Cavalier in Nood

Cavalier Opvang, Rescue, Adoptie en Herplaatsing

Last Updated: 04-02-2024

Yana ter adoptie

Yana zou graag de rest van haar leventje heerlijk vertroeteld willen worden met veel knuffels en aandacht. Dan voelt zij zich helemaal thuis en zal zij als ook de baasjes heel gelukkig zijn.

Yana is zachtaardig, kalm, ongelooflijk lief, rustig, gezonde curiositeit en heel aanhankelijk. Ze vindt het niet leuk om bruut benaderd te worden. Door haar slechte zicht schrikt Yana snel. Ondanks Yana haar slechte zicht
kan ze echt de acrobaat uithangen door op de tafel te springen (uiteraard eerst
op een stoel).

Yana kan zonder problemen samen heel goed met andere honden . Yana blijft voor de deur liggen tot je thuis bent. Ze heeft geen oog voor de katten van de buren. Kleine kindjes gaat Yana uit de weg.  Als de kindjes rustig zijn kan ze een aai wel verdragen.  Maar gezien ze blind gaat worden zouden we haar niet bij te kleine kindjes willen plaatsen, bij oudere kinderen zeker geen probleem.

Lees verder…

Donna ter adoptie

Kijk dit vertederende snoetje nu toch eens, dat snoetje is van Donna, een leuke, vriendelijke dame die op zoek is naar een nieuwe familie waar ze heerlijk van haar pensioen kan gaan genieten.

Helaas heeft Donna in haar vorige leventje te lang in een te krappe ruimte geleefd waardoor
zij helaas geregeld tijdens wandelingen korte rondjes loopt. In stress situaties zie je dat dit (kennelsyndroom)  heviger wordt. Het is voor Donna belangrijk om regelmaat te hebben en dat routines niet snel veranderen, ook drukte dient vermeden te worden.

Ondanks de slechte omstandigheden waarin Donna haar hele leventje geleefd heeft, is zij geen bang hondje. Als Donna opgepakt word, duikt ze even ineen omdat ze het spannend vind maar ze is dan niet bang. Eenmaal opgepakt, vleit ze zich graag tegen je aan, en verwent je dan af en toe met een klein kusje. Het is een vriendelijk hondje, zowel voor mensen als voor andere honden. 

Lees verder…

Jenn ter adoptie

Dit lieve, vrolijke maar ook onstuimige meisje is op zoek naar een thuis waar zij haar tomeloze energie kwijt kan. Jenn is onstuimig maar ook beetje onbehouwen hondje, zeker als er eten op het spel staat. Zij kan dan tegen je opspringen, en vergeet dan makkelijk dat er regels zijn.

Jenn is een jong hondje, dus erg speels. Het maakt niet uit met wat, een bal, een knuffel of een botje, ze vind alles leuk. Voor Jenn zou het dan ook erg leuk zijn als er minimaal 1, maar liefst meerdere andere hondjes zijn om mee te spelen.

De lieverd slaapt met de andere hondjes het liefst op bed, maar ook wel  in de woonkamer. Hier verblijft zij bij afwezigheid van het opvanggezin ook maximaal voor een uurtje of 4. Jenn kan dan nog wel eens iets anders dan haar speelgoed onder handen nemen. Dus er moet wel even goed gekeken worden waar ze bij kan komen.

Lees verder…

Yoko ter adoptie

Yoko is een lief, zachtaardig, kalm, rustig en vrolijk hondje. De laatste weken is Yoko helemaal open gebloeid.  Als er mensen op bezoek komen, gaat ze er nu ook naar toe  om hen te begroeten Yoko moet wel eerst even wennen aan andere personen. 

Af en toe heeft het meisje een speels moment. Het meisje wordt niet graag opgetild.  Haar tuigje aandoen vraagt nog enige voorzichtigheid, dat vindt ze niet altijd even leuk.

Yoko kent haar naam goed maar zoals vele cavaliers doet ze soms of ze niet goed hoort.  Als je haar roept, komt ze gewoonlijk wel. Yoko heeft haar speelse momenten en dan gaat heel haar lijfje heen en weer. De lieverd is heel graag bezig met een hertegewei. Yoko kan prima samen met andere honden, in de opvang zit zij met meerdere hondjes.

Lees verder…

Pasha ter adoptie

Deze lieve meid, met een enorme hoge knuffeldrang, zoekt een thuis waar ze alle aandacht krijgt en waar rekening gehouden zal worden met haar slechte knietjes en heupen.

Pasha is een heerlijk lief meisje die voornamelijk van knuffelen, eten en wandelen houdt. Daar zet zij zich dan 200% vol enthousiasme voor in. Iedereen die haar in de weg staat, loopt ze dan ook lomp met haar volle gewicht onderste boven. Ze ligt het liefst graag bij je op de bank en is dol op kusjes geven. Ze gaat via een trapje de bank op omdat dit veel beter voor haar is dan springen.

Pasha heeft een hele grote vriend en dat is haar panda knuffel. Ze speelt er iedere dag een paar keer mee, snuffelt graag in de speelgoedbak, rent achter ballen aan, en vindt de snuffelmat helemaal het einde. Ook kinderen vindt ze heel leuk, vooral de aandacht en de knuffels die ze van hen krijgt. Als Pasha geaaid word, draait ze al snel op haar rug en geniet van de buikmassages.

Lees verder…

Dexter, Sky en Bodie
ter adoptie

Een pup schaf je niet aan voor even maar voor zijn/haar hele leven. Dus we hopen dat je goed overwogen de keuze voor een pup gemaakt hebt.

De pups zijn op 5 december 2023 geboren. Het moedertje Kaya is afkomstig uit een commerciële  fokkerij en er zijn dus geen verdere achterliggende achtergronden van haar ouders bekend. Er zijn geen gezondheidstesten op erfelijke aandoeningen van ouders aanwezig. Dexter, Sky en Bodie zijn in alle liefde grootgebracht door mama Kaya en haar verzorgers. Ze zijn goed gesocialiseerd ook door de rest van het aanwezige roedel in de opvang.

Dexter is de grootste druktemaker van het stel. Hij gaat enthousiast op ontdekking uit en is graag bij andere honden. Het ventje kan goed alleen spelen en daagt graag andere honden uit.

Sky is een afwachtend mannetje en ligt graag  op schoot. Hij houdt niet zo van drukte. Sky is liever lui dan moe en moet regelmatig geactiveerd worden. Bodie heeft een heel zacht karaktertje en een hoog knuffelgehalte. Zij is graag bij de mens maar is niet zo dol op drukte. De lieverd moet af ten toe gestimuleerd worden om te eten. Dexter en Sky zijn al puppy pad zindelijk, Bodie oefent nog vlijtig iedere dag.

Lees verder…

Schuiven naar boven