Cavalier in Nood

Cavalier Opvang, Rescue, Adoptie en Herplaatsing

Publication date: 04-02-2024

DEXTER, SKY EN BODIE TER ADOPTIE

Een pup schaf je niet aan voor even maar voor zijn/haar hele leven. Dus we hopen dat je goed overwogen de keuze voor een pup gemaakt hebt.

Toch nog even enkele vragen vooraf, voordat je overenthousiast gaat reageren:

✅ Staan alle gezinsleden achter te keuze?

✅ Heb je je in het ras Cavalier King Charles Spaniël verdiept? Ook in de eventuele erfelijke aandoeningen?

✅ Naast de adoptiekosten, kost het houden van een pup/hond ook geld. Heb je voldoende draagkracht het onderhoud van de pup te kunnen betalen maar ook geld achter de hand (of verzekering) voor dierenartskosten en spoed of grotere ingrepen?

✅ Heb je het geduld een pup op te willen voeden? De pup word niet als een kant en klaar pakketje aan huis geleverd maar vergt naast veel liefde, aandacht en geduld ook consequente opvoeding.

Het ene pupje is sneller zindelijk dan het andere maar dat word de pup niet vanzelf. De pup kan uit verveling of anders, ook wel eens iets stuk bijten. Daarnaast is er ook de (dagelijkse) verzorging welke de pup en als hij/zij ouder word nodig heeft.

✅ Is de pup niet te lang alleen thuis? Neem je de pup alleen voor jou te vergezellen op de paar uurtjes die je maar thuis bent? Of heeft de pup overdag vele uren plezier en gezelschap van jou? Ben jij niet volledige dagen werkzaam?

✅ Een pup heeft ook veel rust nodig, krijgt de pup dit voldoende?

Zijn na goed beraad van deze vragen, alle vragen positief beantwoord, dan kun je verder lezen.

De pups zijn op 5 december 2023 geboren. Het moedertje Kaya is afkomstig uit een commerciële  fokkerij en er zijn dus geen verdere achterliggende achtergronden van haar ouders bekend. Er zijn geen gezondheidstesten op erfelijke aandoeningen van ouders aanwezig. Dexter, Sky en Bodie zijn in alle liefde grootgebracht door mama Kaya en haar verzorgers. Ze zijn goed gesocialiseerd ook door de rest van het aanwezige roedel in de opvang. 

De pups zijn inmiddels gechipt, ingeënt, ontwormd en hebben een paspoortje gekregen. De puppies eten ondertussen al goed hun brokjes. Binnenkort mogen zij dus verhuizen naar hun eigen nieuwe thuis. Omdat pups op zijn vroegst op 3 maanden leeftijd gevaccineerd mogen worden tegen hondsdolheid en pas 3 weken later de grens over mogen, mogen de pups pas vanaf 15 weken naar het buitenland (België/Duitsland). Indien de baasjes in Nederland wonen, mag de pup eerder verhuizen. Onze voorkeur zal dan ook bij adoptanten woonachtig in Nederland liggen!

De pups zijn door de dierenarts bij 6 weken geheel nagekeken. De lieverds zijn gechipt en hebben met 6 weken de eerste inentingen gekregen. Bij 9 weken zullen de herhaalentingen gezet worden. De 12 weken entingen zal dan bij de baasjes bij hun nieuwe dierenarts gezet dienen te worden. Het rechter balletje bij Dexter is nog niet ingedaald en bij Sky beide balletjes nog niet. Dit zal nog opgevolgd dienen te worden bij de baasjes. Voor de rest zijn geen andere afwijkingen bij alle pups geconstateerd. De lieverds hebben vanwege een darmvirus (geen parvo of giardia) een antibioticakuur en aangepaste voeding gekregen.

Dexter is de grootste druktemaker van het stel. Hij gaat enthousiast op ontdekking uit en is graag bij andere honden. Het ventje kan goed alleen spelen en daagt graag andere honden uit.

Sky is een afwachtend mannetje en ligt graag  op schoot. Hij houdt niet zo van drukte. Sky is liever lui dan moe en moet regelmatig geactiveerd worden.

Bodie heeft een heel zacht karaktertje en een hoog knuffelgehalte. Zij is graag bij de mens maar is niet zo dol op drukte. De lieverd moet af ten toe gestimuleerd worden om te eten.

Dexter en Sky zijn al puppy pad zindelijk, Bodie oefent nog vlijtig iedere dag.

De pups zullen onder een overeenkomst van de stichting en adoptiekosten geplaatst worden. In deze overeenkomst zal een verplichting tot sterilisatie en castratie opgenomen worden. Er zal een huisbezoek vooraf plaatsvinden. De lieverds zullen vanuit Ommen (Nederland ) herplaatst worden. Daar zullen ook de kennismakingen plaatsvinden. Om een goede selectie te kunnen maken, zal aan de adoptanten gevraagd worden, 2x de pups te bezoeken alvorens zij met de baasjes mee mogen verhuizen.

Ben je geïnteresseerd om een van deze lieverds een goed thuis te bieden, stuur dan een mailtje naar cavalierinnood@gmail.com (alleen via mail reageren aub). We zullen alleen mailtjes met serieuze interesse en uitgebreide voorstelling in behandeling nemen. Mailtjes met alleen de vraag naar de prijs  en “ ik wil graag een pupje” zullen niet beantwoord worden.

Het zou fijn zijn als je jezelf voorstelt en aan kunt geven waarom je denkt het nieuwe baasje van de lieverd te worden en wat je te bieden hebt. Houd er rekening mee dat velen zullen reageren, dus stel je uitgebreid voor.

Wat is jouw gezinssituatie? Waar en hoe ben je woonachtig (huis met tuin, appartement, omgeving)? Hoeveel uren ben je werkzaam? Hoeveel uren zijn de dieren alleen?

Heb je andere huisdieren, zo ja welke? Zo ja honden, zijn deze gecastreerd/gesteriliseerd? Hoevaak ga je wandelen en hoelang per keer? Ervaring met honden/cavaliers? En wat je graag zelf nog kwijt wilt.

Wil je tevens je voorkeur aangeven in welke pup je geïnteresseerd bent. 

Moedertje Kaya zal nog in opvang na dit laatste nestje mogen herstellen en aansterken. Zij  zal verder de medische behandelingen krijgen die er nodig zijn en uiteraard ook gecastreerd worden.

 

Schuiven naar boven