Cavalier in Nood

Cavalier Opvang, Rescue, Adoptie en Herplaatsing

Last Updated: 17-03-2024

Yana ter adoptie

Yana zou graag de rest van haar leventje heerlijk vertroeteld willen worden met veel knuffels en aandacht. Dan voelt zij zich helemaal thuis en zal zij als ook de baasjes heel gelukkig zijn.

Yana is zachtaardig, kalm, ongelooflijk lief, rustig, gezonde curiositeit en heel aanhankelijk. Ze vindt het niet leuk om bruut benaderd te worden. Door haar slechte zicht schrikt Yana snel. Ondanks Yana haar slechte zicht
kan ze echt de acrobaat uithangen door op de tafel te springen (uiteraard eerst
op een stoel).

Yana kan zonder problemen samen heel goed met andere honden . Yana blijft voor de deur liggen tot je thuis bent. Ze heeft geen oog voor de katten van de buren. Kleine kindjes gaat Yana uit de weg.  Als de kindjes rustig zijn kan ze een aai wel verdragen.  Maar gezien ze blind gaat worden zouden we haar niet bij te kleine kindjes willen plaatsen, bij oudere kinderen zeker geen probleem.

Lees verder…

Donna is gereserveerd

Kijk dit vertederende snoetje nu toch eens, dat snoetje is van Donna, een leuke, vriendelijke dame die op zoek is naar een nieuwe familie waar ze heerlijk van haar pensioen kan gaan genieten.

Helaas heeft Donna in haar vorige leventje te lang in een te krappe ruimte geleefd waardoor
zij helaas geregeld tijdens wandelingen korte rondjes loopt. In stress situaties zie je dat dit (kennelsyndroom)  heviger wordt. Het is voor Donna belangrijk om regelmaat te hebben en dat routines niet snel veranderen, ook drukte dient vermeden te worden.

Ondanks de slechte omstandigheden waarin Donna haar hele leventje geleefd heeft, is zij geen bang hondje. Als Donna opgepakt word, duikt ze even ineen omdat ze het spannend vind maar ze is dan niet bang. Eenmaal opgepakt, vleit ze zich graag tegen je aan, en verwent je dan af en toe met een klein kusje. Het is een vriendelijk hondje, zowel voor mensen als voor andere honden. 

Lees verder…

Jenn ter adoptie

Dit lieve, vrolijke maar ook onstuimige meisje is op zoek naar een thuis waar zij haar tomeloze energie kwijt kan. Jenn is onstuimig maar ook beetje onbehouwen hondje, zeker als er eten op het spel staat. Zij kan dan tegen je opspringen, en vergeet dan makkelijk dat er regels zijn.

Jenn is een jong hondje, dus erg speels. Het maakt niet uit met wat, een bal, een knuffel of een botje, ze vind alles leuk. Voor Jenn zou het dan ook erg leuk zijn als er minimaal 1, maar liefst meerdere andere hondjes zijn om mee te spelen.

De lieverd slaapt met de andere hondjes het liefst op bed, maar ook wel  in de woonkamer. Hier verblijft zij bij afwezigheid van het opvanggezin ook maximaal voor een uurtje of 4. Jenn kan dan nog wel eens iets anders dan haar speelgoed onder handen nemen. Dus er moet wel even goed gekeken worden waar ze bij kan komen.

Lees verder…

Yoko ter adoptie

Yoko is een lief, zachtaardig, kalm, rustig en vrolijk hondje. De laatste weken is Yoko helemaal open gebloeid.  Als er mensen op bezoek komen, gaat ze er nu ook naar toe  om hen te begroeten Yoko moet wel eerst even wennen aan andere personen. 

Af en toe heeft het meisje een speels moment. Het meisje wordt niet graag opgetild.  Haar tuigje aandoen vraagt nog enige voorzichtigheid, dat vindt ze niet altijd even leuk.

Yoko kent haar naam goed maar zoals vele cavaliers doet ze soms of ze niet goed hoort.  Als je haar roept, komt ze gewoonlijk wel. Yoko heeft haar speelse momenten en dan gaat heel haar lijfje heen en weer. De lieverd is heel graag bezig met een hertegewei. Yoko kan prima samen met andere honden, in de opvang zit zij met meerdere hondjes.

Lees verder…

Zohra ter adoptie

Dit lieve en zachtaardig meisje is op zoek naar thuis waar zij alle tijd en rust krijgt om haar angsten los te laten. Zohra is een mooi tricolor meisje van nog geen 6 jaar met heel lief en zachtaardig karakter. Ze heeft veel steun en erkenning nodig, want ze is nog erg onzeker. Maar als Zohra eenmaal gewend is aan iemand, verandert ze in een enorme lieve knuffelbeer. 

Zohra is trouwens graag in de tuin, zeker als het mooi weer is, gaat ze lekker een beetje rond kuieren en snuffelen. Een fijne tuin staat dan ook zeker op haar wensen lijstje. Slapen doet Zohra zoals wel meer hondjes, het liefst lekker bij het baasje op bed. Maar als er bij het opvanggezin niemand thuis is, verblijft zij met de rest van de roedel, los in de huiskamer.

Spelen heeft Zohra nog niet onder de knie. Ze probeert af en toe een beetje mee te doen met de andere hondjes, maar heeft nog niet zo goed door wat er nu precies de bedoeling is. Lekker op een hertegewei of buffelhoorn knabbelen is wel weer iets waar ze plezier uit haalt.

Lees verder…

Mara ter adoptie

Mara is een lief en zachtaardig meisje, dat op zoek gaat naar een fijn huisje, waar zij het vertrouwen in de mens verder kan terugvinden.

Mara is een echte lekkerbek, voor een smakelijk hapje is ze altijd wel te porren, maar echt een plezier doe je haar met een heerlijk appeltje. Als Mara op haar eigen “veilige” plekje ligt, laat ze zich graag aanhalen.

Zodra Mara aan de wandel is in huis, vind ze het niet prettig om onverwachts aangehaald of opgetild te worden. Wandelen is (nog) niet haar favoriete bezigheid. Ze vindt het wandelen in een drukke straat nog erg spannend. Ze kan nog  wel schrikken van een auto, fietser of een onverwachts geluid. In een rustige omgeving zoals een veldweg, of wandel/bospad gaat dit een stuk beter. Mara heeft tijdens de wandeling dus nog wel de nodige begeleiding nodig. Dit meisje heeft een baasje nodig met geduld en veel liefde. Met de tijd zal het beter met het meisje gaan en kan ze haar verleden meer en meer achter haar laten.

Lees verder…

Macy ter adoptie

Deze lieverd, met een zacht en speels karakter, is op zoek naar een nieuwe familie om mee te knuffelen. Macy is 5 jaar en is een makkelijk hondje, ze kan goed omgaan met andere hondjes, en ze heeft dan ook echt behoefte aan een maatje. De leeftijd van haar toekomstig maatje is niet zo van belang, als het maar een zacht en speels hondje is, net als Macy.

Macy loopt op zich keurig mee aan de riem, ze moet soms even op gang komen, maar dan loopt ze ook vrolijk en ontspannen mee. De lieverd is geen fan van een te drukke omgeving om in te wandelen, en heeft bij het opvanggezin nog niet geoefend met los lopen.

Macy is een echte Cavalier dame en luistert dus alleen als ze daar zin in heeft, maar is dan meestal wel bereid om naar je toe te komen als je haar roept. Ook de tuin vind ze een fijn plekje om lekker een poosje in rond te snuffelen. Met autorijden heeft deze dame geen problemen.

Lees verder…

Red ter adoptie

Wegens omstandigheden zijn de baasjes van Red met pijn in hun hart op zoek naar een nieuw thuis voor Red.

Red is heel aanhankelijk naar de baasjes toe. Bij sommige vreemden is zij angstig maar bij anderen kan het ook al gauw weer goed zijn. Komt er een vreemde in huis, dan is het eerst blaffen, daarna is het goed. Red kan met een andere hond samen mits dit een hele rustige hond is. Katten daar heeft zij het niet zo op. Kinderen gaat goed als ze wat ouder zijn en daar wil ze wel mee spelen in de tuin en balletje gooien. Bij de baasjes heeft zij een tuin die goed afgeschermd is tegen weglopen. Buiten is Red wel blafferig naar andere vreemde honden. Het wandelen aan de lijn gaat redelijk goed. 

Lees verder…

Bentley ter adoptie

Wegens omstandigheden zijn de baasjes van Bentley met pijn in hun hart op zoek naar een nieuw thuis voor Bentley.

Bentley is een goeie lobbes, is mensgericht en nieuwsgierig naar hun toe. Komt er een vreemde binnen dan is het eerst blaffen, daarna is het goed. Bentley kan goed met een een andere hond samen. Katten daar heeft hij het niet zo op. Bentley is zindelijk.

Bentley kan goed samen met kinderen in alle leeftijden. Bij de baasjes geniet hij van een tuin die goed afgeschermd is. Buiten is hij wel blafferig naar andere vreemde honden. Het wandelen aan de lijn gaat redelijk goed. 

Lees verder..

Schuiven naar boven