Cavalier in Nood

Cavalier Opvang, Rescue, Adoptie en Herplaatsing

Publication date: 04-02-2024

PASHA TER ADOPTIE

Deze lieve meid, met een enorme hoge knuffeldrang, zoekt een thuis waar ze alle aandacht krijgt en waar rekening gehouden zal worden met haar slechte knietjes en heupen.

Pasha is geboren op 17 januari 2018. Zij is in het bezit van een paspoort, is gechipt, ingeënt (ook rabiës) en gesteriliseerd. Het gebitje van Pasha werd gesaneerd, de oren werden behandeld, en navelbreuk werd verholpen. De dierenarts heeft geen hartruis tijdens alle onderzoeken kunnen waarnemen. Pasha heeft helaas hele slechte heupen (koppen sluiten niet goed aan in de heupkommen), flinke artrose en haar knieschijven zitten losjes. Na overleg met orthopeed is gekozen de heupen en knietjes niet te opereren vanwege haar artrose, de zware ingreep en het langdurige herstel. Pasha krijgt 1x daags Galliprant voor pijnstilling en flexadin als supplement. Ze heeft iets bollere ogen en deze worden 2x daags behandeld met ooggel. Haar lipplooien worden ook regelmatig paar keer per week gereinigd met doekjes.

Uiteraard blijft de algemene verzorging (net als bij iedere hond) van oogjes, oren, vacht, gebit en nagels en jaarlijkse controle noodzakelijk.

Pasha is een heerlijk lief meisje die voornamelijk van knuffelen, eten en wandelen houdt. Daar zet zij zich dan 200% vol enthousiasme voor in. Iedereen die haar in de weg staat, loopt ze dan ook lomp met haar volle gewicht onderste boven. Ze ligt het liefst graag bij je op de bank en is dol op kusjes geven. Ze gaat via een trapje de bank op omdat dit veel beter voor haar is dan springen. Pasha wilt graag tegen je op springen maar in de opvang proberen we haar steeds weer duidelijk te maken dat dit niet goed voor haar heupen is. Het meisje wandelt graag maar kan en mag niet vele kilometers lopen.  Meerdere keren per dag een korte wandeling is juist heel goed voor haar want ze mag vooral niet te lang blijven liggen (anders word ze veel te stijfjes).

Ze loopt mooi rustig mee aan de riem. Als ze losloopt (in een rustig gebied), lijkt ze oordoppen in te hebben. Ze loopt dan in haar eigen tempo haar neusje achterna en hoort je dan vaak niet meer. Pasha is een gulzige eter maar met een anti schrokbak, eet ze op een rustig tempo.

Bij haar vorige baasjes is helaas op een foutieve manier vuurwerktraining gegeven waardoor het meisje bij ieder hard geluid opschrikt en luid begint te blaffen. Op geluid bij de buren wat zij vreemd vindt, op een vliegtuig dat overvliegt, iets dat valt, harde knallen, vuurwerk, alles wat voor haar onverwachts luid klinkt, is voor Pasha net iets teveel.

Door haar gerust te stellen dat er niks aan de hand is, kalmeert ze dan ook weer. Pasha vindt het ook niet leuk om alleen achter gelaten te worden. Pasha heeft een hele grote vriend en dat is haar panda knuffel. Ze speelt er iedere dag een paar keer mee, snuffelt graag in de speelgoedbak, rent achter ballen aan, en vindt de snuffelmat helemaal het einde. Ook kinderen vindt ze heel leuk, vooral de aandacht en de knuffels die ze van hen krijgt. Als Pasha geaaid word, draait ze al snel op haar rug en geniet van de buikmassages. Kammen en borstelen is niet haar ding. Waarschijnlijk omdat ze steeds geschoren is geweest en daardoor bijvoorbeeld hele dikke krullende haren bij de oren heeft. 

In de opvang is het wel steeds beter gegaan, als je haar maar rustig kamt. De rest van de verzorging van oren, tandjes, ogen en lipplooien laat ze heel makkelijk toe. Of Pasha met katten samen kan, weten we niet. Pasha slaapt overdag en in de nacht, waar ze liggen wilt in de woonkamer in een mand of op de bank bij de andere hondjes. Autorijden vindt de lieverd geen enkel probleem, ze gaat meestal rustig liggen en valt dan al snel in slaap.

Waar zijn wij voor Pasha naar op zoek?

Een thuis waar iemand (of een persoon van het gezin) de hele dag thuis is. Liefst waar ook 1 hondenvriendje woont of waar zij heel veel mensen aandacht zal krijgen. Een andere hond die accepteert dat Pasha steeds haantje de voorste wilt zijn. Meerdere kortere wandelingen voor Pasha’s bezigheidstherapie, dienen in haar dagindeling opgenomen te zijn. Net als de speelmomenten met haar en haar panda, en de vele knuffels waar zij niet genoeg van kan krijgen. Kinderen zijn geen probleem maar ouders zullen wel goed in acht moeten houden dat zij niet te wild met Pasha zullen spelen.

Pasha moet echt getemperd worden want zij gaat soms anders over haar grenzen heen. Het meisje heeft iedere dag haar medicatie en supplementen nodig zodat zij geen pijn heeft. Baasjes die zich realiseren dat Pasha geen kilometers lang kan wandelen vanwege haar slechte heupen en knietjes en haar niet zullen overbelasten. Mensen die het niet erg vinden dat het meisje blaffend kan reageren op geluiden. Een gehorig appartement zal voor haar teveel prikkels zijn. Pasha is geen luie hond, vraagt veel aandacht en heeft meer dan genoeg energie. Het is zeker geen hond om alleen maar op de bank te laten liggen.  Dat is juist niet goed voor haar.

Als jullie denken, nou deze lieverd past precies bij mij/ons, en ik kan haar alles bieden wat zij wenst, dan zal Pasha dolgelukkig zijn en haar hondenleventje graag met jou/jullie willen delen. Pasha zal  onder een herplaatsingsovereenkomst van de stichting en adoptiekosten geplaatst worden. Er zal een huisbezoek vooraf plaatsvinden. De lieverd zal vanuit Bunde (Nederland) herplaatst worden. Daar zal ook de kennismaking plaatsvinden.

Geïnteresseerd in Pasha en verheug je je op een kennismaking met haar, stuur dan een mailtje met uitgebreide introductie naar cavalierinnood@gmail.com (alleen via mail reageren aub). Wij zullen alleen de mailtjes in de selectie meenemen met uitgebreide informatie. Mailtjes met alleen vragen naar adoptiebedrag zullen niet beantwoord worden.

Het zou fijn zijn als je jezelf uitgebreid voorstelt en aan kunt geven waarom je denkt het nieuwe baasje van de lieverd te worden en wat je te bieden hebt. Vermeld ook jouw adres en telefoonnummer in de mail zodat wij jou telefonisch kunnen bereiken indien je geselecteerd zal worden.

Wat is jouw gezinssituatie? Waar en hoe ben je woonachtig (huis met tuin, appartement, omgeving)? Hoeveel uren ben je werkzaam? Hoeveel uren zijn de dieren alleen?

Heb je andere huisdieren, zo ja welke? Zo ja honden, welk ras, zijn deze gecastreerd/gesteriliseerd? Hoe is het karakter van deze hond(en)? Hoe vaak ga je wandelen en hoelang per keer? Ervaring met honden/cavaliers? En wat je graag zelf nog kwijt wilt.

Schuiven naar boven