Cavalier in Nood

Cavalier Opvang, Rescue, Adoptie en Herplaatsing

Publication date: 17-03-2024

ZOHRA TER ADOPTIE

Dit lieve en zachtaardig meisje is op zoek naar thuis waar zij alle tijd en rust krijgt om haar angsten los te laten. Zohra is een mooi tricolor meisje van nog geen 6 jaar ( geb. 14-4-2018), in het bezit van een geldig paspoortje, gechipt en volledig ingeënt ( inclusief rabiës). Zohra is inmiddels gecastreerd, waarbij baarmoeder en eierstokken zijn weggehaald. Ook is haar gebitje is netjes schoongemaakt, en er moesten helaas 2 tandjes verwijderd worden. Haar hartje is goed onderzocht, en er is een licht ruisje ontdekt (1/6), maar hier heeft zijn nog geen medicatie voor nodig. Wel dient dit door de dierenarts opgevolgd te worden. 

Toen Zohra in opvang kwam, had zij door slechte en achterstallige verzorging , de nodige vacht en huidklachten. Maar deze klachten zijn door de goede zorg en het wassen met een verzorgende en verzachtende shampoo helemaal verdwenen. Zohra is niet alleen een mooi meisje, maar ze heeft ook een heel lief en zachtaardig karakter. Ze heeft veel steun en erkenning nodig, want ze is nog erg onzeker. Maar als Zohra eenmaal gewend is aan iemand, verandert ze in een enorme lieve knuffelbeer. Als ze denkt dat ze te weinig aandacht krijgt, laat ze dit op haar eigen manier merken. Ze gaat dan zachtjes een beetje mekkeren en kletsen, tot ze weer de aandacht krijgt die ze zeker verdient. 

Spelen heeft Zohra nog niet onder de knie. Ze probeert af en toe een beetje mee te doen met de andere hondjes, maar heeft nog niet zo goed door wat er nu precies de bedoeling is. Lekker op een hertegewei of buffelhoorn knabbelen is wel weer iets waar ze plezier uit haalt. Pluchen speelgoed kan daarentegen maar beter uit haar buurt gehouden worden, want dat wordt vakkundig uit elkaar gehaald, en als je niet oplet eet ze ook de inhoud nog op.

Wandelen doet de lieverd wel, maar is nog wel onzeker, en heeft dus ook nog wat aanmoediging nodig. Zij luistert goed naar haar naam, en komt ook als je haar roept, mits er geen stressfactoren aanwezig zijn. Zij schrikt namelijk nogal snel van onverwachte geluiden en bewegingen waardoor ze ook nog niet losloopt bij het opvanggezin. Zohra doet haar behoefte al vanaf de eerste dag in opvang keurig buiten. De lieverd leeft in een grote roedel bij het opvanggezin, en is dus gewend om met andere hondjes om te gaan. De katten die bij de buren wonen, en wel eens in de tuin te vinden zijn, laat ze ook met rust. 

Zohra is trouwens graag in de tuin, zeker als het mooi weer is, gaat ze lekker een beetje rond kuieren en snuffelen. Een fijne tuin staat dan ook zeker op haar wensen lijstje. Slapen doet Zohra zoals wel meer hondjes, het liefst lekker bij het baasje op bed. Maar als er bij het opvanggezin niemand thuis is, verblijft zij met de rest van de roedel, los in de huiskamer. Dit kan dan prima als het voor maximaal een uurtje of 4 is. De omgang met voor haar vreemde mensen en kinderen vind Zohra nog erg spannend. Als er een kleintje in huis is, gaat zij het liefste aan de andere kant van de kamer liggen. 

Waar zijn wij voor Zohra naar op zoek? 

Een rustig gezin, zonder kinderen, die haar de tijd en ruimte kunnen geven om zich aan te passen. Zohra heeft het liefste haar baasje de hele dag om zich heen, maar een uurtje of 4 kan ze wel zonder haar baasje. Een stabiel hondje is zeker wel een vereiste, want ondanks dat Zohra mens gericht is, zal zij veel steun hebben aan een maatje in huis. Een hondje waar ze zoals gezegd steun, maar ook troost bij kan vinden.

 

De andere hond mag speels zijn, en de leeftijd speelt geen grote rol. Vanwege de stress die Zohra snel ervaart in een drukke omgeving zien we haar graag in een rustig dorp, of landelijke omgeving. Het mag een appartement zijn, maar liever een huis met een tuin. Maar bovenal mensen die er rekening mee houden dat de lieverd echt tijd zal nodig hebben om zich aan te passen aan de nieuwe omstandigheden. Zij zal zeker een terugval hebben, maar als ze eenmaal het vertrouwen heeft gevonden zal ze zich als een ongelofelijk lief en schattig knuffelbeertje ontpoppen. Als jullie denken, nou deze lieverd past precies bij mij/ons, en ik kan haar alles bieden wat zij wenst, dan zal Zohra dolgelukkig zijn en haar hondenleventje graag met jou/jullie willen delen.

Zohra zal onder een herplaatsingsovereenkomst van de stichting en adoptiekosten geplaatst worden. Er zal een huisbezoek vooraf plaatsvinden. De lieverd zal vanuit Nijlen (België) herplaatst worden. Daar zal ook de kennismaking plaatsvinden.

Geïnteresseerd in Zohra en verheug je je op een kennismaking met haar, stuur dan een mailtje met uitgebreide introductie naar cavalierinnood@gmail.com (alleen via mail reageren aub). 

Wij zullen alleen de mailtjes in de selectie meenemen met uitgebreide informatie. Mailtjes met alleen vragen naar adoptiebedrag zullen niet beantwoord worden. 

Het zou fijn zijn als je jezelf uitgebreid voorstelt en aan kunt geven waarom je denkt het nieuwe baasje van de lieverd te worden en wat je te bieden hebt. 

Vermeld ook jouw adres en telefoonnummer in de mail zodat wij jou telefonisch kunnen bereiken indien je geselecteerd zal worden. Wat is jouw gezinssituatie? Waar en hoe ben je woonachtig (huis met tuin, appartement, omgeving)? Hoeveel uren ben je werkzaam? Hoeveel uren zijn de dieren alleen? Heb je andere huisdieren, zo ja welke? Zo ja honden, welk ras, zijn deze gecastreerd/gesteriliseerd? Hoe is het karakter van deze hond(en)? Hoe vaak ga je wandelen en hoelang per keer? Ervaring met honden/cavaliers? En wat je graag zelf nog kwijt wilt.

Schuiven naar boven