Cavalier in Nood

Cavalier Opvang, Rescue, Adoptie en Herplaatsing

Publication date: 17-03-2024

MACY TER ADOPTIE

Deze lieverd, met een zacht en speels karakter, is op zoek naar een nieuwe familie om mee te knuffelen. Macy is 5 jaar, (19 mei 2018), in bezit van een paspoort, gechipt, ingeënt,( ook rabies)en gecastreerd ( baarmoeder en eierstokken verwijderd). Haar gebitje is schoongemaakt, en er zijn wat tandjes getrokken. Macy heeft op dit moment geen problemen met haar gezondheid en er is geen hartruis vastgesteld. Uiteraard blijft de algemene verzorging (net als bij iedere hond) van oogjes, oren, gebit en nagels en jaarlijkse controle noodzakelijk. Macy is zindelijk, maar het kan natuurlijk wel gebeuren dat ze in een nieuwe situatie nog eens een ongelukje heeft. De lieverd houd niet van een te wilde benadering. Rustig en kalm is meer haar ding. Ze komt graag via een trappetje op de bank liggen om lekker met je te knuffelen. 

Macy is een makkelijk hondje, ze kan goed omgaan met andere hondjes, en ze heeft dan ook echt behoefte aan een maatje. De leeftijd van haar toekomstig maatje is niet zo van belang, als het maar een zacht en speels hondje is, net als Macy. Met katten heeft Macy nog geen kennis mogen maken. Met kinderen vanaf 7 jaar kan zij prima opschieten, mits deze haar ook rustig benaderen. De lieverd eet haar brokjes met smaak, en heeft naar de ander hondjes geen baknijd. Macy loopt op zich keurig mee aan de riem, ze moet soms even op gang komen, maar dan loopt ze ook vrolijk en ontspannen mee. 

De lieverd is geen fan van een te drukke omgeving om in te wandelen, en heeft bij het opvanggezin nog niet geoefend met los lopen. Macy krijgt haar tuigje graag aan op een “veilig plekje”. In het opvanggezin doet ze eerst nog even een plasje in de tuin voor de wandeling omdat zij anders nog wel eens een plasje kan laten lopen. 

Macy is een echte Cavalier dame en luistert dus alleen als ze daar zin in heeft, maar is dan meestal wel bereid om naar je toe te komen als je haar roept. Ook de tuin vind ze een fijn plekje om lekker een poosje in rond te snuffelen. Met autorijden heeft deze dame geen problemen. Er is nog niet met haar op de fiets geoefend. In het opvanggezin verblijft Macy met de rest van de hondjes ‘‘s nachts los in de woonkamer, maar ook als er niemand van het gezin thuis is. Alleen thuisblijven ( met een maatje) kan voor maximaal 4 uurtjes. Waar zijn wij voor Macy naar op zoek? Een gezin, of alleenstaande, zonder of met kinderen( vanaf ongeveer 7 jaar), waar al 1 of meerdere hondjes aanwezig is/zijn. Macy heeft graag haar baasje in de buurt, maar zou zo’n uurtje of 4, samen met 1 of meerdere maatjes alleen thuis kunnen blijven. 

De lieverd heeft nog wat moeite met een te drukke omgeving, dus ziet zij haar nieuwe huisje graag in een wat rustige omgeving staan. Wel graag een huis of een appartement met een tuin(tje). Als jullie denken, nou deze lieverd past precies bij mij/ons, en kan/kunnen haar alles bieden wat zij wenst, dan zal Macy dolgelukkig zijn en haar hondenleventje graag met jou/jullie willen delen. Macy zal onder een herplaatsingsovereenkomst van de stichting en adoptiekosten geplaatst worden. Er zal een huisbezoek vooraf plaatsvinden. De lieverd zal vanuit Dilsen Stokkum( België )herplaatst worden. Daar zal ook de kennismaking plaatsvinden.

Geïnteresseerd in Macy en verheug je je op een kennismaking met haar, stuur dan een mailtje met uitgebreide introductie naar cavalierinnood@gmail.com (alleen via mail reageren aub). 

Wij zullen alleen de mailtjes in de selectie meenemen met uitgebreide informatie. Mailtjes met alleen vragen naar adoptiebedrag zullen niet beantwoord worden. Het zou fijn zijn als je jezelf uitgebreid voorstelt en aan kunt geven waarom je denkt het nieuwe baasje van de lieverd te worden en wat je te bieden hebt. Vermeld ook jouw adres en telefoonnummer in de mail zodat wij jou telefonisch kunnen bereiken indien je geselecteerd zal worden. Wat is jouw gezinssituatie? Waar en hoe ben je woonachtig (huis met tuin, appartement, omgeving)? Hoeveel uren ben je werkzaam? Hoeveel uren zijn de dieren alleen? Heb je andere huisdieren, zo ja welke? Zo ja honden, welk ras, zijn deze gecastreerd/gesteriliseerd? Hoe is het karakter van deze hond(en)? Hoe vaak ga je wandelen en hoelang per keer? Ervaring met honden/cavaliers? En wat je graag zelf nog kwijt wilt.

Wij zullen alleen de mailtjes in de selectie meenemen met uitgebreide informatie. Mailtjes met alleen vragen naar adoptiebedrag zullen niet beantwoord worden.

Het zou fijn zijn als je jezelf uitgebreid voorstelt en aan kunt geven waarom je denkt het nieuwe baasje van de lieverd te worden en wat je te bieden hebt. Vermeld ook jouw adres en telefoonnummer in de mail zodat wij jou telefonisch kunnen bereiken indien je geselecteerd zal worden.

Wat is jouw gezinssituatie? Waar en hoe ben je woonachtig (huis met tuin, appartement, omgeving)? Hoeveel uren ben je werkzaam? Hoeveel uren zijn de dieren alleen?

Heb je andere huisdieren, zo ja welke? Zo ja honden, welk ras, zijn deze gecastreerd/gesteriliseerd? Hoe is het karakter van deze hond(en)? Hoe vaak ga je wandelen en hoelang per keer? Ervaring met honden/cavaliers? En wat je graag zelf nog kwijt wilt.

 

Schuiven naar boven