Cavalier in Nood

Cavalier Opvang, Rescue, Adoptie en Herplaatsing

Publication date: 21-10-2023

FLORIS TER ADOPTIE

Dit knappe ventje is na alle medische verzorging en socialisatie helemaal klaar voor nog meer liefde en knuffels. Floris is geboren op 11 maart 2016. Hij is in het bezit van een paspoort, is gechipt, ingeënt (ook rabiës) en gecastreerd. Floris is behandeld voor Giardia, een bloed-oor en oorontsteking. De hartdoppler wees uit dat hij een hartruis 3/6 heeft, maar zijn hartje hoeft nog niet met medicatie ondersteund te worden. Wel dient zijn hartje jaarlijks met een doppler opgevolgd te worden. Hij heeft in opvang eenmalig een epileptische aanval gehad maar niets aan over gehouden en geen andere aanval meer gehad. Met zeer warme temperaturen draagt Floris graag een koeldekentje. Uiteraard blijft de algemene verzorging (net als bij iedere hond) van oogjes, oren, vacht, gebit en nagels en jaarlijkse controle noodzakelijk.

Floris is een hele lieve, makkelijke, vrolijke en knuffelige goedzak. Als je zijn vertrouwen hebt gewonnen, kan je alles met hem. Hij is graag bij je in de buurt en komt regelmatig knuffels halen. Hij luistert goed en kwispelt veel en met veel kracht (je hoort zijn staartje letterlijk vaak kwispelen als hij bijvoorbeeld in de bench of op de bank ligt). Floris is waaks, en kan blaffen als een passant op de fiets voorbij rijdt. In de maanden van opvang, is dit al een heel stuk verminderd.  Floris is dol op knuffelen met de mensen die hij vertrouwt. Als hij je ziet binnen komen of naar hem ziet kijken, begint hij al heel enthousiast te kwispelen. Uitstapjes (bijvoorbeeld naar het bos) en autorijden vindt hij ook leuk.

De prins heeft zijn personeel om hem in en uit de auto te tillen. Met langere autoritjes gaat hij rustig liggen slapen. Hij kan enorm genieten van snoepjes of andere lekkere dingen, het is een echte Bourgondiër die ook wel graag andere dingen wil proberen. Met een gekookt ei of een stukje kaas maak je hem heel erg blij. Daarnaast vindt hij het heerlijk om lekker op de bank te liggen, wel heeft hij een trapje nodig om de bank op en af te komen. 

Bezoek vindt Floris nog wel spannend, vooral mannelijk bezoek. Dit uit zich nog in blaffen. De opvangouders hebben een pot met snoepjes op tafel staan en vragen het bezoek of ze hem een snoepje willen geven en verder willen negeren. Dan stopt het blaffen en gaat hij rustig op een eigen vertrouwde plek liggen. Als het bezoek zit, komt hij er ook gezellig even bij kijken en snuffelen.

Buiten aan de riem lukt het steeds beter dat (voor hem) onbekende mensen hem kunnen aanraken, vooral als ze eerst een snoepje geven. Dierenartsbezoeken vindt het ventje nog spannend. Hij zoekt dan steun bij zijn opvangouders. Dit gaat gelukkig wel al steeds beter. Met regen komt zijn prinselijk aard weer naar boven, die nattigheid vindt Floris maar niks. Hij heeft dan wat aansporing nodig en moet dan soms naar buiten getild worden. Eenmaal buiten is er niets aan de hand, een regenjasje wil eventueel ook helpen. Floris is heel goed zindelijk. Hij is nog niet gewend om aan de riem zijn behoeftes te doen, dat doet hij nog veilig in de tuin. Zijn plasjes doet hij wel al braaf tijdens het wandelen. Floris vindt wandelen leuk maar het moet niet te ver (max 3km) en te snel gaan. Het ventje gaat uit zichzelf op een van zijn veilige plaatsen (de bank of de bench) zitten als hij zijn tuigje ziet. Floris loopt heel ontspannen mee, sjokt lekker achter je aan. Af en toe een klein drafje naar voren (naar onze andere honden) maar nooit meer dan 8 meter van zijn opvangouders vandaan. 

In drukte loopt hij ook goed mee maar zijn voorkeur ligt in een rustigere omgeving. Mocht hij spanning opbouwen is dit simpel op te lossen door hem even te knuffelen en lief toe te spreken. Na een tijd van vertrouwen opgebouwd te hebben, zal Floris ook kunnen loslopen. Het kereltje luistert goed naar zijn naam. 

Hij kent de commando’s zit en kom voor Floris is speels maar alleen met andere hondjes. Hij is nog wel een beetje zoekende in hoe hij het precies moet doen. Samen met andere hondjes trekken aan een speeltje of door de tuin rennen, vindt hij leuk. Dit duurt dan een paar minuten. Hierbij is hij absoluut niet lomp of happerig.

Met mensen spelen snapt hij nog niet, hij krijgt dan liever een knuffel. Floris kan goed samen met andere honden. In opvang gaat het prima samen met de andere 2 jongere reuen maar ook met de oudere hond van een vriendin, verstaat hij zich prima. Hij begroet de hondjes vrolijk en vriendelijk met even snuffelend gedag zeggend. Floris reageert niet op katten. De drukte en onvoorspelbaarheid van kinderen vind Floris nog erg spannend. De tuin is zijn tweede thuis, hij vindt het heerlijk om rond te snuffelen, af en toe een sprintje te trekken, en in een zonnetje lekker te zonnebaden in het gras. Floris kan goed maximaal 4 uren alleen zijn met andere honden. De hondjes verblijven dan los in huis. Het mannetje sloopt niets, doet geen ondeugende dingen en plast of poept niet in huis.

In de nacht slaapt Floris in de bench, zijn veilige plek. Het deurtje kan openblijven, de opvangouders hebben hem nog nooit ‘s nachts gehoord.   Waar zijn wij voor Floris naar op zoek? Floris zou zich het meest thuisvoelen in een rustige woonomgeving waar hij vooral een tuin heeft waar hij lekker in kan rond snuffelen maar ook zijn behoefte nog mag doen, totdat hij dit geleerd heeft om tijdens het wandelen te doen. Hij zou goed passen bij mensen (alleenstaande of een stel) die niet te veel van hem willen. Lekker teuten op de bank, hem vertellen hoe knap hij is, een kleine wandeling maken en af en toe ergens mee naar toe nemen. Floris is meer dol op vrouwen dan op mannen. Een thuis bij een alleenstaande (vrouw) of een stel (minimaal 1 vrouw) zonder kinderen of waar af en toe kinderen over de vloer komen.

Het mannetje zou heel blij zijn als er iemand veel thuis is. Hierbij hoeft hij niet constant aandacht te hebben. Het kunnen zien van het baasje of al in de buurt kunnen zijn, is voor hem genoeg. Maar zodra hij doorheeft dat je naar hem kijkt, kun je rekenen op een hele enthousiaste kwispel en een vraag voor een aai. Met dat lieve koppie is hij moeilijk te weerstaan . Floris heeft een andere hond nodig, hij haalt veel steun en plezier uit andere honden. Een speelse niet te dominante hond die hem af en toe uitdaagt om te spelen maar ook op zijn tijd samen een dutje wilt doen. Baasjes die hem de tijd geven om te kunnen wennen en te settelen. Het kan best eventjes duren voor hij uit zichzelf knuffels komt halen. Maar als je zijn vertrouwen hebt gewonnen, heb je een hele lieve, trouwe, makkelijke, gezellige en knuffelige vriend voor het leven.

Floris zal onder een herplaatsingsovereenkomst van de stichting en adoptiekosten geplaatst worden. Er zal een huisbezoek vooraf plaatsvinden. De lieverd zal vanuit Markelo (Nederland) herplaatst worden. Daar zal ook de kennismaking plaatsvinden.

Geïnteresseerd in Floris en verheug je je op een kennismaking met hem stuur dan een mailtje met uitgebreide introductie naar cavalierinnood@gmail.com (alleen via mail reageren aub). 

Wij zullen alleen de mailtjes in de selectie meenemen met uitgebreide informatie. Mailtjes met alleen vragen naar adoptiebedrag zullen niet beantwoord worden. Het zou fijn zijn als je jezelf uitgebreid voorstelt en aan kunt geven waarom je denkt het nieuwe baasje van de lieverd te worden en wat je te bieden hebt. Vermeld ook jouw adres en telefoonnummer in de mail zodat wij jou telefonisch kunnen bereiken indien je geselecteerd zal worden. Wat is jouw gezinssituatie? Waar en hoe ben je woonachtig (huis met tuin, appartement, omgeving)? Hoeveel uren ben je werkzaam? Hoeveel uren zijn de dieren alleen? Heb je andere huisdieren, zo ja welke? Zo ja honden, welk ras, zijn deze gecastreerd/gesteriliseerd? Hoe is het karakter van deze hond(en)? Hoe vaak ga je wandelen en hoelang per keer? Ervaring met honden/cavaliers? En wat je graag zelf nog kwijt wilt.

Schuiven naar boven