Cavalier in Nood

Cavalier Opvang, Rescue, Adoptie en Herplaatsing

Publication date: 04-02-2024

YOKO TER ADOPTIE

Yoko heeft geen mooi leventje gehad totdat zij in de opvang liefdevol alle beste zorgen kregen. Ze is er nu helemaal klaar voor; een thuis waar ze voor altijd samen met haar baasjes en een hondenmaatje van elkaar kunnen genieten.

Yoko is geboren op 13 februari 2015 . Zij is in het bezit van een paspoort, is gechipt, volledig ingeënt (ook rabiës) en gecastreerd (baarmoeder en eierstokken verwijderd). Yoko heeft een hartruis 4/6 maar heeft nog geen medicatie nodig. Haar hartje zal wel opgevolgd moeten worden met een doppler. Het meisje heeft papegaaiebekken maar is hiervoor behandeld. Er zijn 4 tanden/kiezen verwijderd tijdens de gebitssanering en de oortjes van Yoko werden behandeld. De galblaasaandoening (sludge in galsblaas) is onder controle maar moet regelmatig gecheckt worden net als de kristallen in de urine.  Yoko heeft eenmalig een GVS (geriatrisch vestibulair syndroom) aanval gehad maar na behandeling was zij al binnen 12 uur opgeknapt. Yoko neemt geen medicatie behalve aangepaste voeding.

Uiteraard blijft de algemene verzorging (net als bij iedere hond) van oogjes, oren, vacht, gebit en nagels en jaarlijkse controle noodzakelijk. 

Yoko is een lief, zachtachtig, kalm, rustig en vrolijk hondje. De laatste weken is Yoko helemaal open gebloeid.  Als er mensen op bezoek komen, gaat ze er nu ook naar toe  om hen te begroeten  Yoko moet wel eerst even wennen aan andere personen. Af en toe heeft het meisje een speels moment. Het meisje wordt niet graag opgetild.  Haar tuigje aandoen vraagt nog enige voorzichtigheid, dat vindt ze niet altijd even leuk. Mits Yoko voldoende wordt uitgelaten is zij geheel zindelijk. Yoko wandelt goed en ontspannen mee maar soms kan ze nog wel schrikken, maar ze hersteld snel na geruststelling. Ze is niet gewend los of in een drukke stad te lopen.

Yoko kent haar naam goed maar zoals vele cavaliers doet ze soms of ze niet goed hoort.  Als je haar roept, komt ze gewoonlijk wel. Yoko heeft haar speelse momenten en dan gaat heel haar lijfje heen en weer. De lieverd is heel graag bezig met een hertegewei. Yoko kan prima samen met andere honden, in de opvang zit zij met meerdere hondjes. De katten van de buren ziet niet eens staan. Yoko loopt de andere kant uit als de kleinzoon van het opvanggezin haar benaderd. Maar met oudere kinderen zal zij geen problemen hebben. 

Yoko kan echt genieten van de tuin en gaat regelmatig rondkuieren in de tuin. Ze ligt ze ook graag op een tuinstoel. Yoko kan een 4 uurtjes alleen zijn met de andere honden. Net als alle andere hondjes, loopt ook Yoko los in de woonkamer.  Ze slaapt op de slaapkamer op een orthopedisch kussen ( is goed voor haar papegaaiebekken) naast het bed.  Soms durft ze al eens mee op het bed te springen.  Als Yoko de klik heeft gemaakt is ze een gemakkelijke en aangename lieve hond. 

Waar zijn we voor Yoko naar op zoek? 

We zoeken een huis of appartement met (kleine) tuin voor de lieverd bij een gezin of alleenstaande zonder kinderen of met kinderen vanaf 6 jaar. Waar mensen ook rekening er mee dienen te houden dat de lieverd nog wel eens van zich wil laten horen.  Yoko is meer een hondenhond dan een mensenhond. Ze zal wel knuffeltjes komen vragen maar wordt niet graag heel uitbundig geknuffeld. Ze geeft zelf goed aan wanneer ze de nodige knuffeltjes nodig heeft.  Ze kan dan enorm genieten als je op haar buikje aait.

Uit tevredenheid durft Yoko ook al eens zachtjes op je vingers knabbelen.  Dus baasjes die Yoko niet tot knuffelen dwingen, maar haar hierin met geduld laten groeien, zal voor het meisje zeer prettig zijn. 

Yoko heeft zeer zeker een andere hond nodig. Leeftijd maakt niet uit en ook niet of de hond rustig of speels is.  Ze is alle leeftijden gewend.  We zien Yoko graag in een thuis met een tuin waar  ze heerlijk kan rond kuieren.  Yoko draagt nog een veiligheidstuigje met wandelen uit voorzorg voor de schrik momenten.  Yoko gaat wel de trap naar boven maar loopt deze niet naar beneden. 

Yoko verdient een thuis waar zij nog heerlijk kan genieten van alle aandacht en goede zorgen waar zij minimaal maar een paar uurtjes alleen zal zijn met haar hondenmaatje. Als je dat als baasje kunt bieden, en haar eigen knuffel behoeften respecteert, dan zul je aan Yoko een heerlijk maatje hebben. 

Yoko zal onder een herplaatsingsovereenkomst van de stichting en adoptiekosten geplaatst worden. Er zal een huisbezoek vooraf plaatsvinden. De lieverd zal vanuit Kessel (België)herplaatst worden. Daar zal ook de kennismaking plaatsvinden. 

Geïnteresseerd in Yoko en verheug je je op een kennismaking met haar, stuur dan een mailtje met uitgebreide introductie naar cavalierinnood@gmail.com (alleen via mail reageren aub). Gelieve alleen te reageren als je aan alle wensen/eisen van Yoko voldoet. Wij zullen alleen de mailtjes in de selectie meenemen met uitgebreide informatie. Mailtjes met alleen vragen naar adoptiebedrag zullen niet beantwoord worden. 

 

Het zou fijn zijn als je jezelf uitgebreid voorstelt en aan kunt geven waarom je denkt het nieuwe baasje van de lieverds te worden en wat je te bieden hebt. Vermeld ook jouw adres en telefoonnummer in de mail zodat wij jou telefonisch kunnen bereiken indien je geselecteerd zal worden.

Wat is jouw gezinssituatie? Waar en hoe ben je woonachtig (huis met tuin, appartement, omgeving)? Hoeveel uren ben je werkzaam? Hoeveel uren zijn de dieren alleen? Heb je andere huisdieren, zo ja welke? Zo ja honden, welk ras, zijn deze gecastreerd/gesteriliseerd? Hoe is het karakter van deze hond(en)? Hoevaak ga je wandelen en hoelang per keer? Ervaring met honden/cavaliers? En wat je graag zelf nog kwijt wilt.

Schuiven naar boven