Cavalier in Nood

Cavalier Opvang, Rescue, Adoptie en Herplaatsing

Publication date: 02-03-2024

MARA TER ADOPTIE

Mara is een lief en zachtaardig meisje, dat op zoek gaat naar een fijn huisje, waar zij het vertrouwen in de mens verder kan terugvinden. Mara is een lief cavalier meisje van bijna 7 jaar( geb. 8 april 2017), in het bezit van een geldig paspoortje, gechipt, volledig ingeënt inclusief rabiës en gecastreerd (baarmoeder en eierstokken zijn weggehaald).

Haar gebitje is behandeld en schoongemaakt, waarbij 4 elementen zijn getrokken.  De lieverd heeft een hartruisje en krijgt hiervoor 2 x per dag 2,5 mg pilletje cardisure. Haar hartje zal dus zeker elk jaar nagekeken moeten worden. (Doppler). Ook heeft zij lichte artrose in haar heup maar is daar wel al voor behandeld middels 2 infiltraties. Ze krijgt ter ondersteuning hiervoor elke dag 1 tabletje(zeel). De oogjes van Mara dienen iedere dag gedruppeld te worden

Mara is een echte lekkerbek, voor een smakelijk hapje is ze altijd wel te porren, maar echt een plezier doe je haar met een heerlijk appeltje. Zelfs haar harttabletjes eet Mara gewoon uit de hand. Als Mara op haar eigen “veilige” plekje ligt, laat ze zich graag aanhalen. Ook de verzorging van oortjes en oogjes laat ze daar goed toe. Zodra Mara aan de wandel is in huis, vind ze het niet prettig om onverwachts aangehaald of opgetild te worden.

Wandelen is (nog) niet haar favoriete bezigheid. Ze vindt het wandelen in een drukke straat nog erg spannend. Ze kan nog  wel schrikken van een auto, fietser of een onverwachts geluid. Een veiligheidstuigje is daarom nog zeker aan te raden.

In een rustige omgeving zoals een veldweg, of wandel/bospad gaat dit een stuk beter. Mara heeft tijdens de wandeling dus nog wel de nodige begeleiding nodig. 

In de tuin is Mara wel op haar gemak. Heerlijk bezig zijn  met het bestuderen van de vogeltjes op de schutting, lekker op zoek naar brokjes die in het gras zijn verstopt, of gewoon genieten van de heerlijk geurtjes in de lucht. Mara is in principe zindelijk, zij geeft zelf aan als ze naar buiten moet.  Heel zelden heeft ze in de nacht nog wel  eens een ongelukje. In het opvanggezin is zij gewend het dan op een doekje/puppypad te doen.

Mara luistert naar haar naam, en komt als je haar roept voor een snoepje, zeker wel bij je. Als je niets lekkers hebt, blijft ze een beetje op afstand. Ook buiten reageert ze wel op haar naam, maar het blijft natuurlijk een Cavalier meisje met een eigen willetje. De lieverd laat zich wel corrigeren, even kort haar naam, of streng nee nee, en ze weet precies wat de bedoeling is.

Van autorijden is ze geen fan, maar wat lekkers voor onderweg maakt dat wel makkelijker.

Bij het opvanggezin probeert Mara wel te spelen. Af en toe een beetje met de andere hondjes door het huis of tuin crossen vind ze wel leuk. Met een knuffeltje of speeltje heeft ze niet zoveel, maar wellicht dat haar nieuwe kameraadje haar dat kan leren. Mara is een  vriendelijk hondje, ze gaat makkelijk met  de roedel mee naar buiten, en als 1 van de hondjes even weg is geweest, wordt deze door Mara altijd weer vriendelijk gegroet.

Kinderen kunnen Mara wel benaderen, maar op een rustige, voorzichtige manier. Dan laat ze zich wel aaien en komt haar nieuwsgierigheid ook naar boven.

In het opvanggezin is geen kat aanwezig dus we weten niet hoe zij hierop zal reageren.

Mara kan, met de rest van de roedel zo’n uurtje of 3 a 4 alleen thuis zijn. Zij verblijft dan net als de rest los in huis. Slapen doet zij ook los in huis, en ligt dan meestal in 1 van de mandjes op een “veilig” plekje.

Waar zijn wij naar op zoek voor Mara:

Een gezin, of alleenstaande, met of zonder kinderen, maar bij voorkeur geen hele jonge kinderen.  De lieverd  zoekt wel een plekje waar 1 of meerdere jonge of speelse hondjes aanwezig zijn.

Mara heeft graag haar baasje om haar heen, maar zou samen met 1 of meerdere kameraadjes best een uurtje of 3 alleen thuis kunnen zijn.

Een tuin zou Mara zeker kunnen waarderen, dat mag een klein tuintje zijn, maar in een grote tuin zou de lieverd zich natuurlijk nog beter kunnen vermaken.

Kortom, een thuis waar ze rustig en in haar eigen tempo, haar angsten en onzekerheden van zich af kan zetten. En vooral verder mag ontdekken hoe leuk het leven kan zijn.

Mara zal  onder een herplaatsingsovereenkomst van de stichting en adoptiekosten geplaatst worden. Er zal een huisbezoek vooraf plaatsvinden. De lieverd zal vanuit Kortenaken (België) herplaatst worden. Daar zal ook de kennismaking plaatsvinden.

Geïnteresseerd in Mara en verheug je je op een kennismaking met haar, stuur dan een mailtje met uitgebreide introductie naar cavalierinnood@gmail.com (alleen via mail reageren aub). 

Wij zullen alleen de mailtjes in de selectie meenemen met uitgebreide informatie. Mailtjes met alleen vragen naar adoptiebedrag zullen niet beantwoord worden.

Het zou fijn zijn als je jezelf uitgebreid voorstelt en aan kunt geven waarom je denkt het nieuwe baasje van de lieverd te worden en wat je te bieden hebt. Vermeld ook jouw adres en telefoonnummer in de mail zodat wij jou telefonisch kunnen bereiken indien je geselecteerd zal worden.

Wat is jouw gezinssituatie? Waar en hoe ben je woonachtig (huis met tuin, appartement, omgeving)? Hoeveel uren ben je werkzaam? Hoeveel uren zijn de dieren alleen?

Heb je andere huisdieren, zo ja welke? Zo ja honden, welk ras, zijn deze gecastreerd/gesteriliseerd? Hoe is het karakter van deze hond(en)? Hoe vaak ga je wandelen en hoelang per keer? Ervaring met honden/cavaliers? En wat je graag zelf nog kwijt wilt.

 

Schuiven naar boven