Pagina bijgewerkt: 7-7-2021

Lotje ter adoptie

Dit knappe meisje kwam onlangs in de opvang en is medisch verzorgd. Zij heeft goed opgelet in de klas, heel veel geleerd, is inmiddels afgestudeerd en klaar voor de volgende stap in haar leventje. Een stap in haar nieuwe thuis, in haar gouden mandje!
 
Lotje is geboren op 15 februari 2014. Zij is in het bezit van een paspoort, is gechipt, ingeënt en gecastreerd (baarmoeder en eierstokken zijn verwijderd). Haar gebitje is gesaneerd en er zijn 16 tanden/kiezen getrokken maar Lotje ondervind daar geen hinder van met eten. Er zijn 3 tepels weggehaald vanwege 2 knobbeltjes. Deze bleken na onderzoek gelukkig goedaardig te zijn.
 
Lotje heeft een hartdoppler ondergaan omdat er een hartruis 3/6 geconstateerd was. Daaruit is naar voren gekomen dat haar hartje medicatie ter ondersteuning nodig heeft (2x daags 2,5 mg Vetmedin en 1x daags vochtafdrijver Libeo ¼ van 40 mg). Het hartje dient eind augustus weer met een hartdoppler onderzocht te worden. Dit onderzoek zal nog door de stichting betaald worden.
 
Haar oren waren ontstoken en zijn behandeld. Deze worden nu regelmatig schoongehouden met een oorcleaner en zure oordruppels. De oogjes worden 2x daags schoongemaakt. Zij heeft een bloedonderzoek gehad en daar kwam gelukkig niets afwijkends uit. Uiteraard blijft de algemene verzorging (net als bij iedere hond) van oogjes, oren, vacht, gebit en nagels en jaarlijkse controle noodzakelijk.
 
Lotje is een enorm lief aanhankelijk meisje die graag heel veel aandacht heeft. Natuurlijk horen daar ook de nodige knuffels bij. Ze trippelt een hele dag achter je aan. Ze staat het liefst op de eerste plaats als het op aandacht aankomt. Ze zal niet schromen haar koppie onder je arm te steken om een knuffel te willen krijgen. Maar dan moet ze je wel eerst vertrouwen. Lotje vindt het niet prettig als zij te snel benaderd word door voor haar vreemde mensen. Het meisje heeft af en toe nog haar momentjes van stress. Bij bijvoorbeeld naar de dierenarts gaan, kan zij wat kwijlen van stress. Maar door kalmerende liefdevolle ondersteuning, stopt dit ook weer.
 
Lotje is zindelijk mits zij voldoende uitgelaten word of naar buiten kan. Een klein ongelukje kan altijd nog gebeuren.
De lieverd wandelt graag en loopt goed mee aan de riem. Zij neemt het liefst alle tijd om overal te kunnen snuffelen en alle geurtjes goed op te snuiven. Wandelen in drukke omgevingen is geen probleem voor het meisje. Ze wandelt ontspannen mee. In opvang heeft Lotje nog niet losgelopen. Na adoptie kan dit pas na goed opbouwen van vertrouwen, geoefend worden. Het meisje luistert binnenshuis heel goed. Als ze buiten loopt en ze afgeleid is met snuffelen, durft ze nog wel eens selectief doof te zijn.
 
Lotje kan soms heel enthousiast ineens als een jong veulentje door het huis en tuin huppelen en crossen van blijdschap. De speelgoedmand met pluche knuffels kan zij ook op haar tijd laten ontploffen. In de opvang leeft Lotje samen met nog 3 andere honden, dat gaat prima samen. Maar samen spelen dient haar nog verder geleerd te worden. Aangezien zij graag alles voor zich alleen heeft, durft ze nog wel eens uit te halen. Maar ze heeft nog nooit een andere hond gebeten. De katten van de dochter laat Lotje met rust, daar heeft ze geen interesse naar. In het opvanggezin zijn geen kinderen aanwezig. Maar aangezien zij bezitterig op haar speelgoed kan zijn, zouden wij niet aanraden haar in een gezin met (jonge) kinderen te plaatsen.
 
De lieverd vertoeft graag buiten waar ze heerlijk kan genieten met rondsnuffelen maar ook gewoon languit luieren. Als de opvangouders van huis zijn, ligt ze met de andere hondjes in de woonkamer. Ze heeft dan ook wel eens samen met de andere 4 uurtjes alleen thuis gezeten en heeft dat heel goed gedaan. Als de opvangouders dan thuis komen, is ze door het dolle heen en vertelt luid wat ze beleefd heeft. Ze zal dan ook de geruime tijd na thuiskomst je aandacht blijven opeisen. Lotje heeft nu de luxe dat ze in de nacht in een mandje naast het bed mag slapen omdat de andere hondjes ook mee naar boven gaan. Maar ze maakt er ook geen probleem van als ze allen samen beneden zouden moeten blijven. Lotje kan geen traplopen.
 
Waar zijn wij voor Lotje naar op zoek?
 
Een rustig thuis waar tenminste 1 andere hond aanwezig is waar ze troost en steun bij kan vinden. Deze heeft Lotje vooral in het begin na adoptie nodig omdat Lotje tijd nodig heeft nieuwe mensen te leren kennen en vertrouwen. Een stabiele rustige hond die het niet erg vind dat Lotje tegen/hem aanligt om zich veiliger te voelen. Lotje past helemaal niet in een druk gezin. Vanwege haar opeisende aandachtskarakter en haar bezittingsdrang met speeltjes, plaatsen we de lieverd niet bij kinderen. Lotje heeft graag een vast ritme en structuur. Zij kan zowel in een woning als appartement aarden zolang ze maar naar buiten kan in een tuin(tje).
 
We zoeken een baasje die Lotje begrijpt en met haar verder traint dat zij haar speeltje niet hoeft te beschermen. Als Lotje in haar spel zit, durft ze uit te halen. Het opvanggezin heeft al flink met haar geoefend en zij mogen inmiddels aan het speeltje komen omdat Lotje hen vertrouwd. Als het baasje en Lotje een goede band hebben opgebouwd, is Lotje een heuse knuffelkont en zal ze alles goed toelaten zoals haar optillen en de verzorging.
 
Lotje heeft het liefst de hele dag iemand thuis maar ze begrijpt dat het baasje ook af en toe voer en koekjes in huis moet halen of centjes hiervoor moet verdienen. Een enkele keer per week niet meer dan 3 uurtjes, vind zij acceptabel.
Dus baasjes die het fijn vinden Lotje echt beter te leren kennen en haar helpen haar hun vertrouwen te late winnen, hebben er dan een geweldig knuffelmaatje bij!
 
Lotje zal onder een herplaatsingsovereenkomst van de stichting en adoptiekosten geplaatst worden. Er zal eventueel een huisbezoek vooraf plaatsvinden. De lieverd zal vanuit Kessel (België)herplaatst worden. Daar zal ook de kennismaking plaatsvinden met de COVID-19 maatregelen in achtnemend.
 
Geïnteresseerd in Lotje en verheug je je op een kennismaking met haar, stuur dan een mailtje met uitgebreide introductie naar cavalierinnood@gmail.com (alleen via mail reageren aub). Het zou fijn zijn als je jezelf uitgebreid voorstelt en aan kunt geven waarom je denkt het nieuwe baasje van de lieverd te worden en wat je te bieden hebt. Wat is jouw gezinssituatie? Waar en hoe ben je woonachtig (huis met tuin, appartement, omgeving)? Hoeveel uren ben je werkzaam? Hoeveel uren zijn de dieren alleen? Vermeld ook jouw telefoonnummer in de mail zodat wij jou telefonisch kunnen bereiken indien je geselecteerd zal worden. Heb je andere huisdieren, zo ja welke? Zo ja honden, zijn deze gecastreerd/gesteriliseerd? Hoe vaak ga je wandelen en hoelang per keer? Ervaring met honden/cavaliers? En wat je graag zelf nog kwijt wilt.

Semmy ter adoptie

ALVORENS TE REAGEREN, VRAGEN WIJ GEÏNTERESSEERDEN EERST DE GEHELE TEKST GOED DOOR TE LEZEN‼️
 
Wegens omstandigheden heeft het bazinnetje met pijn in haar hart de keuze gemaakt op zoek te gaan naar een goed geschikt thuis voor Sammy. Sammy is geboren op 21 mei 2019. Hij is in het bezit van een paspoort, is gechipt en gecastreerd. Hij is up to date met alle entingen (eveneens rabiës).
 
Sammy is een heel lief aanhankelijk kereltje. Hij is rustig in huis en houd van knuffelen. Het mannetje is speels, houd van trekspelletjes en denkspelletjes zoals een snuffelmat. Buitenshuis is Sammy angstig en zenuwachtig. Dit komt waarschijnlijk doordat hij als pup ooit is aangevallen. Daarom heeft hij voor zichzelf een manier gevonden om andere honden op afstand te houden. Hij blaft op alle honden. Of hij deze tegenkomt met wandelen of dat zij langs de tuin lopen. Zolang hij maar het idee heeft dat ze daardoor uit zijn buurt blijven. Doordat hij overprikkeld buiten is, loopt hij ook totaal niet ontspannen. Hij trekt aan de lijn, piept, jankt en blaft. Dit begint al bij het aantrekken van het tuigje.
 
Het bazinnetje heeft al veel tijd en energie in de opvoeding gestoken. Hij luistert goed en kent de basiscommando’s (kom hier, zit, af en blijf). Maar buitenshuis (zowel in de tuin als met wandelen) gaan de oren dicht, is hij totaal afgeleid en luistert dan niet meer. Helaas is door omstandigheden en coronatijd het niet meer gelukt, samen met een gedragstherapeut verder met Sammy aan de slag te gaan. Doordat Sammy buitenshuis niet luistert, kan hij ook niet loslopen.
 
Het kereltje kan door zijn onzekerheid niet met alle honden samen, hij kan soms erg dominant zijn. Sammy kan NIET samen met katten. Kinderen zijn geen enkel probleem, maar het speelgoed van de kinderen zijn wel een uitdaging voor Sammy om er mee op de haal te gaan. Het bazinnetje let ook op de kleindochter en dat gaat uitstekend samen.
Sammy is zindelijk maar kan op bij zijn huidige woonhuis regelmatig de tuin in. Het mannetje slaapt in een bench en daar verblijft hij ook als bazinnetje even van huis is. Hij vind dat niet erg en gaat er gemakkelijk in met een koekje. Hij kan maximaal 4 uurtjes alleen zijn maar dat hij is gewend dat altijd wel iemand thuis is. Overdag ligt Sammy dan in zijn mandje, op een kussen of matje. Autorijden is door de vele prikkels niet de grootste hobby van Sammy. Hij is dan gestresst en alleen met de nodige kalmering zal hij rustiger worden. Lange afstanden is hij niet gewend.
 
Waar is het bazinnetje voor Sammy naar op zoek?
Een alleenstaande of een rustig gezin met of zonder kinderen. De kinderen dienen dan wel de juiste begeleiding van de ouder(s) te krijgen. Een hondenmaatje is niet perse nodig. Maar mocht deze wel al aanwezig zijn, dan dient deze rustig en stabiel te zijn. Uiteraard zal met een kennismaking moeten blijken of Sammy goed samen kan met deze hond. Baasjes die hem voldoende aandacht en liefde kunnen geven. Aangezien Sammy nu een tuin gewend is, zou een tuin ook weer op het verlanglijstje van de lieverd staan (tuin vereist dus). Hij kan ook echt genieten van het snuffelen in de tuin. Deze tuin dient zeer goed (hoog genoeg) omheind te zijn en het liefst geen zicht op een straat of een pad. Sammy zou zich op een appartement niet gelukkig voelen dus we zullen hem ook niet bij mensen plaatsen die op een appartement wonen. Het liefst zoeken wij een thuis waar Sammy niet te lang alleen zal zijn. Dus mensen die fulltime werken, hoeven niet te reageren. Aangezien Sammy nog de nodige bijschaving en begeleiding nodig heeft, is het ook niet praktisch met een hondenoppas of dagopvang te werken.
 
De belangrijkste harde eis: we zoeken mensen met hondenervaring, mensen die samen met Sammy (indien nodig met begeleiding van hondenschool/gedragstherapeut) aan de slag willen gaan. Die zijn gedrag (proberen te) begrijpen en met hem willen trainen zodat het kereltje ook ontspannen (net als de baasjes) van wandelingen kan genieten. Mensen met ervaring krijgen zeer zeker de voorkeur!
Mensen die het niet erg vinden (en de buren dus ook niet) dat Sammy bij adoptie de buurt vanuit de tuin wilt laten horen dat hij verhuisd is en de nieuwe medebewoner is.
 
Sammy zal onder een herplaatsingsovereenkomst van de stichting en adoptiekosten geplaatst worden. Er zal eventueel een huisbezoek vooraf plaatsvinden. De lieverd zal vanuit Niel bij Antwerpen (België)herplaatst worden. Daar zal ook de kennismaking plaatsvinden met de COVID-19 maatregelen in acht nemend. Een proefwandeling zal ook deel uit maken van de kennismaking.
 
Geïnteresseerd in Sammy en verheug je je op een kennismaking met hem, stuur dan een mailtje met uitgebreide introductie naar cavalierinnood@gmail.com (alleen via mail reageren aub). Gelieve alleen te reageren als je aan alle wensen/eisen van Sammy voldoet.
 
Het zou fijn zijn als je jezelf uitgebreid voorstelt en aan kunt geven waarom je denkt het nieuwe baasje van de lieverd te worden en wat je te bieden hebt. Wat is jouw gezinssituatie? Waar en hoe ben je woonachtig (huis met tuin, appartement, omgeving)? Hoeveel uren ben je werkzaam? Hoeveel uren zijn de dieren alleen? Vermeld ook jouw telefoonnummer in de mail zodat wij jou telefonisch kunnen bereiken indien je geselecteerd zal worden. Heb je andere huisdieren, zo ja welke? Zo ja honden, zijn deze gecastreerd/gesteriliseerd? Hoe vaak ga je wandelen en hoelang per keer? Ervaring met honden/cavaliers? En wat je graag zelf nog kwijt wilt.

Nederland, België en Duitsland

ADOPT DON'T SHOP

Schuiven naar boven