Geholpen hondjes in 2020

Als Stichting hadden wij niet durven dromen op zoveel hulp, donaties en medeleven. Dit jaar was hulp dan ook hard nodig. Dankzij Corona hadden niet zoveel honden in opvang als normaal maar helaas wel veel zwaar verwaarloosde honden, zelfs met stamboom. Spontaan kwamen mensen met acties en geldinzamelingen. Wat vooral goed doet is de kettingreactie om elkaar en vooral de hondjes te helpen. Alles vanuit een groot hart.

Loesje

Loesje zat voor kort nog bij een dekreu. Wij dachten dat zij drachtig was toen wij haar kregen. Gelukkig was dit niet het geval. Haar oortjes waren wat vies, patella graad 1 en hiervoor spier opbouwen. Haar gebit is gereinigd en verder gelukkig gezond.

Buddy

Buddy haar baasje moest verplicht verhuizen en ging wonen in een appartement. Echter van de huisbaas mocht ze niet eens een parkiet meenemen, laat staan drie honden. Daarom is er voor Buddy een nieuw tehuis gezocht en gevonden.

Dali

Normaal gesproken doen wij alleen Cavaliers, maar Dali konden wij niet in de fokkerij achterlaten. Het is een vrolijk meisje van nog geen jaar en kan goed met andere dieren. Gelukkig is Dali goed gezond en door hare jonge leeftijd heeft zij geen groot rugzakje.

Nikki

Nikki was voorheen fokteefje maar daar is nu een eind aan gekomen. Haar anaalklieren zaten overvol en was hard. Dit verklaarde waarom het poepen zeer deed. Bij de ontlasting zaten wormen. Haar teennageltjes waren rond gegroeid.

Meike

Meike is afkomstig uit de fokkerij. Gelukkig mankeerde zij niet veel. Haar tandjes waren een beetje vies en zij had een lichte oog- en oorontsteking. Haar hartje was perfect en Meike hoeft alleen wat spieren op te bouwen via wandelen.

Jada

Jada is afkomstig uit de fokkerij. Jada is samen met nog drie honden gered. Zij is door de Dierenarts nagekeken en gezond verklaard. Alleen is Jada best angstig aangelegd. Dit zal wat werk kosten maar het dametje komt er wel.

Buddy

Buddy haar baasje moest hem wegdoen omdat haar nieuwe vriend een allergie heeft voor honden. Eerst werd Buddy op Marktplaats aangeboden maar gelukkig schakelde het oude baasje al snel onze hulp in en hij heeft nu zijn gouden mandje.

Barney

Barney was de hond van de dochter maar liet de hond bij de moeder achter toen zij uit huis vertrok. Voor moeders was het teveel werk en ook financieel belastend dat zij onze hulp heeft ingeschakeld in het vinden van een nieuwe thuis voor Barney.

Lila

Helaas gaat het leven niet altijd zoals gepland. Lila is de dupe van een scheiding waarbij het oude baasje Lila niet mee kan nemen naar het nieuwe huisje waar geen honden welkom zijn. Gelukkig hebben wij een nieuw lief baasje voor Lila gevonden.

Mira

Helaas gaf Mira grote nesten waardoor zij veel geld opleverde. Daardoor heeft zij 9 jaar lang gediend als fokteefje. Helaas kent Mira alleen een donkere schuur dus de wereld is geheel nieuw voor haar. Eerst gaan we zorgen dat ze gezond wordt.

Tommy/Bailey

Tommie en Bailey zijn baasje konden vanwege tijdgebrek hem niet meer de juiste zorg bieden die de hondjes verdienen. Er werd voor hen gezocht naar een nieuwe baasje en gelukkig vonden wij deze al snel. Tommie is samengebleven met Bailey.

Amy / Charlie

Helaas werd het baasje van Amy en Charlie ernstig ziek waardoor zij niet meer in mogelijk zou komen om vaar lieverds te zorgen. De familie heeft op verzoek van het baasje direct onze stichting ingeschakeld om de lieverds te herplaatsen.

Snoepie

Het baasje van Snoepie overleed en de familie nam hem in huis. Echter klikte het niet met het roedel, deze werd verstoord en daarom werd er gekozen om voor Snoepie een nieuw baasje te zoeken. Uiteraard is dat gelukt.

Maddi

Maddi haar baasje nam een moeilijke beslissing om voor Maddi een nieuw huisje te zoeken. Zijzelf is ernstig ziek en wou het beste voor Maddi. Vooral omdat Maddi erg jong en speels is. Maddi heeft nu een zusje waar ze de hele dag mee speelt.

Vicky

Vicky is afkomstig uit de fokkerij en mocht drie dagen naar haar bevalling de fokkerij verlaten. Vicky gaf nog melk toen zij bij ons in de opvang kwam. De dierenarts check was positief op een klein hart ruisje na, maar dat wordt nog nader onderzocht.

Alando

Alando is een hond met stamboom die herplaatst moest worden, omdat zijn baasje problemen met de gezondheid heeft. Alando is op leeftijd. Hij is al 9 jaar maar toch vonden wij voor hem een nieuw baasje die hem liefdevol in huis op nam. 

Ella

Ella is samen met nog 13 andere honden via een inbeslagname terecht gekomen bij een kleine VZW. Gelukkig mochten wij Ella overnemen van de VZW. Ella is maar liefst 14 jaar oud.

Noeska

Nouska is een kweekteefje. Dat wil zeggen dat zij puppies op de wereld moet zetten die verkocht worden aan fokkers. Nouska is zeer onderdanig en schuwt oogcontact. Ze kwam binnen met huidproblemen en zal nog verder worden nagekeken.

Lady

Lady is een Cavalier met stamboom. Er is afstand van gedaan zodat de stichting medisch voor Lady kan zorgen. Lady zou een hernia hebben of Syringo. Op dit moment wordt Lady nog medisch onderzocht. Lady is een lief een vrolijk hondje.

Semmy

Semmy is een ex-dekreutje. Omdat het mannetje nog erg jong is, is zijn geluk geweest dat hij waarschijnlijk niet dekte. Dit betekende voor hem vrijheid. Soms is een ongeluk een geluk. Semmy heeft alleen een slecht gebit (sanering).

Fenna

Fenna (8 jaar) is de ergste vorm van broodfok. Fenna haar vacht was verklit en in haar oren zaten zelfs maden. Daarnaast heeft ze tumoren en flinke oormijt. Haar gebit is verschrikkelijk, dit meisje heeft echt pijn gehad. 

Leila / Tjara

Dit hebben wij nog nooit mogen meemaken. Zwaar verwaarloosde huishonden met een stamboom. Weefsel wat naar buitenkomt via de vagina wat al aan het rotten is. Ze mankeren teveel om op te noemen.

Harley

Soms moet je als voormalig baasje een zware keuze maken. Harley’s baasje heeft gehandeld uit liefde en gunde het mannetje een leven die zij hem niet meer kon geven. Loslaten kan ook liefde zijn.

Iris

Iris is afkomstig uit de fokkerij en kwam veel te dik binnen. Haar oogjes zien er te droog uit en ook haar gebitje is niet al te best. Daarnaast heeft zij een baarmoeder- ontsteking waar zij met spoed aan geholpen is.

Bonny

Bonny is een ex-fokteefje en kwam vrij omdat zij zoveel jeuk had en zich kapot krabt. Ook haar plas is donker en haar poep slijmerig. Op dit moment zit zij nog in opvang om geheel medisch onderzocht te worden.

Joey

Joey is een ex-fokreutje die wij hebben overlaten komen uit Malta. Joey was er nog het minst slecht aan toe maar we konden hem daar niet laten zitten en daarom kwam hij samen met Ollie en Dave mee naar Nederland.

Ollie

Ollie is ex-fokreutje die in beslag is genomen op Malta vanwege zware verwaarlozing. Ollie en Dave zijn er slecht aan toe en hebben een lange weg van herstel voor zich. Uiteraard krijgen beide de medische zorg die nodig is.

Dave

Dave is ex-fokreutje die in beslag is genomen op Malta vanwege zware verwaarlozing. Dave en Ollie zijn er slecht aan toe en konden niet op Malta de juiste medische zorg krijgen. Helaas is Dave palliatief. 

Spike

Spike is een ex-fokreutje die nu van zijn pensioen mag gaan genieten. Door het opvanggezin wordt Spike gesocialiseerd en uiteraard krijgt hij een medische check bij de dierenarts waarbij eventuele gebreken worden verholpen.

Byoux

Byoux is voor ons een speciale Cavalier. Dit ex-fokteefje is namelijk de dochter van onze eigen hond en daarom was ons er veel aan gelegen om Byoux onder te brengen bij de stichting en kennis te laten maken met haar moeder,

Karma

Karma is een ex-fokteefje waar naast Cavalier ook wat Cocker in zit. Dit merk je ook wel een beetje terug in haar karaktertje. Ze is lief maar ze heeft liever dat je haar met rust laat als ze zit te eten. Karma is door het opvanggezin geadopteerd.

Nya

Nya is een ex-fokteefje die wij samen met 4 anderen hebben vrij gekregen. Nya kwam binnen met een enorme bult wat gelukkig een navelbreuk bleek te zijn. Ze had oormijt en slechte tanden. Volgens de cardioloog is haar hartje niet goed,

Pixie

Pixie is een ex-fokteefje die wij samen met 4 anderen hebben vrij gekregen. Pixie haar oren waren ontstoken en ook haar gebitje is behoorlijk  vies. Bij Pixie staan de voorpoten vreselijk krom wat helaas nooit meer goed zal komen. 

Lizzy

Luna is een ex-Fokteefje die wij samen met 4 anderen hebben vrij gekregen. Lizzy had oormijt en was aan de diarree bij binnenkomst. Hiervoor is zij behandeld. Lizzy is een heel lieve en  vrolijke meid met een licht hartruisje.

Maya

Maya is een ex-fokteefje die wij samen met 4 anderen hebben vrij gekregen. Maya bleek bij binnenkomst al circa 6 weken drachtig te zijn. Het arme meisje is pas 11 maanden oud en nu al een nestje van 9 pups, waarvan één pup het niet heeft overleefd. 

Saartje

Saartje is een ex-fokteefje die wij samen met 4 anderen hebben vrij gekregen. Saartje was de enige die onze dierenarts checklist bijna overal positief afgevinkt kon worden. Ze had een beetje vieze oren en een paar elementen moeten getrokken worden.

Mikkie

Mila is een vrolijke noot en zeer speels. Het oude baasje van Mikkie had de verzorging van een jonge puber onderschat en mede door de gezondheidsklachten van het oude baasje werd Mikkie aan ons overgedragen. Dit was een moeilijke beslissing.

Luna

Luna is een ex-Fokteefje / huishond. Haar oude baasje hield haar als eigen hond maar wel moest zij 2x in het jaar gedekt worden. Helaas heeft Luna niet de beste verzorging gehad en kwam zij behoorlijk vies binnen (haar vacht was vooral bij de oren vervilt).

Finn

Finn is een zeer angstig Cavaliertje die alleen maar een huis en tuin heeft gezien. Er is niet veel omgezien naar hem en zijn broertjes. Dit zie je ook weer terug in gedrag. Alles is wereld vreemd voor hem en nu in de nieuwe roedel komt hij beter tot zijn recht.

Sokka

Sokka is samen met zijn broertjes afkomstig uit een licht verwaarloosde situatie. Sokka is gelukkig niet angstig maar moet wel medisch behandeld worden. Vooral de ogen verdienen zorg. In de opvang is Sokka gegroeid tot een mooi en lief mannetje. 

Koda

Koda is samen met zijn broertjes afkomstig uit een licht verwaarloosde situatie. Koda is gelukkig niet angstig maar moet wel medisch behandeld worden. Ook bij Koda verdienen de ogen de meeste zorg. In de opvang is Koda gegroeid tot een mooie Cavalier. 

Bente

Bente komt samen met haar zusjes van een thuisfokker. De fokker werd onverwachts ernstig ziek en had geen familie waar de honden naar toe konden. Gelukkig werd onze hulp ingeroepen. Bente heeft een slecht hart maar is verder een vrolijke meid.

Sita

Sita komt samen met haar zusjes van een thuisfokker. De fokker werd onverwachts ernstig ziek en had geen familie waar de honden naar toe konden. Gelukkig werd onze hulp ingeroepen. Het vermoeden bestaat dat Sita POSM heeft. Test staat op de planning.

Daisy

Daisy komt samen met haar zusjes van een thuisfokker. De fokker werd onverwachts ernstig ziek en had geen familie waar de honden naar toe konden. Gelukkig werd onze hulp ingeroepen. Daisy bleek hoog drachtig te zijn en is in de opvang bevallen.

Bobby

Bobby zijn baasje kon niet meer voor hem zorgen en de thuiszorg hulp heeft contact met ons opgenomen. Doordat Bobby alleen nog maar in de tuin werd uitgelaten, heeft hij fikse blaas- en oorontsteking. Daarnaast heeft hij een licht hartruisje.

Bobby

Bobby zijn baasje kon niet meer voor hem zorgen en de thuiszorg hulp heeft contact met ons opgenomen. Doordat Bobby alleen nog maar in de tuin werd uitgelaten, heeft hij fikse blaas- en oorontsteking. Daarnaast heeft hij een licht hartruisje.

Schuiven naar boven