Cavalier in Nood

Cavalier Opvang, Rescue, Adoptie en Herplaatsing

OVERWEEGT U AFSTAND TE DOEN VAN UW CAVALIER?

U was van plan om minstens 12-15 jaar bij uw Cavalier te blijven, maar het gaat gewoon niet. Het leven gebeurt. Misschien heeft iemand in uw familie een allergie voor honden ontwikkeld, of moet u voor uw werk vaak reizen. Misschien heeft uw hond gedrags- of gezondheidsproblemen die u niet aankunt. U worstelt nu met een moeilijke beslissing: zal ik een nieuw thuis zoeken voor mijn hond?

Dit is een moeilijke keuze, die zeker veel emoties met zich meebrengt. Ondanks eventuele schuldgevoelens is herplaatsen het meest verantwoorde wat u kunt doen als u niet langer voor uw Cavalier kunt zorgen.

ALS JE JE HOND NIET KUNT HOUDEN, IS HERPLAATSEN DE VERANTWOORDE KEUZE

Een Cavalier herplaatsen betekent een nieuw thuis vinden waar je hond gelukkig en veilig zal zijn. Herplaatsen is niet hetzelfde als in de steek laten. Door een goed tehuis te zoeken, doet u wat het beste is voor uw hond. U kunt dit kosteloos aan Cavalier in Nood overlaten (meest veilige manier van herplaatsen) of u doet het geheel zelf.

Als u hebt besloten dat herplaatsen de juiste keuze is, dan is het tijd om het best mogelijk thuis voor uw Cavalier te vinden. Neem een paar minuten tijd om een informatieblad over uw hond op te stellen met daarop naam, leeftijd, gewicht, medische problemen en medicijnen van uw hond en zorg ervoor dat u eventuele gedragsproblemen of speciale behoeften vermeldt. Door uw hond vooraf te castreren of steriliseren voorkomt u dat uw hond wordt opgekocht door een commerciële fokker. U wilt niet weten hoeveel huishonden wij tegenkomen in de fokkerij. Hun leven is dan een hel.

CASTREER OF STERILISEER UW HOND VOOR ADOPTIE

Denk vervolgens na over het soort thuisomgeving waar uw hond gelukkig van wordt. Dan gaan we op zoek naar een huis/gezin waar de kwaliteiten van de hond beter passen. Als een hond bijvoorbeeld moeite heeft om met andere dieren overweg te kunnen, is een huis zonder dieren een goede keus. Een hond met veel energie doet het het beste in een huis waar voldoende beweging is. Stel één of een paar harde eisen waar het nieuwe huis/gezin aan dient te voldoen.

BESTE THUIS IS BIJ FAMILIE OF VRIENDEN

In veel gevallen is het beste thuis voor uw hond bij familie, vrienden of kennissen. Naast de gemoedsrust dat uw hond in goede handen is, kunt u uw hond misschien bezoeken.

Zorg ervoor dat u het contract of papierwerk controleert als u uw hond heeft geadopteerd van een stichting of een puppy heeft gekocht van een herkende fokker. Sommige organisaties vragen u om uw hond aan hen terug te geven als u niet langer een thuis kunt bieden. Dit stelt de organisatie in staat om de verantwoordelijkheid voor uw hond terug te nemen en de door u verstrekte informatie te gebruiken om het juiste thuis te vinden. Zelfs als het terugbrengen van een hond geen deel uitmaakt van de oorspronkelijke overeenkomst, nemen veel organisaties en herkende fokkers huisdieren terug om er zeker van te zijn dat ze op de juiste manier worden herplaatst.

U kunt potentiële adoptanten screenen door hulp te vragen aan betrouwbare bronnen, vooraf een huisbezoek te doen en eventueel ook achteraf. Stel veel open vragen en vraag gerust door. Het gaat immers om uw geliefde hond. Werk ten aller tijde met een gedegen herplaatsingscontract en controleer gegevens van de eigenaar aan de hand van een officieel identiteitsbewijs. Voorkom dat uw hond in handen valt van een commerciële fokker, handelaar of gebruikt wordt voor hondengevechten (trainingsobject).

Herplaatsen kan een emotionele ervaring zijn voor zowel u als uw hond. U kunt schuldgevoelens en verdriet ervaren, maar u dient te begrijpen dat dit het beste is voor iedereen. Aan de andere kant zal uw hond een grote verandering ervaren, wat angst met zich meebrengt. Tijdens deze overgang heeft uw hond baat bij een rustige, positieve overgang met de nieuwe mensen en eventueel dieren. Cavalier in Nood begeleidt nieuwe eigenaren met advies of informatie die nodig is om de hond gelukkig en comfortabel in hun nieuwe thuis te laten voelen. 

CAVALIER IN NOOD BIEDT KOSTELOOS HULP BIJ HERPLAATSEN

Het is het meest veilige om Cavalier in Nood te vragen als u op zoek gaat naar een nieuw thuis voor uw Cavalier. U en uw hond hebben een band en een routine opgebouwd, dus herplaatsen zal stressvol zijn voor jullie allebeide. Het is geen schande om hulp te vragen bij het nemen van een weloverwogen beslissing.

Schuiven naar boven