Pagina bijgewerkt: 2-12-2021

Holly is geadopteerd

Wegens persoonlijke redenen heeft het bazinnetje met pijn in haar hart de keuze gemaakt op zoek te gaan naar een goed geschikt thuis voor haar meisje Hollie. Hollie is geboren op 25 augustus 2019. Zij is in het bezit van een paspoort en is gechipt. Zij heeft onlangs haar herhaalentingen gekregen (Hollie is niet rabiës geënt). Hollie is een zeer enthousiast lief en speels meisje. Ze is heel graag in de buurt van het bazinnetje maar geniet ook van een botje in haar mandje. Wandelen vindt het meisje erg leuk. Ze loopt keurig mee aan de riem en trekt niet. 

Ze geniet overal, zowel in het bos, op het strand als in de stad. Hollie luistert prima en kent alle basis commando’s. De lieverd is opgegroeid met een kat, die haar beste maatje was. Ze lagen dan ook vaak samen in 1 mand. Hollie is kinderen gewend en kan goed samen met kinderen mits deze zijn aangeleerd op een rustige en respectvolle manier met een dier om te gaan. Het meisje vindt grotere honden eng maar met kleinere hondjes heeft ze geen enkel probleem. Als het bazinnetje van huis is, ligt Hollie in de keuken, daar staat haar bench met het deurtje open. Ook in de nacht is dat haar slaapplek. Hollie kan enkele uurtjes alleen zijn maar vindt het heel leuk als iemand bij haar is. Hollie is een zalig hondje maar ze heeft ook behoefte aan aanduidelijkheid, structuur en consequent zijn (net als ieder ander hondje). Ze geniet volop van alle aandacht en is echt een mensenhond. Waar is het bazinnetje voor Hollie naar op zoek? Zij ziet Hollie het liefst bij iemand die alle tijd, aandacht en natuurlijk liefde voor de lieverd heeft. Mensen waar het meisje weinig alleen thuis zal zijn. 

Hollie word graag meegenomen dus een baasje die dat ook zal doen op de uitstapjes die hij/zij zal maken, zou heel fijn zijn. Het meisje is gewoon graag bij het baasje te zijn dus volop samen genieten, is dan ook de wens van Hollie. Een baasje die van wandelen houdt want Hollie wandelt graag. Iemand met hondenervaring, bij voorkeur met cavaliers. Een baasje die Hollie de structuur kan geven met daarbij de consequente opvoeding. Hollie is netjes opgevoed en reageert prima op commando’s. Hollie is vooral een mensenhond. Ze is meerdere honden niet gewend. En indien een reutje, dient deze gecastreerd te zijn. Één hondenmaatje zal ook kunnen maar dan dient dit wel een kleiner rustiger hondje te zijn (hoeft niet perse een cavaliertje te zijn). Geen of één hond is geen vereiste maar heeft wel de voorkeur. Hollie was grote vriendin met de kat (welke helaas 3 maanden geleden kwam te overlijden), dus een chille kat die van honden houdt , zal ook zeker een goede match voor de lieverd zijn. 

Kinderen is geen probleem mits zoals eerder aangegeven de kinderen weten hoe zij met hondjes om moeten gaan of door hun ouders hierin begeleid worden. Een tuin is niet perse nodig want Hollie is het liefst waar de baas is. Voorwaarde blijft natuurlijk wel dat er voldoende met de lieverd gewandeld zal worden. Kun je Hollie alles bieden wat het bazinnetje voor ogen heeft voor het meisje, dan is Hollie jouw partner in crime voor het leven! 

Het toekomstige baasje dient woonachtig in België te zijn. Mensen uit Nederland/Duitsland hoeven niet te reageren. Hollie is niet rabiës ingeënt en het bazinnetje zou graag wensen dat het nieuwe baasje niet te ver weg woont. Het zou ook fijn zijn als het bazinnetje op de hoogte gehouden blijft met berichtjes, foto’s en/of video’s. Hollie zal onder een herplaatsingsovereenkomst van de stichting en adoptiekosten geplaatst worden. Er zal een huisbezoek vooraf plaatsvinden. De lieverd zal vanuit Oost-Vlaanderen (België)herplaatst worden. Daar zal ook de kennismaking plaatsvinden. Met de verhuizing zal het bazinnetje de spulletjes van Hollie meegeven. 

Geïnteresseerd in Hollie en verheug je je op een kennismaking met haar, stuur dan een mailtje met uitgebreide introductie naar cavalierinnood@gmail.com (alleen via mail reageren aub). Gelieve alleen te reageren als je aan alle wensen/eisen van Hollie voldoet. Wij zullen alle mailtjes met het bazinnetje doornemen en zij zal uiteindelijk alle tijd nemen een selectie te maken. 

Het zou fijn zijn als je jezelf uitgebreid voorstelt en aan kunt geven waarom je denkt het nieuwe baasje van de lieverd te worden en wat je te bieden hebt. Vermeld ook jouw adres en telefoonnummer in de mail zodat wij jou telefonisch kunnen bereiken indien je geselecteerd zal worden. Wat is jouw gezinssituatie? Waar en hoe ben je woonachtig (huis met tuin, appartement, omgeving)? Hoeveel uren ben je werkzaam? Hoeveel uren zijn de dieren alleen? Heb je andere huisdieren, zo ja welke? Zo ja honden, welk ras, zijn deze gecastreerd/gesteriliseerd? Hoe is het karakter van deze hond(en)? Hoe vaak ga je wandelen en hoelang per keer? Ervaring met honden/cavaliers? En wat je graag zelf nog kwijt wilt.

Lila ter adoptie

Lieve Lila was geadopteerd en vond een prachtig thuis maar helaas is haar bazinnetje onlangs onverwachts overleden. Wij zijn voor het meisje weer op zoek naar net zo’n ideaal thuis waar Lila nog heerlijk op haar oude dag mag genieten. Lila is geboren op 31 mei 2010. Zij is gechipt, gesteriliseerd,in het bezit van een paspoort en ingeënt (tevens rabiës). Lila is gezien haar leeftijd in redelijke conditie. 

Ze heeft wat ouderdomsverschijnselen zoals cataract waardoor ze slecht ziet en ze heeft hier en daar wratjes. Maar het meisje heeft daar geen last van. Er zijn bloedonderzoeken gedaan. Bij de laatste dierenarts controle heeft de arts een hartruis vastgesteld. De adoptant mag op kosten van de stichting een hartdoppler laten maken om te bezien of haar hartje hartmedicatie ter ondersteuning nodig heeft. Mocht dit het geval zijn, word geadviseerd 1 maand na het starten van medicatie een bloedonderzoek te herhalen (dat onderzoek zal uiteraard ook door de stichting bekostigd worden). Lila is een vrolijk, ietsjes dominant, zelfbewust en aanhankelijk meisje. Ze is nog flink actief maar heeft ook haar rust nodig en vind alles leuk. Ze loopt graag in de tuin te snuffelen en houd van achter het raam alles buiten van in de gaten. 

Lila geniet van wandelen, loopt prima mee maar kan absoluut niet loslopen want dan gaat ze er als een hazewind vandoor. Het wandelen dient weer even verder opgebouwd te worden aangezien dit de laatste tijd helaas iets achterwege gebleven. Lila kan goed samen met andere honden mits deze niet te dominant zijn. Ze kan niet samen met katten, ook niet als katten een hond gewend zijn. Ze tolereert deze absoluut niet. Ook vogels (in een kooi of volière) zijn niet veilig voor haar. De lieverd heeft vroeger de school doorlopen en kent de basiscommando’s. Behalve in de buurt van katten dan luistert ze matig. Lila is gewend in huis lekker los te lopen. Ze slaapt in een bench op de slaapkamer maar dat is geen must. Lila kan maximaal 5 uurtjes alleen zijn (met andere honden). Autorijden is geen enkel probleem voor het meisje. De lieverd krijgt nu dagelijks 2x per dag vlees voorgeschoteld. 

Waar zijn wij voor Lila naar op zoek? We zijn voor haar op zoek naar oudere mensen of een alleenstaande die ruim voldoende aandacht aan haar kunnen geven. Iemand die wel consequent zal zijn om haar voldoende sturing te geven. Omdat Lila haar energie ook kwijt moet geraken, zou de lieverd dagelijks een mooie wandeling heel fijn vinden. Kinderen vanaf 12 jaar zijn geen probleem. Jongere kinderen adviseren wij gezien haar leeftijd niet. Een gezin met jonge kinderen waarvan de volwassenen beide werken is geen absoluut geen optie. Haar nieuwe huis dient een tuin te hebben want Lila vind rondscharrelen in de tuin heerlijk en is dit ook gewend. 

Het is wel belangrijk dat deze goed afgesloten is want het meisje weet de kleinste gaatjes te vinden. Een tweede hond is geen vereiste maar zou wel fijn zijn. Het prettigst zou een wat oudere, stabiele, niet dominante cavalier zijn en geen al te jonge hond. Kortom is de lieverd op zoek naar een thuis waar ze nog een hele tijd heerlijk verwend zal worden doch wel met duidelijke regels, haar vlees dagelijks geserveerd krijgt, dagelijks wandelingen op het programma staan, iemand het liefst de hele dag thuis is, waar ze alle aandacht zal krijgen naast misschien nog een ander hondenmaatje. Lila zal onder een herplaatsingsovereenkomst van de stichting geplaatst worden. Er zal eventueel een huisbezoek vooraf plaatsvinden. De lieverd zal vanuit Cuijk (NL) herplaatst worden. Daar zal ook de kennismaking plaatsvinden. 

Geïnteresseerd in Lila en verheug je je op een kennismaking met haar, stuur dan een mailtje met uitgebreide introductie naar cavalierinnood@gmail.com (alleen via mail reageren aub). 

Het zou fijn zijn als je jezelf uitgebreid voorstelt en aan kunt geven waarom je denkt het nieuwe baasje van de lieverd te worden en wat je te bieden hebt. Vermeld ook jouw adres en telefoonnummer in de mail zodat wij jou telefonisch kunnen bereiken indien je geselecteerd zal worden. Wat is jouw gezinssituatie? Waar en hoe ben je woonachtig (huis met tuin, appartement, omgeving)? Hoeveel uren ben je werkzaam? Hoeveel uren zijn de dieren alleen? Heb je andere huisdieren, zo ja welke? Zo ja honden, welk ras, zijn deze gecastreerd/gesteriliseerd? Hoe is het karakter van deze hond(en)? Hoe vaak ga je wandelen en hoelang per keer? Ervaring met honden/cavaliers? En wat je graag zelf nog kwijt wilt.

 

Nederland, België en Duitsland

ADOPT DON'T SHOP

Schuiven naar boven