Pagina bijgewerkt: 18-12-2022

Jolie is geadopteerd
Ondeugende Jolie is op zoek naar haar nieuwe thuis waar de baasjes veel van knuffelen houden maar ook van actief bezig zijn met een hondje.
Jolie is geboren op 10 februari 2019. Zij is in het bezit van een paspoort, is gechipt, ingeënt (ook rabiës) en ontwormd. De lieverd is gecastreerd (baarmoeder en eierstokken zijn verwijderd). De dierenarts heeft geen hartruis tijdens alle onderzoeken kunnen waarnemen. Een MRI scan heeft uitgewezen dat Jolie aan haar linkeroortje PSOM heeft. Zij heeft daar geen last van en hoort nog uitstekend. Dus een operatie werd niet aanbevolen door de arts. Uiteraard blijft de algemene verzorging (net als bij iedere hond) van oogjes, oren, vacht, gebit en nagels en jaarlijkse controle noodzakelijk. Klittenband, magneet, spring in het veld, dartel, haantje de voorste, wegdromen in haar verliefd kijkende oogjes , als een vlinder met wandelen, een blije vogel en soms een timide onzeker meisje.
Jolie is een heerlijk vrolijk meisje met soms wel nog haar onzekerheden. Al is haar dit zeker niet af te zien. Ze is altijd blij, dolenthousiast en kan maar niet genoeg van knuffels en aaien krijgen. De lieverd kruipt bijna in je om al haar aandacht op te eisen en zo intens mogelijk samen te genieten van de knuffels. Met een verliefde blik in haar ogen die niet van jou afwenden. Daar waar wij zijn, is ook Jolie. Haantje de voorste met alles, ze hoort als de beste en is er als de kippen bij. Jolie is een meisje die echt kan genieten van alle vrijheden die zij nu heeft na haar korte leventje in de schuur. Ze is dol op wandelen en alles wat voorbij gaat, mens of dier, is voor haar even interessant om enthousiast naar toe te gaan. Een kat, een vogel, een blaadje, niets ontgaat haar zicht en reukvermogen, ze vliegt er zonder nadenken dat er een riem en baasje aan vast zit , achter aan. Maar ze kan ook heel goed los lopen, ze luistert perfect naar haar naam. Als je haar roept, komt ze met hetzelfde enthousiasme weer naar je toe. Als je met haar alleen wandelt verandert ze in een timide onzeker hondje, en loopt dichtbij je. Het liefst draait ze dan ook om , om terug naar huis te gaan. En ja ze heeft ook prinsessen kapsones want het is een “mooi weer” meisje. Regen vindt ze maar niks, ook dan zet ze maar een aantal stappen buiten de deur en moet je haar even overtuigen dat ze niet van suiker is.
In een hele grote groep (menigte of heel vele honden) voelt Jolie zich niet prettig, ze kruipt dan het liefst weg in een stil hoekje. Het meisje speelt en rent graag. Met rennen is ze helemaal in haar sas, staartje fier de lucht in en alle energie even kwijtraken. Je zou denken een bijna probleemloos hondje maar ja toch heeft de lieverd een aandachtspuntje en dat is haar verlatingsangst. Zij blaft of jankt dan niet maar uit haar angst/frustratie zoekt ze dingen om te slopen. Menig deken is in opvang al in de prullenbak beland. De lieverd heeft nog nooit de meubels aangevreten. Hertengewei of andere stevige heerlijke kauwbotjes geven haar gelukkig ook afleiding. Maar als de hele dag iemand aanwezig is, voelt ze zich heerlijk in haar velletje. Ook in de nacht als zij met de andere hondjes in de woonkamer in een mand of op de bank slaapt, is er niets aan de hand. Het is ook niet altijd zo maar wel iets om zeker rekening me te houden.
De lieverd is zindelijk en doet netjes tijdens het wandelen haar behoeften. Eten is een grote hobby, het is altijd goed opletten dat ze niet ook iets mee zal eten uit een voerbakje van een ander hondje. Ze pakt de koekjes rustig aan. Ze vliegt buiten achter katten aan maar we hebben geen ervaring hoe zij in huis hierop zal reageren. De rustige buurkinderen zijn haar beste vriendjes, want zij geven haar veel aandacht en knuffels. Te drukke kinderen vermijdt Jolie liever. Autorijden is geen enkel probleem, ze gaat rustig liggen en word pas wakker als de auto weer stil staat. De (dagelijkse) verzorging van kammen, oogjes schoonmaken, tandjes poetsen, oren reinigen, wassen ziet Jolie als een heerlijke extra verwennerij. Zolang er maar veel knuffels gegeven worden.
Waar zijn wij voor Jolie naar op zoek? Jolie is nog jong en wil wat. Wat is dat dan? Een thuis waar het liefst iemand (of een persoon van het gezin) thuis is. Een of meerdere honden (maar niet teveel) heeft Jolie echt nodig, dus een thuis waar deze aanwezig is/zijn, staat op haar eisenlijstje. Ze bruist nog van de energie maar een lange schoonheidsslaap is natuurlijk ook belangrijk. Heerlijk dagelijks een paar wandelingen, of gezellig overal mee naar toe, zal Jolie zeker niet afslaan. Baasjes die het misschien zelfs leuk vinden nog een hondentraining met haar te doen (op een belonende basis), lijkt ons zeer leuk voor haar. Een gezin met kinderen zal zij ook fijn vinden maar niet te druk en daar waar de ouders de kinderen goed begeleiden hoe met Jolie om te gaan. Baasjes die ook begrip hebben voor haar onzekerheden dat ze dan soms niet het vrolijke meisje is en haar dag niet heeft. Een huis met tuin zal het meisje heel leuk vinden. Een gelijkvloers appartement kan zij ook waarderen maar voor liften en galerijen heeft zij een enorme angst. Dus helaas zal zij daar niet geplaatst kunnen worden.
Kortom op zoek voor deze hele lieve vrolijke meid, vragend voor vele knuffels, naar baasjes, die ook met haar kleine onzekerheden en haar verlatingsangst weten om te gaan. En niet boos zullen worden als Jolie een andere smaak voor een deken heeft en deze dan graag vervangen ziet.
Jolie zal onder een herplaatsingsovereenkomst van de stichting en adoptiekosten geplaatst worden. Er zal een huisbezoek vooraf plaatsvinden. De lieverd zal vanuit Bunde (Nederland) herplaatst worden. Daar zal ook de kennismaking plaatsvinden.
Geïnteresseerd in Jolie en verheug je je op een kennismaking met haar, stuur dan een mailtje met uitgebreide introductie naar cavalierinnood@gmail.com (alleen via mail reageren aub). Wij zullen alleen de mailtjes in de selectie meenemen met uitgebreide informatie. Mailtjes met alleen vragen naar adoptiebedrag zullen niet beantwoord worden.
Het zou fijn zijn als je jezelf uitgebreid voorstelt en aan kunt geven waarom je denkt het nieuwe baasje van de lieverd te worden en wat je te bieden hebt. Vermeld ook jouw adres en telefoonnummer in de mail zodat wij jou telefonisch kunnen bereiken indien je geselecteerd zal worden. Wat is jouw gezinssituatie? Waar en hoe ben je woonachtig (huis met tuin, appartement, omgeving)? Hoeveel uren ben je werkzaam? Hoeveel uren zijn de dieren alleen? Heb je andere huisdieren, zo ja welke? Zo ja honden, welk ras, zijn deze gecastreerd/gesteriliseerd? Hoe is het karakter van deze hond(en)? Hoe vaak ga je wandelen en hoelang per keer? Ervaring met honden/cavaliers? En wat je graag zelf nog kwijt wilt.

Marie is geadopteerd
Dit lieve meisje wenst een mooi verjaardagskado, namelijk een warm thuis waar zij van harte welkom is en bij baasjes die helemaal verliefd op haar zijn.
Marie is geboren op 14 oktober 2015. Zij is in het bezit van een paspoort, is gechipt, ingeënt (ook rabiës) en ontwormd. De lieverd is gecastreerd (baarmoeder en eierstokken zijn verwijderd) en er zijn 3 talgklieren verwijderd. Tijdens de gebitsanering zijn 4 tanden/kiezen verwijderd. Haar oren waren ontstoken maar zijn behandeld en schoon. Net als de blaasontsteking welke bij de laatste controle geheel verdwenen was. Op advies van de dierenarts krijgt Marie wel nog steeds de aangepaste voeding en zal er nog een urine controle (op kosten van de stichting) gedaan moeten worden. Er is een doppler gemaakt van haar hartje en daaruit is naar voren gekomen dat zij medicatie nodig heeft (stadium B2). Zij krijgt 2x daags 2,5 mg Vetmedin. Die neemt zij zonder problemen makkelijk uit de hand. Marie is geopereerd aan patella luxatie (linkerknietje) en is na revalidatie, prima hersteld. Uiteraard blijft de algemene verzorging (net als bij iedere hond) van oogjes, oren, vacht, gebit en nagels en jaarlijkse controle noodzakelijk.
Marie is een lief zachtaardig klein diefje . Ze is enorm aanhankelijk en heeft heel graag heel veel aandacht. Zij is het liefst heel de dag dichtbij haar baasje. Knuffelen is haar grootste hobby en die beoefent zij dan ook het liefst de hele dag door. Het meisje volgt je ook overal, keuken, badkamer en ja hoor zelfs tot op het toilet. Als Marie vindt dat ze te weinig aandacht krijgt, zal ze het wel zelf komen halen. Ze komt dan haar kopje tegen je been wrijven of met haar pootje je hand opeisen. Marie gaat niet uit vrije wil naar vreemde mensen. Van bruuske onverwachte bewegingen kan zij nog heel hard schrikken en als je te dicht met je gezicht bij haar lieve snoetje komt, vindt zij dat niet echt prettig. De lieverd wandelt graag rond in de tuin en als het als het zonnetje schijnt, ligt ze er graag eventjes te genieten. Ze kan zich enorm amuseren met rondvliegende blaadjes of stofjes buiten of van achter het raam. Als Marie buiten is, gaat ze er ook achteraan. Eten is nog een grote hobby van Marie. Als het etenstijd is, springt ze tegen je benen naar boven of tegen de kasten en loopt ze iedereen omver. Ook voor een wortel of een stukje komkommer is ze enorm enthousiast.
Marie is zindelijk al gebeurt er nog wel eens een klein ongelukje. Soms geeft zij het al goed aan dat ze naar buiten wilt voor haar plasje. In de opvang hebben voor alle hondjes vaste uren om buiten te gaan en lezen zij goed hun lichaamstaal. Na het eten moeten ze Marie snel buiten laten, anders durft ze nog wel binnen te plassen. Het meisje wandelt goed mee aan de riem. Ze wandelt niet graag aan een duo lijn dan vertikt ze het soms om te wandelen. Marie wandelt ook goed zonder de andere hondjes erbij maar het is dan wel lastiger om haar buiten te krijgen. Dan helpt haar opvangmama haar gewoonlijk op de stoep en dan wandelt ze mooi verder. Marie wandelt mooi met losse lijn naast of achter je been. Wandelen is zeker niet haar favoriete bezigheid en ze zal ook nooit heel ver kunnen wandelen. Maar in een buggy vindt Marie het reuzefijn en zo kan ze ook van de wandeling genieten. Het maakt haar niet uit, zolang ze maar bij haar baasjes kan zijn. Het bezoek aan het drukke tuincentrum was ook geen enkel probleem. De lieverd zit dan rustig in een winkelwagentje. Ze kijkt mee rond en zoals ze in haar buggy doet. We vermoeden dat je haar overal mee naar toe kun nemen, als je haar in de buggy zet. In haar buggy kan ze de hele wereld aan. Bossen, parken, rustiger dorp, ze heeft het allemaal verkend. Het meisje heeft ook geleerd op de stoep kalm te blijven als er auto’s voorbij komen. Als Marie voldoende vertrouwen bij haar baasjes heeft opgebouwd, zal Marie zeker los kunnen lopen want ze blijft mooi naast je lopen met wandelen. Ze doet ook haar behoeftes in de tuin. Tijdens het wandelen doet ze wel een plasje maar een poepje doet ze in de tuin.
Het meisje luistert goed naar haar naam maar kan ook wel oostindisch doof zijn. Ze speelt nog niet echt maar de herfst zal vast haar favoriete seizoen zijn door alles wat door de wind rondvliegt. Marie heeft geen problemen met andere honden. Ze leeft in de opvang samen met 7 andere honden en dat gaat goed samen. Ook met andere vreemde honden doet zij het prima. Als het op eten aankomt moet je wel opletten. Als ze naar haar etensbakje of kluifje gaan, durft ze wel uithalen. Maar bij correctie stopt dat vlug. Ze heeft nog nooit iets naar de opvangouders of hondjes gedaan. Marie kan samen met katten maar is er niet in geïnteresseerd. Bij het kleinkind (18 maanden) van de opvangouders, zal Marie eens gaan snuffelen en voor de rest gaat ze rustig ergens liggen. Als de kleinzoon naar haar toe gaat, gaat ze gewoon weg en gaat ze weer ergens anders liggen. Ze heeft ook daar niet veel interesse voor. Ze heeft nooit de intentie gehad om te grommen of uit te halen naar de kleinzoon. Uiteraard zien de opvangouders er echt wel op toe dat kinderen de hondjes met respect behandelen en zeker nooit pijn doen. En altijd onder toezicht.
Samen met de andere honden, kan Marie wel een uurtje of 3 alleen zijn maar of zij dit alleen zou kunnen, is niet bekend omdat ze nu in een roedel leeft. Alle hondjes mogen dan los in de woonkamer lopen en liggen waar ze maar willen. In de nacht slaapt de lieverd boven op de slaapkamer van de opvangouders In een open opvouwbare bench. Daar voelt zij zich het prettigst en geborgen. Een gesloten bench vindt Marie ook niet leuk.
Waar zijn wij voor Marie naar op zoek? Wij zien Marie het liefste bij een koppel of alleenstaande waar ze niet te veel alleen zit. Waar ze heerlijk verwend wordt en overstelpt wordt met veel liefde. Waar ze altijd mee op stap mag in haar koninklijke koets. Kinderen kan zeker maar dan wel liefst grotere/oudere kinderen die begrijpen dat ze haar voorzichtig mogen knuffelen. Een huis of appartement maakt voor Marie niet zoveel uit. Alhoewel ze wel een voorkeur voor een tuintje heeft omdat ze daar graag vertoeft en haar behoefte nog niet aan de riem doet. Marie is een echte mensenhond, hoe mee aandacht hoe beter. Als de toekomstige baasjes geen andere hond hebben, zal Marie het fijn vinden dat altijd iemand thuis is We begrijpen uiteraard dat er ook wel een boodschappen gedaan worden of andere korte bezoekjes gepland staan. Baasjes die het meisje het liefst ook de hele dag om zich heen hebben en niet zonder haar op stap willen gaan. Een tweede hond mag ook maar dan niet te druk want Marie vindt een rustigere hond veel aangenamer.
Marie zal onder een herplaatsingsovereenkomst van de stichting en adoptiekosten geplaatst worden. Er zal een huisbezoek vooraf plaatsvinden. De lieverd zal vanuit Kessel (België)herplaatst worden. Daar zal ook de kennismaking plaatsvinden.
Geïnteresseerd in Marie en verheug je je op een kennismaking met haar, stuur dan een mailtje met uitgebreide introductie naar cavalierinnood@gmail.com (alleen via mail reageren aub). Wij zullen alleen de mailtjes in de selectie meenemen met uitgebreide informatie. Mailtjes met alleen vragen naar adoptiebedrag zullen niet beantwoord worden.
Het zou fijn zijn als je jezelf uitgebreid voorstelt en aan kunt geven waarom je denkt het nieuwe baasje van de lieverd te worden en wat je te bieden hebt. Vermeld ook jouw adres en telefoonnummer in de mail zodat wij jou telefonisch kunnen bereiken indien je geselecteerd zal worden. Wat is jouw gezinssituatie? Waar en hoe ben je woonachtig (huis met tuin, appartement, omgeving)? Hoeveel uren ben je werkzaam? Hoeveel uren zijn de dieren alleen? Heb je andere huisdieren, zo ja welke? Zo ja honden, welk ras, zijn deze gecastreerd/gesteriliseerd? Hoe is het karakter van deze hond(en)? Hoe vaak ga je wandelen en hoelang per keer? Ervaring met honden/cavaliers? En wat je graag zelf nog kwijt wilt.
Nederland, België en Duitsland
ADOPT DON'T SHOP
