Op moment in de opvang

Elk jaar weer is onze hulp nodig en deze hulp bieden wij ook. Of het nu gaat om een vrijgekomen Cavalier uit de fok of uit verwaarlozing of door overlijden van het baasje stichting Cavalier in Nood staat klaar om het Cavaliertje op te vangen. Hierbij speelt leeftijd, aandoening of de reden waarom een Cavalier weg moet geen rol. Ons doel is ervoor te zorgen dat het Cavaliertje medische verzorging krijgt indien nodig en uiteindelijk (weer) bij een liefdevol baasje wordt geplaatst. Dit werk doen wij samen met onze Belgische Vzw Cavalier in Nood.

Abby

Abby is afkomstig uit de broodfok en het meisje is verschrikkelijk lief. Helaas heeft Abby wel een hartruis, zijn haar oren enorm vies en zal haar gebit gesaneerd moeten worden. Dit staat allemaal nog op de planning maar ze kan nu genieten van haar leven in vrijheid.

Annie

Annie is afkomstig uit de fokkerij en mocht met pensioen. En dat was voor haar ook maar net op tijd, want Annie had een beginnende baarmoeder ontsteking. Dit had fataal kunnen zijn. Inmiddels is zij gecastreerd en zijn haar oortjes en gebit behandeld. Annie is zeer angstig.

Bindy

Bindy haar baasje kon vanwege medische redenen niet voor haar zorgen. En Bindy had ook zelf zorg  nodig, want het is een dametje op leeftijd. Haar gebitje moet gesaneerd worden, haar oortjes behandeld en haar hartje is zo slecht dat er niet eens liggend een hartdoppler kon worden uitgevoerd.

Daisy

Daisy komt samen met haar zusjes van een thuisfokker. De fokker werd onverwachts ernstig ziek en had geen familie waar de honden naar toe konden. Gelukkig werd onze hulp ingeroepen. Daisy bleek hoog drachtig te zijn en is in de opvang bevallen van zes pups.

Dolly

Dolly is een ex-fokteefje welke is vrijgekomen na een inbeslagname. Dolly is herplaatst door het asiel maar Dolly is te angstig. Dankzij de adoptant is zij bij ons terecht gekomen. Dolly heeft aan beide knietjes patella, een slecht gebit, vieze oren en zeer angstig.

Fientje

Ook Fientje is vrijgekomen uit de fokkerij en mag haar leventje nu gaan leiden in vrijheid. Echter zal ook zij door de medische molen moeten voordat ze echt kan genieten. Fientje heeft een hartruis. Helaas ook patella en een slecht gebit. 

Finn

Finn is een zeer angstig Cavaliertje die alleen maar een huis en tuin heeft gezien. Er is niet veel omgezien naar hem en zijn broertjes. Dit zie je ook weer terug in gedrag. Alles is wereld vreemd voor hem en nu in de nieuwe roedel komt hij beter tot zijn recht.

Iris

Iris is afkomstig uit de fokkerij en kwam veel te dik binnen. Haar oogjes zien er te droog uit en ook haar gebitje is niet al te best. Daarnaast heeft zij een baarmoeder- ontsteking waar zij met spoed aan geholpen is. Haar ogen hebben ook zorg nodig.

Lotje

Lotje is een ex-fokteefje die 7 jaar gebruikt is om puppies te produceren. Dit laat zijn sporen na. Haar gebitje is zo dramatisch slecht waardoor ze niet graag eet van de pijn. Helaas is haar hartje slecht 4/6 en moet ondersteunt worden. Ook zijn haar oren flink ontstoken.

Maya

Maya is een ex-fokteefje die wij samen met 4 anderen hebben vrij gekregen. Maya bleek bij binnenkomst al circa 6 weken drachtig te zijn. Het arme meisje is pas 11 maanden oud en nu al een nestje van 9 pups, waarvan één pup het niet heeft overleefd. 

Mila

Mila ook uit de fokkerij kwam vrij met kale plekken op haar rug. Ook gaf ze nog melk, dus waarschijnlijk net pups gegeven. Haar nagels waren krom gegroeid en zij heeft een beschadiging in haar oog waardoor Mila maar voor 50% ziet. Mila is ongeneeslijk ziek.

Nouscka

Noescka werd op Marktplaats aangeboden omdat zij niet overweg kon met de teckel. Omdat het meisje hard medisch hulp nodig had (alle pootjes stonden verkeerd en enorm slecht gebit) en de oude eigenaren dit gelukkig ook zelf inzagen, hebben zij haar afgestaan aan de stichting.

Raya

Nadat Raya pups op de wereld had gezet, werd zij gedumpt door haar baasje. Raya kwam te mager binnen en liep heel slecht. Uit onderzoek is gebleken dat Raya aan één knietje patella luxatie heeft. Hiervoor zal zij worden geopereerd. 

Sifra

Sifra is een zeer klein ex-fokteefje met een zeer lief en gelukkig vrolijk karakter. Het meisje heeft fikse oorontsteking, demodex en aan beide knietjes patella. Of haar heupen goed staan moet nog worden onderzocht. Daarnaast is ze doorgezakt in haar rug en heeft ze twee lymfetumoren. 

Sita

Sita komt samen met haar zusjes van een thuisfokker. De fokker werd onverwachts ernstig ziek en had geen familie waar de honden naar toe konden. Gelukkig werd onze hulp ingeroepen. Het vermoeden bestaat dat Sita POSM heeft. Test heeft het uitgewezen en daarnaast krijgt Sita maandelijks therapie.

Schuiven naar boven