Cavalier in Nood

Cavalier Opvang, Rescue, Adoptie en Herplaatsing

Publication date: 04-02-2024

JENN TER ADOPTIE

Dit lieve, vrolijke maar ook onstuimige meisje is op zoek naar een thuis waar zij haar tomeloze energie kwijt kan. Jenn is een mooi blenheim meisje van nog geen jaar ( geb. 7-2-2023), in het bezit van een geldig paspoortje, gechipt en volledig ingeënt inclusief rabiës.

Jenn is inmiddels  gecastreerd, waarbij baarmoeder en eierstokken zijn weggehaald. Omdat nog een paar tanden dubbel stonden( niet goed gewisseld) zijn er 2 hoektanden en een paar snijtandjes getrokken. De hechtingen hiervan zijn inmiddels prima genezen, en daarvoor is controle niet meer nodig.  Uiteraard blijft de algemene verzorging (net als bij iedere hond) van oogjes, oren, gebit en nagels en jaarlijkse controle noodzakelijk.

Jenn is onstuimig maar ook beetje onbehouwen hondje, zeker als er eten op het spel staat. Zij kan dan tegen je opspringen, en vergeet dan makkelijk dat er regels zijn. In het opvang gezin is al gestart met training van de lieverd, een aantal commando’s kent ze wel al, maar er is nog voldoende te leren voor dit toch nog heel jonge meisje. Het zou voor Jenn wel goed zijn als haar nieuwe baasje(s) eventueel met begeleiding op een hondenschool, consequent verder aan de slag gaan met training.

Jenn is een jong hondje, dus erg speels. Het maakt niet uit met wat, een bal, een knuffel of een botje, ze vind alles leuk. Voor Jenn zou het dan ook erg leuk zijn als er minimaal 1, maar liefst meerdere andere hondjes zijn om mee te spelen.  Jenn is ook graag in de tuin te vinden, met een bal of een botje, maar ze gaat ook wel achter de katten en vogels aan. Puntje van aandacht is wel dat Jenn een steentje of keitje ook als speelgoed ziet. Ze ruilt dit gelukkig wel graag voor een snoepje of koekje zodat zij de steentjes niet opeet. Kinderen vindt Jenn leuk, ze gaat zelfs naar hen toe om een knuffel te halen.

Wandelen doet de lieverd graag met andere hondjes, ze loopt dan wel voorop, om de weg te wijzen. Helaas kan Jenn nog wel van een aantal zaken erg schrikken. Vuurwerk of andere knallen, het geluid van een brommer, of auto, alhoewel dit laatste al wat minder eng is voor de lieverd. Omdat ze  dan probeert weg te komen, is een goed veiligheidstuigje zeker in het begin erg belangrijk. De lieverd heeft om deze reden dan ook nog niet los gelopen. Binnenshuis kan zij bij een stemverheffing, zich ook nog wel van de schrik gaan verstoppen.  Jenn is op wat ongelukjes na, goed zindelijk. 

De lieverd slaapt met de andere hondjes het liefst op bed, maar ook wel  in de woonkamer. Hier verblijft zij bij afwezigheid van het opvanggezin ook maximaal voor een uurtje of 4. Jenn kan dan nog wel eens iets anders dan haar speelgoed onder handen nemen. Dus er moet wel even goed gekeken worden waar ze bij kan komen.

Waar zijn wij naar op zoek voor Jenn. Een gezin, waar in ieder geval 1 van de gezinsleden veel thuis is. Er zal namelijk nog veel tijd en energie gaan zitten in de opvoeding en training van Jenn. Liever geen hele jonge kinderen, ( jonger dan 6 jaar) omdat Jenn het niet fijn vind als ze achterna gerend en plotseling opgepakt word. Zeker 1,  maar liever meer, hondenmaatjes aanwezig, die niet te oud zijn.  Jenn heeft namelijk echt veel behoefte aan speelmaatjes en dan kunnen ze samen hun energie kwijt. Een huisje met een tuin, dit hoeft geen grote tuin te zijn, maar een stuk gras om te rennen en te spelen zou ze heel erg waarderen.

Als jullie denken, nou deze lieverd past precies bij mij/ons, en ik kan haar alles bieden wat zij wenst, dan zal Jenn  dolgelukkig zijn en haar hondenleventje graag met jou/jullie willen delen.

Jenn zal  onder een herplaatsingsovereenkomst van de stichting en adoptiekosten geplaatst worden. Er zal een huisbezoek vooraf plaatsvinden. De lieverd zal vanuit Essen (België) of  Roosendaal ( Nederland) herplaatst worden. Daar zal ook de kennismaking plaatsvinden.

Geïnteresseerd in Jenn en verheug je je op een kennismaking met haar, stuur dan een mailtje met uitgebreide introductie naar cavalierinnood@gmail.com (alleen via mail reageren aub). Wij zullen alleen de mailtjes in de selectie meenemen met uitgebreide informatie. Mailtjes met alleen vragen naar adoptiebedrag zullen niet beantwoord worden.

Het zou fijn zijn als je jezelf uitgebreid voorstelt en aan kunt geven waarom je denkt het nieuwe baasje van de lieverd te worden en wat je te bieden hebt. Vermeld ook jouw adres en telefoonnummer in de mail zodat wij jou telefonisch kunnen bereiken indien je geselecteerd zal worden.

Wat is jouw gezinssituatie? Waar en hoe ben je woonachtig (huis met tuin, appartement, omgeving)? Hoeveel uren ben je werkzaam? Hoeveel uren zijn de dieren alleen?

Heb je andere huisdieren, zo ja welke? Zo ja honden, welk ras, zijn deze gecastreerd/gesteriliseerd? Hoe is het karakter van deze hond(en)? Hoevaak ga je wandelen en hoelang per keer? Ervaring met honden/cavaliers? En wat je graag zelf nog kwijt wilt.

Schuiven naar boven