Cavalier in Nood

Cavalier Opvang, Rescue, Adoptie en Herplaatsing

Publication date: 04-02-2024

YANA TER ADOPTIE

Na een tijdje gesocialiseerd en medisch geholpen te zijn, is lieve Yana klaar voor een nieuwe stap in haar leventje; leventje als een prinses in haar diamanten mandje bij lieve baasjes en hondenvriendje(s).

 

Yana is geboren op 13 februari 2015 . Zij is in het bezit van een paspoort, is gechipt, volledig ingeënt (ook rabiës) en gecastreerd (baarmoeder en eierstokken verwijderd). Yana’s hartje word ondersteund met 2x daags 2,5 mg Vetmedin en omega. Het hartje zal opgevolgd moeten blijven met een doppler. Haar gewrichten worden dagelijks ondersteund met Flexadin. Vanwege een goedaardige tumor is de milt verwijderd. Yana heeft de oogziekte PRA waardoor ze met de tijd blind zal worden. Er is ook een lichte vorm van cataract vastgesteld. Haar gebitje werd gereinigd. Uiteraard blijft de algemene verzorging (net als bij iedere hond) van oogjes, oren, vacht, gebit en nagels en jaarlijkse controle noodzakelijk.

 

Yana is zachtaardig, kalm, ongelooflijk lief, rustig, gezonde curiositeit en heel aanhankelijk. Ze vindt het niet leuk om bruut benaderd te worden. Door haar slechte zicht schrikt Yana snel. Yana is zindelijk mits zij regelmatig uitgelaten word.  Het meisje wandelt goed ontspannen op een rustig tempo mee met het roedel maar snuffelt graag en vindt het heerlijk om in het gras te snuffelen. Ze is niet gewend los of in een drukke stad te lopen. Yana kan soms eigenwijs zijn met luisteren maar doet soms alsof ze het niet hoort. De lieverd is niet echt speels maar als ze een zacht speeltje kan stelen bij een ander hondje, kan ze er van genieten om er op te bijten. Ze knabbelt ook graag op een hertengewei. Heel soms krijgt ze een speelse bui en kan ze heerlijk rustig, op haar eigen manier liggen spelen. Yana kan zonder problemen samen heel goed met andere honden . Ze heeft geen oog voor de katten van de buren. Kleine kindjes gaat Yana uit de weg.  

Als de kindjes rustig zijn kan ze een aai wel verdragen.  Maar gezien ze blind gaat worden zouden we haar niet bij te kleine kindjes willen plaatsen, bij oudere kinderen zeker geen probleem. Yana kuiert graag wat rond in de tuin. Yana kan een uurtje of 3 alleen zitten (gewend met meerdere honden). Als het langer duurt, durft ze beginnen te blaffen en/of een plasje binnen te doen.  Yana blijft voor de deur liggen tot je thuis bent . Ondanks Yana haar slechte zicht kan ze echt de acrobaat uithangen door op de tafel te springen (uiteraard eerst op een stoel).  Zij zit samen met de andere honden in een afgescheiden stuk in de woonkamer. Yana slaapt mee boven op de kamer op het bed.  Yana vindt echt dat een Queen op het bed moet slapen.  Dus slapen op het bed is een must anders doe je zelf geen oog dicht en blijft ze aandringen, zeuren, blaffen tot ze haar zin krijgt. Als een heuse prinses vindt zij het ook gewoon leuk dat ze naar boven gedragen wordt.

Waar zijn we voor Yana naar op zoek?

Een woning/appartement met tuin bij een gezin of alleenstaande met grotere of zonder kinderen. Het perfecte plaatje zou een ouder echtpaar zijn, die heel veel tijd hebben om haar te knuffelen, die niet te grote wandelingen maken en het meisje zeker niet langer dan 3 uurtjes alleen zullen laten. Waar men Yana zachtaardig en als een prinsesje zal behandelen, waar ze ook heerlijk op bed mag slapen. Een thuis waar nog een of meerdere hondjes wonen, is voor Yana een vereiste. Men dient wel rekening te houden dat haar zicht achteruit zal gaan.

Yana zou graag de rest van haar leventje heerlijk vertroeteld willen worden met veel knuffels en aandacht. Dan voelt zij zich helemaal thuis en zal zij als ook de baasjes heel gelukkig zijn.

 

Yana zal onder een herplaatsingsovereenkomst van de stichting en adoptiekosten geplaatst worden. Er zal een huisbezoek vooraf plaatsvinden. De lieverd zal vanuit Kessel (België)herplaatst worden. Daar zal ook de kennismaking plaatsvinden.

 

Geïnteresseerd in Yana en verheug je je op een kennismaking met haar, stuur dan een mailtje met uitgebreide introductie naar cavalierinnood@gmail.com (alleen via mail reageren aub). Gelieve alleen te reageren als je aan alle wensen/eisen van Yana voldoet. Wij zullen alleen de mailtjes in de selectie meenemen met uitgebreide informatie. Mailtjes met alleen vragen naar adoptiebedrag zullen niet beantwoord worden. Het zou fijn zijn als je jezelf uitgebreid voorstelt en aan kunt geven waarom je denkt het nieuwe baasje van de lieverds te worden en wat je te bieden hebt. Vermeld ook jouw adres en telefoonnummer in de mail zodat wij jou telefonisch kunnen bereiken indien je geselecteerd zal worden.

Wat is jouw gezinssituatie? Waar en hoe ben je woonachtig (huis met tuin, appartement, omgeving)? Hoeveel uren ben je werkzaam? Hoeveel uren zijn de dieren alleen? Heb je andere huisdieren, zo ja welke? Zo ja honden, welk ras, zijn deze gecastreerd/gesteriliseerd? Hoe is het karakter van deze hond(en)? Hoevaak ga je wandelen en hoelang per keer? Ervaring met honden/cavaliers? En wat je graag zelf nog kwijt wilt.

Schuiven naar boven