdat zij zeer slechte ogen heeft. Daisy leeft nu in België.

Schuiven naar boven