Cavalier in Nood

Cavalier Opvang, Rescue, Adoptie en Herplaatsing

Publication date: 17-03-2024

RED TER ADOPTIE

Wegens omstandigheden zijn de baasjes van Red met pijn in hun hart op zoek naar een nieuw thuis voor Red. Wij vragen mensen die Red en/of de baasjes kennen, op hun verzoek geen rechtstreeks contact met hen op te nemen. Zij wensen graag al het contact en de bemiddeling via de stichting te laten lopen. We hopen dan ook op begrip hiervoor. 

Red is geboren op 3 maart 2018, is in het bezit van een paspoort en is gesteriliseerd. Zij is niet rabies ingeënt waardoor zij alleen in Nederland geadopteerd kan worden. Red heeft een lichte hartruis maar heeft nog geen medicatie nodig. Dit dient goed opgevolgd te worden. Red is heel aanhankelijk naar de baasjes toe. Bij sommige vreemden is zij angstig maar bij anderen kan het ook al gauw weer goed zijn. Komt er een vreemde in huis, dan is het eerst blaffen, daarna is het goed. Red kan met een andere hond samen mits dit een hele rustige hond is. Katten daar heeft zij het niet zo op. Kinderen gaat goed als ze wat ouder zijn en daar wil ze wel mee spelen in de tuin en balletje gooien. 

Bij de baasjes heeft zij een tuin die goed afgeschermd is tegen weglopen. Buiten is Red wel blafferig naar andere vreemde honden. Het wandelen aan de lijn gaat redelijk goed. Red kan absoluut NIET loslopen. Samen met een andere hondje is ze wel gewend om soms een paar uurtjes alleen te zijn. Maar zij alleen thuis moet blijven , vind zij dit helemaal niet prettig en is zij erg onrustig. De lieverd is zindelijk. Waar zijn we en de baasjes van Red naar op zoek? Red is een lieve hond die behoefte heeft aan een rustige omgeving. Een thuis waar het liefst iemand de hele dag thuis is, zou voor het meisje echt heel fijn zijn. Een thuis waar hooguit al 1 rustig hondje woont. Een alleenstaande, een ouder echtpaar of een gezin met oudere kinderen, waar Red alle aandacht krijgt en waar zij eerst tot rust mag komen. Baasjes die tijd in het meisje willen steken om haar op haar gemak te laten voelen. 

Red is nu een tuin gewend en dat zal ze ook heel fijn vinden als deze weer bij haar nieuwe huis aanwezig zal zijn. Deze dient dan heel goed omheind en afgesloten te zijn. Red vindt wandelen leuk maar houd niet van hele lange wandelingen. Baasjes dienen er rekening mee te houden dat zij niet los kan lopen. Red krijgt nu alle liefde en zij verdient zeker weer zo’n prachtig thuis vol liefde. De baasjes kunnen door trieste omstandigheden haar helaas niet meer alle aandacht en zorg geven en zij gunnen Red al het geluk dat zij verdient. Ook Bentley staat ter adoptie: In overleg met de baasjes, lijkt het ons samen beter dat de twee lieverds apart (bij een andere hond) herplaatst zullen worden. Het zal hen beide meer rust geven die zij nodig hebben en zo krijgen ze beide lieverds alle aandacht naar hun eigen behoefte. Red zal onder een herplaatsingsovereenkomst van de stichting geplaatst worden. Er zal een eventueel huisbezoek vooraf plaatsvinden. De lieverd zal vanuit Drachten (Nederland) herplaatst worden. Daar zal ook de kennismaking plaatsvinden. 

Geïnteresseerd in Red en verheug je je op een kennismaking met haar, stuur dan een mailtje met uitgebreide introductie naar cavalierinnood@gmail.com (alleen via mail reageren aub).

Gelieve alleen te reageren als je aan alle wensen/eisen van Red voldoet. Wij zullen alle mailtjes met de baasjes doornemen en zij zullen samen met de stichting een selectie te maken. 

Het zou fijn zijn als je jezelf uitgebreid voorstelt en aan kunt geven waarom je denkt het nieuwe baasje van de lieverd te worden en wat je te bieden hebt. Vermeld ook jouw adres en telefoonnummer in de mail zodat wij jou telefonisch kunnen bereiken indien je geselecteerd zal worden. 

Wat is jouw gezinssituatie? Waar en hoe ben je woonachtig (huis met tuin, appartement, omgeving)? Hoeveel uren ben je werkzaam? Hoeveel uren zijn de dieren alleen? Heb je andere huisdieren, zo ja welke? Zo ja honden, welk ras, zijn deze gecastreerd/gesteriliseerd? Hoe is het karakter van deze hond(en)? Hoe vaak ga je wandelen en hoelang per keer? Ervaring met honden/cavaliers? En wat je graag zelf nog kwijt wilt

Schuiven naar boven