Pagina bijgewerkt: 17-07-2022

Fyje is gereserveerd

Dit lieve meisje had misschien nog iets langer in opvang kunnen blijven maar vanwege haar oogaandoening en kans op blindheid hebben we samen met de specialist besloten dat het het beste voor de lieverd is nu al te wennen in haar nieuwe thuis nu zij nog enig zicht heeft. 

Dus gaan we voor Fyje op zoek naar baasjes die haar hierin willen begeleiden met steun van 1 of meerdere hondjes. Fyje is geboren op 12 maart 2015. Zij is in het bezit van een paspoort, is gechipt en ingeënt (eveneens rabiës). Fyje is nog niet gecastreerd/gesteriliseerd. In de adoptie overeenkomst is een verplichting hiertoe opgenomen dat de castratie (baarmoeder en eierstokken verwijderen) eind juni/begin jullie dient te gebeuren. Tijdens de castratie zal ook het kleine navelbreukje verholpen dienen te worden. Haar gebitje is gereinigd en dient met tandenpoetsen bijgehouden te worden. Haar oren waren ontstoken en zijn behandeld. Deze worden nu regelmatig schoongehouden met een oorcleaner. Er zijn röntgenfoto’s door een specialist.van haar knietjes en heupen gemaakt. Een heupkom is niet perfect diep maar deze hoefde niet geopereerd te worden. Zij dient wel regelmatig correcte beweging te krijgen. 

De ogen van Fyje zijn door een oogspecialist nagekeken aangezien zij slecht ziet en in het donker overal tegenaan loopt. Helaas heeft de oogspecialist PRA (progressieve retina atrofie) en beginnend cataract geconstateerd. Cataract is een degeneratieve aandoening die begint met nachtblindheid en eindigt met volledige blindheid. Helaas is er geen behandeling mogelijk en ook niet onomkeerbaar. 

Fyje is allergisch voor chemische teken/vlooienbanden. Uiteraard blijft de algemene verzorging (net als bij iedere hond) van oogjes, oren, vacht, gebit en nagels en jaarlijkse controle noodzakelijk. 

Fyje is een echte allemansvriendin met mens en dier. Ze is vrolijk maar nog niet speels. Dit heeft ze in haar verleden nooit geleerd dus ze weet ook niet wat het is. De lieverd geniet van de knuffels die ze van haar baasjes zal krijgen. Ze knaagt af en toe graag op een hertengewei of een worteltje. Het meisje wandelt keurig mee aan de riem, ze volgt soms te kort op je zodat je er bijna over struikelt. Met haar slechtere zicht is het soms wel voor haar opletten. Ze overziet stoepranden, roosters en kleine struikjes niet en loopt er dan tegenaan of valt er vanaf. Fyje kan op een bekend terrein ook loslopen maar dan moet dit wel veilig voor het meisje zijn. Ze luistert prima naar haar naam als je haar roept. De lieverd gaat graag overal mee naar toe, ze houdt van gezelschap. Gezellig mee shoppen (in de buggy) of een hapje mee uiteten op het terras. Fyje vindt alles prima. 

Ze voelt zich zeker en op haar gemaakt met een ander hondje naast zich. De lieverd ziet in iedere hond, groot of klein een vriendje en snuffelt dan graag even om kennis te kunnen maken. Katten kijkt ze niet naar om en jaagt ze ook niet na. Fyje komt in opvang in aanraking met de kleinkinderen en dat gaat uitstekend samen. De kindjes weten wel hoe ze voorzichtig met een hondje om moeten gaan. Fyje is zindelijk, geeft ook op tijd aan dat ze een plasje moet doen en gaat dan aan de deur staan. Heel af en toe gebeurt er nog een ongelukje. Ze geniet volop van de tuin om heerlijk in te snuffelen. In opvang mag ze ook haar plassen en poepje in tuin doen maar dit kan ze ook met wandelen. 

Fyje kan samen met een ander hondje 2 uurtjes alleen zijn. Ze ligt graag op de bank en daar slaapt ze ook. De lieverd ligt graag bij andere hondjes. Autorijden vindt ze fijn waarschijnlijk vooral omdat ze dan gewoon mee mag. Waar zijn wij voor Fyje naar op zoek? Een thuis waar tenminste 1 andere hond aanwezig is, waar zij steun bij kan vinden. Vooral voor de toekomst met de blindheid is een hondenvriendje ook prettig voor het meisje. Een alleenstaande, een koppel of gezin waar zij wel heerlijk alle aandacht en liefde zal krijgen. Baasjes die haar willen begeleiden en voorbereiden op haar blindheid zodat zij straks goed de weg in en om het huis weet te vinden. Hierin zullen de baasjes ook door de stichting ondersteund worden met de nodige tips en adviezen. 

Fyje is een echt gezelschapshondje en heeft het liefst iemand bij haar. Een thuis waar (een van de) baasjes altijd thuis is, heeft zeer zeker haar voorkeur. Een thuis waar dus nog minimaal 1 hond aanwezig is. Dit maatje dient niet te druk te zijn en indien een reu, dan graag gecastreerd. Baasjes die niet boos zullen zijn als er nog een ongelukje in huis zal gebeuren en begrijpen dat ze de tijd nodig heeft om aan haar nieuwe thuis en baasjes te wennen. Kinderen vanaf 6 jaar zijn geen probleem tenzij de ouders de kinderen de basisregels hanteren hoe om te gaan met een hondje en de kinderen hierin (willen) begeleiden. Aangezien Fyje graag in de tuin rondsnuffelt, staat deze ook hoog op haar verlanglijstje maar deze hoeft niet riant groot te zijn. En dan heeft ze nog wel een verzoekje, de lieverd gaat graag overal mee naar toe. Ze begrijpt dat dit met boodschappen doen wat lastig is maar de leuke uitjes, wil ze dolgraag mee. 

We weten zeker dat er een perfect baasje op Fyje wacht die haar heerlijk kan verwennen en begrijpt dat het meisje niet voor altijd van al het moois om haar heen met haar oogjes kan blijven genieten. Een baasje die dag en nacht voor haar klaarstaat, haar overladen zal met veel liefde, aandacht en knuffels, want dat verdient dit meisje. Dan heeft dit perfecte baasje een heerlijk hondenmaatje aan Fyje om nog samen herinneringen te gaan bouwen. Fyje zal onder een herplaatsingsovereenkomst van de stichting en adoptiekosten geplaatst worden. Er zal een huisbezoek vooraf plaatsvinden. De lieverds zullen vanuit Geel (België)herplaatst worden. Daar zal ook de kennismaking plaatsvinden. 

Geïnteresseerd in Fyje en verheug je je op een kennismaking met haar, stuur dan een mailtje met uitgebreide introductie naar cavalierinnood@gmail.com (alleen via mail reageren aub). Gelieve alleen te reageren als je aan alle wensen/eisen van Fyje voldoet. Wij zullen alleen de mailtjes in de selectie meenemen met uitgebreide informatie. 

Mailtjes met alleen vragen naar adoptiebedrag zullen niet beantwoord worden.

Het zou fijn zijn als je jezelf uitgebreid voorstelt en aan kunt geven waarom je denkt het nieuwe baasje van de lieverds te worden en wat je te bieden hebt. Vermeld ook jouw adres en telefoonnummer in de mail zodat wij jou telefonisch kunnen bereiken indien je geselecteerd zal worden. Wat is jouw gezinssituatie? Waar en hoe ben je woonachtig (huis met tuin, appartement, omgeving)? Hoeveel uren ben je werkzaam? Hoeveel uren zijn de dieren alleen? Heb je andere huisdieren, zo ja welke? Zo ja honden, welk ras, zijn deze gecastreerd/gesteriliseerd? Hoe is het karakter van deze hond(en)? Hoe vaak ga je wandelen en hoelang per keer? Ervaring met honden/cavaliers? En wat je graag zelf nog kwijt wilt.

Milou&Dipsy geadopteerd

Wegens persoonlijke redenen en o de hondjes niet uit elkaar te moeten halen, heeft het bazinnetje de heftige keuze moeten maken op zoek te gaan naar een goed geschikt thuis voor haar twee reutjes. Ze wil dan ook dat de lieverds tezamen weer net zo gelukkig zullen worden in hun nieuwe thuis.

Milou is geboren op 14 september 2018 en Dipsy op 13 maart 2020. Zij zijn in het bezit van een paspoort en zijn gechipt. Zij zijn volledig ingeënt en onlangs ook voor rabiës ingeënt. Dipsy is gecastreerd, Milou is niet gecastreerd. Ze zijn door een dierenarts bij de laatste controle nogmaals geheel onderzocht.

Milou is een angstig hondje die veel aandacht vraagt. Als hij de aandacht krijgt, laat hij dat vol enthousiasme met geblaf horen. Milou is een hondje waarmee je kunt “praten”. Hij zal netjes terug antwoorden. Het mannetje loopt overal mee naar toe en volgt zelfs het bazinnetje mee naar het toilet. De lieverd slaapt op bed en als hij ‘s nachts moet plassen, maakt hij het vrouwtje wakker. Tijdens het eten, zit Milou meestal braaf naast de tafel en wacht dan geduldig op een stukje kip. Milou is niet zo’n zonaanbidder en als het regent, blijft hij liever binnen. Het kereltje eet helaas alles op wat hij ziet. Je zult hem goed in de gaten dienen te houden. Daarom geeft het bazinnetje geen speelgoed tijdens haar afwezigheid. Helaas heeft de dierenarts afgelopen maand zijn buikje moeten openmaken omdat er iets vast zat in de darmen. De lieverd is hier al volledig van genezen. 

Milou heeft regelmatig last van reverse sneezing maar laat zich goed kalmeren door over zijn hals te aaien. Dit gebeurt meestal als hij heel nerveus is. Milou gaat graag mee wandelen maar het bazinnetje heeft hem nog nooit los laten lopen. Hij blaft enthousiast naar mensen die hij (her)kent maar is bang voor onbekenden. De lieverd kan de hele dag in de tuin doorbrengen maar hij ligt het liefste op de bank omdat hij dan zijn vrouwtje in de gaten kan houden en zij bij hem zit. Het ventje luistert goed als zijn bazinnetje iets van hem verlangt. Hoe Milou met andere honden zal zijn, is nooit uitgeprobeerd. Maar hij is vlug bang en begint dan te beven. Het mannetje ziet kinderen graag. Milou kan langer alleen zijn maar hij vind het niet echt leuk. Hij gaat dan wel meestal rustig op de bank liggen. Het ventje kan niet tegen de meeste shampoo’s, zijn huid reageert daar niet goed op en dan krabt hij de hele dag.

Dipsy is een speels cavaliertje. Als hij enthousiast is, rent hij de hele dag door het hele huis. Maar hij ligt net zo graag op rustig op de bank. Dipsy geniet wel heerlijk ervan om in het zonnetje buiten te liggen en regen kan hem niet deren. Hij volgt ook het bazinnetje overal waar ze gaat en staat. En wacht samen met Milou netjes aan tafel op zijn lekker stukje kip. Hij slaapt samen met zijn vriendje mee op bed bij het bazinnetje. Wandelen doet het mannetje dolgraag. Als hij de riem ziet, is hij door het dolle heen . Maar eenmaal 100 meter gewandeld te hebben, wil hij het liefst weer naar huis. Dipsy heeft nog nooit los gelopen. Het kereltje is terughoudend tegenover vreemden en ook bij kinderen. Hij zal altijd eerst voorzichtig op afstand blaffen maar na een tijdje is het goed voor hem. Als het bazinnetje van huis gaat, ligt Dipsy in de bench want hij wil nog wel eens een plasje in huis doen. Ook Dipsy luistert goed naar zijn naam en wat het vrouwtje hem vraagt. Dipsy is een zeer lieve hond die graag likjes uitdeelt.

Beide lieverds zijn geen katten gewend. Dipsy is de baas van de twee. Ze worden apart gevoerd omdat er anders ruzie zal ontstaan. Zodra ze klaar zijn met eten, ruimt het bazinnetje de etensbak op omdat Milou deze anders de hele tijd blijft bewaken. Omdat Dipsy dus dominanter is, is hij gecastreerd, en gaat het al iets beter. Buiten plassen ze wel soms 5x over elkaars plasje heen. Dipsy kan absoluut niet zonder Milou maar Milou kan soms jaloers zijn. Het zou dus fijn zijn als de toekomstige baasjes ervaring hebben met honden zodat zij dit kunnen sturen.

Waar zijn we en het bazinnetje van Milou en Dipsy naar op zoek?

Een thuis waar de lieverds de hele dag alle aandacht krijgen, verwend zullen worden en een volwaardig lid van de familie zullen zijn. Ze houden beide ervan dat het baasje dichtbij hen in de buurt is en van heerlijk op de bank te liggen. Een echtpaar, een alleenstaande, een gezin met niet al te jonge kinderen waar iemand de hele dag thuis is, zou het meest ideale voor hen zijn. Zo zijn zij het ook gewend, net als een tuin. Deze staat dan ook op het verlanglijstje van Milou en Dipsy. Oudere kinderen zijn geen probleem tenzij de ouders de kinderen de basisregels hanteren hoe om te gaan met een hondje en de kinderen hierin (willen) begeleiden.

Baasjes die de lieverds goed leren begrijpen, hen de tijd geven aan hun nieuwe omgeving en baasjes te laten wennen en hun hondentaal begrijpen. Mensen die opletten om niet sokken of zakdoeken in huis te laten liggen zodat Milou niet in de verleiding komt deze op te eten. Een thuis zonder katten want dat zal teveel stress geven voor de lieverds. Baasjes met enige hondenervaring, zou heel fijn zijn om hen goed te begeleiden. Milou en Dipsy hebben het liefst het rijk voor zich alleen, net als de aandacht van hun baasjes. Ze worden beiden graag in overvloed geknuffeld dus baasjes die paar handjes extra hebben, zou fijn zijn. Natuurlijk ook de regelmatige dagelijkse wandelingen horen ook in het wensenpakket van Milou en Dipsy.

Het bazinnetje zou het heel fijn vinden als zij op de hoogte gehouden worden met af en toe berichtjes, foto’s en/of video’s om te horen of de lieverds gelukkig zijn.

Milou en Dipsy zullen onder een herplaatsingsovereenkomst van de stichting en adoptiekosten geplaatst worden. Er zal een eventueel huisbezoek vooraf plaatsvinden. De lieverds zullen vanuit Tielt (België) herplaatst worden. Daar zal ook de kennismaking plaatsvinden.

Geïnteresseerd in Milou en Dipsy en verheug je je op een kennismaking met hen, stuur dan een mailtje met uitgebreide introductie naar cavalierinnood@gmail.com (alleen via mail reageren aub). Gelieve alleen te reageren als je aan alle wensen/eisen van Milou en Dipsy voldoet. Wij zullen alle mailtjes met het bazinnetje doornemen en zij zal samen met de stichting een selectie te maken.

Het zou fijn zijn als je jezelf uitgebreid voorstelt en aan kunt geven waarom je denkt het nieuwe baasje van de lieverds te worden en wat je te bieden hebt. Vermeld ook jouw adres en telefoonnummer in de mail zodat wij jou telefonisch kunnen bereiken indien je geselecteerd zal worden.
Wat is jouw gezinssituatie? Waar en hoe ben je woonachtig (huis met tuin, appartement, omgeving)? Hoeveel uren ben je werkzaam? Hoeveel uren zijn de dieren alleen?
Heb je andere huisdieren, zo ja welke? Zo ja honden, welk ras, zijn deze gecastreerd/gesteriliseerd? Hoe is het karakter van deze hond(en)? Hoe vaak ga je wandelen en hoelang per keer? Ervaring met honden/cavaliers? En wat je graag zelf nog kwijt wilt.

Nederland, België en Duitsland

ADOPT DON'T SHOP

Schuiven naar boven