Cavalier in Nood

Cavalier Opvang, Rescue, Adoptie en Herplaatsing

Publication date: 04-02-2024

DONNA TER ADOPTIE

Kijk dit vertederende snoetje nu toch eens, dat snoetje is van Donna, een leuke, vriendelijke dame die op zoek is naar een nieuwe familie waar ze heerlijk van haar pensioen kan gaan genieten. Donna is 8 jaar, (17-04-2015)in bezit van een paspoort, gechipt, ingeënt,( ook rabies) en gecastreerd ( baarmoeder en eierstokken verwijderd).

Donna heeft artrose aan haar heupen en knietjes, maar ondervind daarvan geen last. Zij is hiervoor wel een aantal keer bij een chiropractor geweest, en voor een fijne oude dag is het wel prettig als zij 1x per 3/4 maanden een behandeling krijgt. Qua lichamelijke gezondheid heeft Donna verder geen problemen, en heeft dus ook verder geen medicatie. Uiteraard blijft de algemene verzorging (net als bij iedere hond) van oogjes, oren, gebit en nagels en jaarlijkse controle noodzakelijk. 

Helaas is het wel zo dat zij, omdat zij een lange tijd in een (te) krappe ruimte heeft geleefd, kennelsyndroom heeft. Dit houd in dat zij nog regelmatig, ook tijdens de wandeling, korte rondjes loopt. In stress situaties zien we dat dit heviger wordt. Helaas heeft Donna in haar vorige leventje te lang in een te krappe ruimte geleefd waardoor zij helaas geregeld tijdens wandelingen korte rondjes loopt. In stress situaties zie je dat dit (kennelsyndroom)  heviger wordt. Het is voor Donna belangrijk om regelmaat te hebben en dat routines niet snel veranderen, ook drukte dient vermeden te worden. 

Donna kan niet zo goed om gaan met een regelmatig veranderende routine, en grote drukte. Donna is in principe zindelijk, mits zij regelmatig  even naar buiten gaat, maar heeft ook nog wel eens een ongelukje in huis.

Ondanks de slechte omstandigheden waarin Donna haar hele leventje geleefd heeft, is zij geen bang hondje. Als Donna opgepakt word, duikt ze even ineen omdat ze het spannend vind maar ze is dan niet bang. Eenmaal opgepakt, vleit ze zich graag tegen je aan, en verwent je dan af en toe met een klein kusje. Het is een vriendelijk hondje, zowel voor mensen als voor andere honden. Wij hebben Donna nog nooit horen grommen. Donna gaat buiten het liefst een beetje haar eigen gangetje, beetje in de tuin scharrelen, hier en daar een beetje snuffelen.

Aan de lijn lopen doet ze wel, en eenmaal op gang, loopt ze met haar dansende tred dapper mee. Het gaat niet in een hoog tempo, want de lieverd is snel afgeleid door geluiden, en snuffelt ook nog wel graag. Donna kan nog snel schrikken van onbekende en harde geluiden, en heeft daarin nog wel begeleiding nodig. Een sussend en vriendelijke woordje wil dan nog wel eens helpen. In het bos is ze volledig op haar op gemak. Geen voorbijrijdende auto’s, fietsers, en harde geluiden.

Op plekken met overzicht loopt ze dan ook los met de anderen mee.  Een (grote) tuin met een grasveld staat dan ook hoog op haar verlanglijstje. Spelen heeft Donna nooit geleerd. Heel af en toe doet ze een poging om met een knuffel te spelen, en als de andere hondjes spelen, gaat ze er blaffend en springend omheen, maar speelt nog niet mee.

In huis is deze lieverd het liefst te vinden in de keuken, eten is haar grootste hobby, en ze laat dat dan met hard geblaf  merken. Als eerste haar bakje leeg,  wil ze nog wel eens kijken of er bij de anderen nog wat te schooien valt.

Donna ligt graag op de bank haar dutjes te doen, lekker dicht tegen je aan, maar ze zoekt af en toe ook nog wel haar mandje op. ‘s Nachts mag ze af en toe op bed slapen, en hier is ze dan het meeste op haar gemak. Rustig liggend op haar eigen plekje, en het enige wat we dan nog merken van haar aanwezigheid is het luide gesnurk.

Donna is nog niet helemaal alleen thuis geweest, dus weten we niet hoe ze daar mee omgaat. Thuisblijven met de anderen hondjes gaat, als ze eenmaal gewend is prima,  voor een uurtje of 4.

Waar zijn we naar op zoek voor Donna?

Een huisje waar ze lekker  als tevreden huishondje haar laatste jaren kan slijten. We denken dat het voor Donna beter is dat haar toekomstige mandje komt staan in een huisje met weinig prikkels,  in een gezin zonder kinderen. Ondanks dat Donna in het opvanggezin mens gericht is, zou ze een stabiel maatje ook wel gezellig vinden.

Een huis met een (afgezette) tuin, een rustige omgeving om te wonen en te wandelen. Mensen die goed begrijpen dat Donna gebaat is bij een vaste routine, het nodige geduld kunnen opbrengen, en niet boos worden als er wel eens een ongelukje gebeurt.

Als jullie denken, nou deze lieverd past precies bij mij/ons, en ik kan haar alles bieden wat zij wenst, dan zal Donna  dolgelukkig zijn en haar hondenleventje graag met jou/jullie willen delen. Donna  zal  onder een herplaatsingsovereenkomst van de stichting en adoptiekosten geplaatst worden. Er zal een huisbezoek vooraf plaatsvinden. De lieverd zal vanuit Markelo ( Nederland) herplaatst worden. Daar zal ook de kennismaking plaatsvinden.

 

Geïnteresseerd in Donna  en verheug je je op een kennismaking met haar, stuur dan een mailtje met uitgebreide introductie naar cavalierinnood@gmail.com (alleen via mail reageren aub). 

Wij zullen alleen de mailtjes in de selectie meenemen met uitgebreide informatie. Mailtjes met alleen vragen naar adoptiebedrag zullen niet beantwoord worden.

Het zou fijn zijn als je jezelf uitgebreid voorstelt en aan kunt geven waarom je denkt het nieuwe baasje van de lieverd te worden en wat je te bieden hebt. Vermeld ook jouw adres en telefoonnummer in de mail zodat wij jou telefonisch kunnen bereiken indien je geselecteerd zal worden.

Wat is jouw gezinssituatie? Waar en hoe ben je woonachtig (huis met tuin, appartement, omgeving)? Hoeveel uren ben je werkzaam? Hoeveel uren zijn de dieren alleen?

Heb je andere huisdieren, zo ja welke? Zo ja honden, welk ras, zijn deze gecastreerd/gesteriliseerd? Hoe is het karakter van deze hond(en)? Hoevaak ga je wandelen en hoelang per keer? Ervaring met honden/cavaliers? En wat je graag zelf nog kwijt wilt.

Schuiven naar boven