Geholpen hondjes in 2021

Wat 2021 voor ons gaat brengen is uiteraard nog onbekend. Onze stichting staat wederom weer klaar om de nodige zorg of hulp te bieden aan het mooiste ras: Cavalier King Charles Spaniël. Samen met de opvanggezinnen, donateurs, leden en hopelijk ook u dragen we zorg voor Cavaliers die hulp nodig hebben. U kunt de vooruit gang van de op te vangen cavaliers volgen op onze Facebooksite.

Tess

Tess is voor de 3de keer herplaatst. Haar baasje was gevallen waarbij haar heup is gescheurd. Gezien de leeftijd zou dat niet meer goed komen en werd er gezocht naar een nieuw baasje die de verzorging op zich kan nemen. Hopelijk is 3maal scheepsrecht.

Cindy

Cindy is een huishond waar niet naar omgekeken werd. Door inpraten is ze afgestaan aan de stichting. Cindy heeft geen spiertjes en weeg 14kg. Ook heeft ze krabwondjes op haar oor omdat ze enorm last heeft van oormijt. Haar nageltjes waren ingegroeid.

Lotje

Lotje is een ex-fokteefje die 7 jaar gebruikt is om puppies te produceren. Dit laat zijn sporen na. Haar gebitje is zo dramatisch slecht waardoor ze niet graag eet van de pijn. Helaas is haar hartje slecht 4/6 en moet ondersteunt worden. Ook zijn haar oren flink ontstoken.

Mano

Mano is 8 jaar als haar baasje overlijdt. De dochter kiest ervoor om de zorg voor Mano aan onze stichting over te dragen. Het meisje is gecastreerd. Daarnaast mist zij zowat al haar tandjes waardoor haar tongetje naar buiten hangt. Ook is zij een hartpatiëntje. 

Louie

Het baasje van Louie en Ruby wou zich permanent vestigen in Nederland maar door onvoorziene omstandigheden kon dit geen doorgang vinden. De man moest verplicht terug naar Australië en had niets liever gewild dan zijn twee honden mee te nemen. 

Ruby

Helaas was het niet mogelijk om Louie en Ruby mee te laten emigreren omdat de honden door corona dan verplicht 7 maanden in quarantaine moeten. De tijd was tekort om iets te regelen en daarom is door de stichting uitgeholpen en zijn ze tezamen herplaatst.

Dolly

Dolly is een ex-fokteefje welke is vrijgekomen na een inbeslagname. Dolly is herplaatst door het asiel maar Dolly is te angstig. Dankzij de adoptant is zij bij ons terecht gekomen. Dolly heeft aan beide knietjes patella, een slecht gebit, vieze oren en zeer angstig.

Lola

Lola werd voor een belachelijk laag bedrag aangeboden op Marktplaats. Omdat wij wouden voorkomen dat zij in verkeerde handen zou vallen, hebben wij haar opgehaald. Lola heeft patella en zal daar na spieropbouw aan geholpen worden. 

Abby

Abby is afkomstig uit de broodfok en het meisje is verschrikkelijk lief. Helaas heeft Abby wel een hartruis, zijn haar oren enorm vies en zal haar gebit gesaneerd moeten worden. Dit staat allemaal nog op de planning maar ze kan nu genieten van haar leven in vrijheid.

Max

Als ex-fokreutje heeft Max zijn diensten moeten inzetten. We mogen van geluk spreken dat Max feitelijk gezond is en hopelijk ook zijn nakomelingetjes. Wel had Max fiks ontstoken oren tot bloedens aan toe. Het mannetje moet behoorlijk pijn hebben gehad.

Price

Price zat in een roedel bij zijn broers en zusters maar had last van overprikkeling. Hier door kon Price niet aarden en is er door het baasje besloten om onze hulp in te schakelen bij het herplaatsen van Price. Lang hebben we niet hoeven zoeken omdat we mensen op de wachtlijst hadden staan.

Sifra

Sifra is een zeer klein ex-fokteefje met een zeer lief en gelukkig vrolijk karakter. Het meisje heeft fikse oorontsteking, demodex en aan beide knietjes patella. Of haar heupen goed staan moet nog worden onderzocht. Daarnaast is ze doorgezakt in haar rug en heeft ze twee lymfetumoren. 

Fientje

Ook Fientje is vrijgekomen uit de fokkerij en mag haar leventje nu gaan leiden in vrijheid. Echter zal ook zij door de medische molen moeten voordat ze echt kan genieten. Fientje heeft een hartruis. Helaas ook patella en een slecht gebit. Inmiddels is zij geholpen en is herstellende.

Annie

Annie is afkomstig uit de fokkerij en mocht met pensioen. En dat was voor haar ook maar net op tijd, want Annie had een beginnende baarmoeder ontsteking. Dit had fataal kunnen zijn. Inmiddels is zij gecastreerd en zijn haar oortjes en gebit behandeld. Annie is zeer angstig.

Nouscka

Noescka werd op Marktplaats aangeboden omdat zij niet overweg kon met de teckel. Omdat het meisje hard medisch hulp nodig had (alle pootjes stonden verkeerd en enorm slecht gebit) en de oude eigenaren dit gelukkig ook zelf inzagen, hebben zij haar afgestaan aan de stichting.

Bindy

Bindy haar baasje kon vanwege medische redenen niet voor haar zorgen. En Bindy had ook zelf zorg  nodig, want het is een dametje op leeftijd. Haar gebitje moet gesaneerd worden, haar oortjes behandeld en haar hartje is zo slecht dat er niet eens liggend een hartdoppler kon worden uitgevoerd.

Schuiven naar boven